Da li horoskop može da utiče na polaganje ispita?

Jeste li se ikada zapitali da li je važno kog dana polažete ispit? I da li to što jeste ili niste položili ispit ima veze sa vašim horoskopskim znakom i pozitivnim, odnosno negativnim aspektom određenog dana?

test iz matematike

Ako ste od onih koji ne veruju u uticaj horoskopa, odnosno položaja zvezda u trenutku rođenja svakoga od nas, možda će vas pomalo razočarati sledeća konstatacija: naime, gotovo da je dokazano da je natalna karta izuzetno važna za svakoga od nas. Odnosno, natalna karta je zapravo jedinstveni kod svakog pojedinca na zemlji i svako od nas ima jedinstvenu, unikatnu natalnu kartu. Upravo, iz tog razloga što je nemoguće da postoje dve osobe na svetu koje imaju istovetnu natalnu kartu, horoskopski znalci itekako veruju da je horoskop osnov za predskazivanje budućnosti svakoga od nas. Mada, tu su naravno i skeptici koji sumnjaju u istinitost ovih tvrdnji. Ja smatram, da treba obe strane čuti, uporediti, pa tek onda oformiti lično mišljenje. Iskreno, verujem da je horoskop bitan, ali samo u određenoj meri i da mnogo toga zavisi od nas i naših stavova, ubeđenja i postupaka.

Zato ću pokušati da vam dam odgovor na pitanje da li horoskop može da utiče na uspeh ili neuspeh na ispitu? Ono što znam iz ličnog iskustva, a sigurno će se i mnogi od vas složiti, jeste da je bilo situacija kada pripremim ispit, po mom mišljenju odlično, a ipak ne prođem, ali bilo je i situacija kada sam sigurna da moje znanje nije baš posebno dobro, a profesor mi ipak pomogne, te ja prođem ispit. Pitala sam se zašto je to tako? I naišla na jedan od mogućih tumačenja: uticaj mesečevih mena i povoljan dan za komunikaciju, a samim tim i polaganje ispita.

Naime, kao što i sami znate postoje dani kada vam neke stvari baš i ne idu od ruke, bez obzira koliko se rudite, a opet postoje dani kada vam se čini da se i ne trudite baš koliko bi trebalo, a ipak završite sve što ste naumili. Tako je, recimo četvrtak dan kojim vlada planeta Jupiter i on se smatra najpovoljnijim za sklapanje svih poslova, jer se pokazalo da je najbolji dan za komunikaciju. I to ne samo na poslovnom, već i na ljubavnom planu. Planeta Merkur je zadužena za sredu i takođe je povoljna za sve vrste komunikacije. Inače, ovaj dan je “rezervisan” za studente, te se smatra da ako vam je ispit baš u sredu, nema bojazni da ga nećete položiti. Naravno, uz veći ili manji trud.

Recimo, ponedeljak je povoljan za rešavanje problema koji vas muče i to posebno na intelektualnom nivou, a ako planirate da krenete u neku akciju, onda je najbolje da to uradite baš utorkom, kojim vlada planeta Mars, koja je poznata kao planeta borbe.

Što se uticaja Meseca tiče, on je poznat od davnina. Antički narodi su itekako vodili računa koje poslove obavljjaju, a sve u odnosu na faze Meseca, odnosno Mesečeve mene. Preporučuje se da ukoliko počinjete da pripremate ispit, a naravno verujete u uticaj Meseca i njegovih mena na svakoga od nas, onda je najbolje da sa tim počnete kada je Mesec u fazi od tri četvrtine, preko punog, pa sve do takozvanog mladog. Tada je, po mišljenju stručnjaka najveća uspešnost u učenju.

Podeli