Do uspešnih događaja i proslava preko dobrog keteringa

Hrana povezuje ljude, i njoj mnogi uživaju i mnogo joj pažnje posvećuju – i zato neretko na proslavama ima centralno mesto setite se samo kako opisujete neki događaj – teško da nema rečenice o tome kakva je hrana bila.Ako kažemo da put do muškog srca vodi preko stomaka, tako bismo za put do proslave koju će svi pamtiti ide preko savršenog keteringa.

I dok su se nekada sva posluženja spremala lično, danas je to sve manje slučaj. Prvi i najveći razlog jeste nedostatak vremena, a ponekad i nedostatak umešnosti i znanja u kuvanju. Zato danas nisu retkost čitave firme koje se bave keteringom – što za posebne prilike, što za svakodnevne potrebe.

Ketering za svaki dan

Zdrava ishrana – te dve reči su danas nešto što se smatra prioritetom. Iako i dalje ima redova u pekarama, na kioscima brze hrane, neko je okrenuo leđa takvom načinu ishrane, i vratio se onom zdravom načinu – “na kašiku”. Naravno ,to se odnosi na ručak, na centralni obrok u danu, koji se kod nas smatra zdravim ako podrazumeva supu ili čorbu, jelo od povrća i mesa, i salatu. Koliko takav način ishrane postaje trend govori i činjenica da su se u pojedinim pekarama pojavili odeljci gde se može kupiti takva hrana. Ali, mnogo više nam u toku radnog dana odgovara da nam topao ručak dostave gde smo nego da izlazimo iz kancelarije. Zato danas i čitave firme ili timovi u firmama naručuju hranu koju za njih dostavlja ketering firma. Prednosti toga su mnogobrojne, a neke od njih su to što vam neko donosi sveže spremljen i topao obrok, kao i to što svakog dana možete izabrati nešto drukčije. Jer raznosvrsna ishrana je jako važna.

Ovde možete svakodnevno poručiti jela za zdrav ručak kao i za posebne prilike, razne proslave i godišnjice.

Ketering za posebne prilike

Bilo da slavite rođendan, godišnjicu ili bilo koji drugi razlog vredan slavlja, organizaciju proslave je teško uraditi bez ičije pomoći. Opet nam je za hranu potrebna najveća pomoć. Hrana koju ćemo gostima na toj proslavi ponuditi naravno treba da bude pre svega ukusna, ali u z ukus ruku pod ruku ide i to kao je ona prezentovana, odnosno kako je ona poslužena. Neki aktuelni trendovi uvek postoje, tako je i u kuhinji. Uvek prilikom naručivanja hrane treba da ih uzmemo u obzir – jer profesionalni ketering zna šta je ono što gosti najviše vole, odnosno čega to najpre nestane sa poslužavnika. Savetovanje sa keteringom prilikom planiranja proslave i posluženja je od neprocenjive važnosti – jer oni imaju u vidu i neke stvari na koje mi često i ne pomislimo. Takođe, kako je spremanje hrane pre svega kreativan posao, predlozi i ideje koje imaju profesionalci u kuhinji najčešće su put do proslave koja se ne zaboravlja.

Priprema i dostava hrane

Kako se razlikuju prilike za okupljanje, tako se razlikuje i hrana koja se tamo poslužuje. Sve su češći zahtevi firmi i kompanija kada se organizuju poslovni skupovi kao što su prezentacije, okrugli stolovi, tim bildinzi i slično. Zatim, kada su u pitanju privatne proslave, kao što su svadbe, rođendani, krsne slave – ketering koji se tim prilikama dostavlja je prilagođen s jedne strane običajima, s druge strane se to radi na moderan način. Jedan od preovlađujućih načina kako se danas poslužuje hrana na mnogim slavljima jeste švedski sto, i objedinjuje i slatka i slana jela. Slatkiši su naročito važni na dečjim rođendanima, pa je slatki sto nešto što je preovlađujući trend. U svakoj od tih prilika važno je da dostava bude na vreme, da bude ono što je unapred ugovoreno – i naravno, da bude sveže, ukusno i od najboljih namirnicama.

I domaće i internacionalno

Kada, recimo, poručujemo hranu za neki poslovni skup na kome će biti zastupljeni i ovdašnji ljudi i stranci, postoje dva pravca u tome kako ćemo organizovati posluženje. Jedan je da se predstavimo kroz domaću kuhinju, koja obiluje preukusnom hranom na koju niko nikad nije ostao ravnodušan. Drugi je da im ukažemo čast na taj način što ćemo im omogućiti da se osećaju kao kod kuće i da im ponudimo nešto od kuhinje na koju su navikli, ketering mora da bude u prilici da pruži oba – jer sveobuhvatna ponuda je ono što kupce opredeljuje.

Bezbednost hrane na najvišem nivou

Sva hrana koju ketering dostavlja mora da bude napravljena i proizvedena, a zatim i transportovana tako da ispunjava najviše zahteve u pogledu bezbednosti hrane. To je naročito važno kada je u pitanju ketering koji se dostavlja školama i vrtićima, ali ništa manje i kada su u pitanju sve ostale narudžbine. Hrana koja se dostavlja mora odgovarati najvišim evropskim i svetskim standardima koji tu bezbednost garantuju.

Podeli