Excel: program koji je sačuvao više života od nekih lekova

Naslov bučan, ali istinit. Kako je to program, pa još Excel sačuvao više života od nekih lekova? Igramo se velikih brojeva, što je u Excelu baš i olakšano, jer vam njegove funkcije olakšavaju svakodnevni poslovni i redovni život svojim funkcijama. Predstavljamo vam projekat Poslovni Excel čiji smo ponosni partner.

laptop na stolu

Verovali ili ne, Microsoft je prvi put objavio Excel pod tim imenom davne 1985. godine. Sada gotovo 30 godina kasnije, radni dan bilo kog zaposlenog ne može se zamisliti bez ovog programa, naravno u mnogo naprednijem okruženju.

Datum nastanka ovog programa veoma je bitan za ovaj tekst, upravo iz razloga što je za vreme svog postojanja, Microsoftov Excel sačuvao više ljudskih života nego mnogi lekovi za retke bolesti. Ukoliko uzmemo da u proseku Excel dnevno uštedi barem sat vremena svakom zaposlenom, da godišnje imamo 250 radnih dana, i tako poslednjih 30 godina (cifre pojednostavljene)… Dolazimo do sledećih veličina: 7500 radnih časova uštede, tj. 312 celih dana rada!

Poslovni Excel - povećanje produktivnosti

Ako uzmemo da je zaposlenih na svetu oko 3 milijarde možemo reći da se za sve ovo vreme uštedelo 36.692.759,30 ljudskih života korišćenjem Excela.
Sve procene su naravno paušalne, ali slika je dovoljno jasna iako brojke umanjite za broj onih koji su kasnije krenuli da ga koriste i da ga ne koriste svi 🙂

Kako bi ove brojke dodatno povećali, olakšajte svoj poslovni život i unapredite rad u excelu! Pogledajte blog http://poslovniexcel.rs/blog na kome imate mnogo besplatnih uputstava, a preporučujemo da se što pre priajvite za naredni kurs Poslovnog Excela „Kreiranje informacija i poslovno odlučivanje“ jer je broj mesta ograničen, a cena dvodnevne obuke za studente i nezaposlene 5000 rsd.

Čeka vas iskusni predavač iz prakse, dugogodišnj preduzetnik i nekadašnji član top menadžmenta kompanije „Nektar“, trenutno zaposlen kao zamenik generalnog direktora „Jugoinspekta“.
Velika prednost kursa pored praktične obuke naspram običnih Excel treninga od sertifikovanih predavača, jeste da svaki polaznik dobija pristup besplatnom online kursu „Uvod u Excel“ kako bi svi polaznici na kursu bili opremljeni makar minimalnim znanjem za ozbiljnu nadgradnju.

Dokaz da će vas Excel čekati svakodnevno kada se zaposlite je i svečešći obavezan test poslovnog excela na razgovoru za posao. Pa, koliko god dobar da vam je CV bez novih tehnologija nećete moći. Pogledajte primer i rešenje jednog takvog testa.

Primer i rešenje Excel testa za posao

Podeli