Gde je najbolji provod u Beogradu?

Beograd je poznat po uzbudljivom noćnom životu, o čemu svedoče tvrdnje kako stanovnika prestonice, tako i inostranih turista kojima je uživanje u beogradskim kafanama, klubovima i splavovima jedan od bitnijih segmenata dobrog provoda Srbiji. Glavni grad pruža širok dijapazon noćnog užitka za one koji vole prefinjenu vrstu izlazaka, ali i za mlade koji su u potrazi za dinamičnijim mestima.

Čaše sa pićem

Noćni provod u restoranima

Restorani u svetu često nisu predviđeni za nešto više od obroka i odmora. Međutim, Beograd je poznat po mestima gde, uz kvalitetnu hranu i autentnična pića, gosti mogu uživati i u muzici, najčešće tamburaša i starogradskih bendova. Restorani nisu samo mesta namenjena sredovečnim generacijama, već i mlađim posetiocima kojima restoran može biti prva adresa uzbudljivog izlaska.

Najpopularniji su restorani koji imaju terase sa pogledom na grad, a takvih je najviše u blizini Ušća i Kalemegdana. To je razlog zašto beogradski restorani najbolje rade tokom prolećnih i letnjih meseci, kada je pogled na prestonicu definitivno najlepši.  

Noćni provod u kafanama

Srpske kafane su najpoznatiji brend beogradskog noćnog života. O njima turisti pričaju i rado se zbog njih vraćaju u posetu srpskoj prestonici. Karakteristično za većinu modernih kafana, kao što su Tarapana, Pukni zoro, Sokače i Ko to tamo peva, jeste to da je neophodno rezervisati mesta unapred, jer spontani dolazak ne garantuje da će biti dovoljno mesta za sve goste.

Najbolje domaće kafane Beograd je imao još krajem devetnaestog veka, a boemska mesta su ostala očuvana i u 21. veku. Boemske kafane uključuju pre svega Staro Burence, kafanu Ona Moja, i mnoge druge skadarlijske kafane koje karakteriše živa muzika, najčešće starogradska i narodna. Provod u njima često traje i do 4 sata posle ponoći, što najbolje svedoči o atmosferi i kvalitetu usluge.

Skadarska ulica je simbol boemskog života u Beogradu, a posebno je magična u proleće i leto kada su bašte otvorene. U mnogim kafanama, kao što je Stara Pesma, pored izuzetne muzike i pića, gosti mogu uživati u fenomenalnoj hrani i tradicionalnim specijalitetima kuća. Najveći broj kafana je predviđen i za rezervaciju privatnih proslava, rođendana, venčanja i tim bildinga.

Žurka u beogradskom klubu

Noćni provod u klubovima

Klubovi su nezaobilazan deo provoda, posebno za mlađe generacije koje vole zabave do jutra. Klub – kafana Druga kuća Gaučosi postoji dugi niz godina i može ugostiti čak preko hiljadu gostiju. Ona se nalazi u srcu Dorćola, blizu Kalemegdana, a prostor je takođe moguće rezervisati i za tematske večeri i proslave. U sklopu objekta nalazi se i parking za automobile.

Beograd može da se pohvali brojnim klubovima u svim delovima grada, a svi oni nude različite vrste muzike i provoda koje zadovoljavaju svačije preferencije. Veliki je broj studentskih kafića i klubova u kojima možete čuti sve – od akustičnih svirki pop i rok muzike do elektronskih i R&B zvukova, a poznato je i da veliki broj njih radi do ranih jutarnjih časova.

Barovi i pivnice

Barovi i pivnice se mogu naći u svakom uglu prestonice. Pivnice su interesantne jer poseduju širok asortiman piva, od domaćih zanatskih preko inostranih brendiranih piva. U pivnicama, kao što su Verona, Prohibicija, Publin mogu se probati domaća zanatska crvena piva. Veliki broj pabova i pivnica skoncentrisan je u Balkanskoj ulici i okolini, a njihova važna prednost je blizina Zelenog Venca i centra Beograda.

Kuću piva kao što je Dorćol specifiše enterijer koji je nalik porodičnom ambijentu, a pivnice sve više postaju primamljive za mlađe generacije, jer je u njima uvek razvijena inteakcija i odlična atmosfera. Često ovakvi oblici provoda podrazumevaju žurke uz DJ-a ili akustični bend. Ne smemo zaboraviti i Cetinjsku ulicu koja je centar kafića i mladalačkog noćnog života, u kojoj se često organizuju tematske večeri kao što su izložbe, predstave i pesničke večeri.

Svaki deo Beograda ima može da ponudi duh prestoničkog noćnog života, prvenstveno zahvaljujući navedenim lokalima koji čine ovaj grad živim u svako doba godine.  Gostima je ponuđen širok spektar zabave sa raznovrsnim sadržajima gde svako ima mogućnost izuzetnog provoda.

Podeli