Industrije koje su preuzele poslovni svet

Današnji, savremeni, poslovni svet je prava džungla, u kojoj preživljavaju samo progresivne industrije. Mnogi od nas bi se vrlo rado uključili u neku granu industrije, međutim, ne znamo šta je to pravi izbor za nas. Zbog tog pitanja, vam danas donosimo članak sa nekim od najprogresivnijih biznis granama današnjice.

Elektronska trgovina

1. Marketing

Pojam marketing je veoma širok, i obiman, ali bez konkurencije predvodi našu listu. Prostire se kroz mnoge svoje vrste, te iz dana u dan zapošljava sve veći i veći broj osoba u svom sektoru.

Ako obratite pažnju, marketing je svuda oko vas. Na ulicama, na internetu, u interakciji sa drugim osoba itd. Ne možemo ga izbeći, baš iz tog razloga je najrasprostranjeniji. Trenutno je vid digitalnog marketinga, najprofitabilniji na globalnom nivou.

 

2. Online prodaja

Velikim delom je za napredovanje ove industrije zaslužna pandemija COVID-19. Međutim, i pre se kupovalo putem interneta, samo u manjoj meri. Pre je većina online kupovine bila određena za odeću, obuću te ostale neprehrambrene materije. Dolaskom pandemije se to promenilo, te zauvek ostalo drugacije.

U periodu pandemije, online kupovina je doživela ekspanziju, te digla svoju statistiku na novi nivo, koji je zadržala i danas, u post-korona periodu. Sada je, uz odeću i obuću, kupovina prehrambrenih proizvoda postala vrlo popularna u online shopovima. To su primetile i velike korporacije, koje su još prije više decenija, svojim potrošačima u svojim online katalozima ponudili sve što se može pronaći i u njihovim prodavnicama.

 

3. Online klađenje

Klađenje je jedna od retkih industrija koja je i pre pandemije COVID-19 bila jednako razvijena u svojoj internet verziji. Sama po sebi je veoma progresivna industrija, ali i opasna. Opasna zato što postoji mnogo prevaranata koji žele iskoristiti vaše poverenje.

Na svu sreću, postoji način da ih razlikujete od validnih online kladionica. Sve prave, važeće online kladionice poseduju licencu. Međutim, i licenciranih online kladionica je mnogo, i moramo pogledati koje su to najbolje. Na onlinekladionice.com/casina možete pogledate najbolje ocenjene, licencirane online kladionice.

 

4. Modna industrija

Možda i nije najpopularnija, ali svakako je jedna od najprofitabilnijih industrija. Svi smo učesnici ove industrije, samo što joj neki pridajemo više, a neki manje pažnje. Velika ulaganja u ovu industriju čine je jako razvijenom, samim tim je vrlo uspešna i profitabilna. Krenuvši od velikih modnih revija, pa sve do svakodnevnog našeg stila, moda je uvek uz nas.

Ova industrija je jedna od najreklamiranijih, jer upravo reklama prodaje, a cilj svakog brenda i prodavača je prodaja.

Podeli