Kada je najbolje vreme za letovanje?

Planiranje letovanja nekad zna da nam padne na pamet tek kad je previše kasno da bilo šta isplanirate, ili smo previše opteretili svoj raspored sa obavezama oko škole ili fakulteta, da ste svesni da ne možete nigde da odete dok vam tako nešto stoji nad glavom.

Plaza i more
plaza-more

Iako zimski meseci ili rano proleće deluju kao da su predaleko da bi ste uopšte razmišljali o letovanju, zapravo je najbolje što ranije moguće planirati vreme kad i gde ćete otići da se odmorite ili provedete, zavisi kakvu vrstu odmora preferirarte.

Ako ste u dilemi zašto je bolje što ranije razmišljati o letovanju i pogledati i rezervisati ponude poput Supernova Travel leto 2018, evo nekoliko razloga koji vas mogu ubediti da baš sad počnete da planirate.

Bićete dodatno motivisani u pogledu svojih obaveza

Ako ste student, zna se da su letnji rokovi velika obaveza sami za sebe, posebno ako generalno ostavljate veću porciju ispita za letnje rokove, ili vam je jednostavno takav plan i program.

U svakom slučaju, nije uvek prijatno razmišljati o tome koliko morate da učite, dok je jedino što vam se radi jeste odmaranje na plaži. Zbog toga, ako već znate da morate da položite određen broj ispita, uklopite svoje letovanje prema tome.

Bilo da se odlučite za neku bližu lokaciju poput Grčke, ili možda ne želite klasično letovanje uopšte, svakako ćete biti više motivisani za učenje ako vas čeka odmor posle toga.

Manje ćete platiti ako rezervišete ranije

Jedna od najvećih prednosti planiranja letovanja mesecima ranije je mogućnost da pronađete mnogo jeftinije aranžmane nego što biste to uradili u sezoni.

Veliki broj agencija ima dostupnu ponudu za leto, pa možete videti dostupne ponude već tokom zimskih meseci. Ovaj metod je naročito isplativ kad se radi o nekim egzotičnijim lokacijama, ili možda za gradove koji generalno nisu toliko posećeni van sezone, pa su cene dodatno snižene.

Možete bolje da se isplanirate

Ako ranije isplanirate svoj odmor, veće su šanse da ćete se lakše i bolje pridržavati svojih ostalih obaveza.

Naravno, uvek postoji šansa da se nećete stopostotno pridržavati svojih planova, budući da uvek može da se desi nešto neplanirano, ali ako napravite rezervacije za odmor već sad, bar ćete znati da se bar jedan od vaših planova neće tako lako izjaloviti.

Takođe, ako ste jedna od onih osoba koje vole same da planiraju svoje aktivnosti tokom odmora, raniji odabir destnacije i rezervacija smeštaja vam omogućava upravo to. Da biste izbegli detaljno istraživanje lokacije koju ste odabrali u poslednjem trenutku, ovako možete polako i natenane videti šta vas mami i šta biste najviše voleli da vidite i obiđete.

Imate mogućnost da budete slobodni i neopterećeni

Često pre nego što negde otputujemo, pored standradnih dilema, desi nam se da budemo uvučeni u vrtlog svih drugih životnih obaveza, da smo hteli, ne hteli, primorani da ih žongliramo istovremeno sa planiranjem aktivnosti koja bi trebalo da nam pruži zadovoljstvo.

Odmor bi upravo trebao da nam služi upravo za to, ali ne ako ćemo dane pre toga provesti u lošem raspoloženju dok planiramo svoje slobodne aktivnosti, dok bi zapravo samo trebalo da sačekamo određeni datum, spakujemo kofere i krenemo.

Lakše ćete doneti bilo kakvu odluku ako ste neopterećeni rokovima, opsušteni i u slatkom iščekivanju.

Lakše ćete uštedeti novac

Poslednje, ali ne i najmanje važno je pitanje novca. Najveća prepreka za putovanje bilo gde je uvek novac, ali ne i ako odlučite da rezervišite i uplatite novac mesecima ranije nego što biste to inače učinili.

Kad već znate cenu aranžmana i datum kad biste išli, mnogo je lakše isplanirati isplaćivanje aranžmana, ali i utedeti određenu količinu koju ćete trošiti na samom odmoru. Uštedeti veliku količinu novca u kratkom periodu vremena nije lako uraditi, ako već niste u takvoj mogućnosti, ili ako ne želite da rizikujete pozajmicu.

Ukoliko ste uvideli prednosti ranijeg planiranja letovanja, predlažemo da već sad počnete da istražujete i izaberete svoju destinaciju iz snova!

Podeli