Kakav nakit treba da nosite – šta kaže horoskop?

Već znamo da nakit, taj čarobni modni aksesoar, ima moć da otkrije našu ličnost i izrazi naš unutrašnji sjaj, ali i da od jednostavne kombinacije napravi onu koja je sasvim šik i posebna.

Ipak, astrolozi tvrde da nam horoskop određuje stavove, karakter, poslovne prilike, pa čak i ukus. Zato, dozvolite nam da vas povedemo na putovanje kroz zvezdano nebo, gde se spajaju svetlost i tajne. Ovo putovanje biće ipak drugačije, jer ćemo pokušati da otkrijemo vezu između horoskopskih znakova i nakita.

Obećavamo, biće zanimljivo, pa zato krenimo redom i istražimo kakav komad nakita zahteva svaki horoskopski znak.

Sjaj zlata na vatri

Pogodili ste, pričamo o vatrenim znacima! Ovan, Lav i Strelac poseduju strastvenu i energičnu prirodu. Ovi znaci obožavaju da budu u centru pažnje, a prvi utisak i stil su im posebno važni. Naravno, za njih je zlato prirodan izbor! Ogrlice od zlata pružiće im osećaj moći i samopouzdanja. Zlato je za njih važno, jer ogleda njihovu vatrenu prirodu i dodaje sjaj njihovom autfitu (koji je naravno, najbolji!). Vatreni znani su takođe i avanturisti, posebno Strelčevi, te se oni ne plaše da iznesu i neke malo drugačije ogrlice. Veliki privesci, teške ili ekstremno duge ogrlice, sasvim će prirodno ići uz karakter Strelčeva.

Takođe, vatrenim znakovima će stajati i sve ogrlice od bronze i bakra, ili bar sav onaj nakit koji je u tim tonovima. Ovnovi su autoritativni, impulsivni i veoma strastveni, stoga je crvena boja ono što ih najbolje može opisati. Dakle, ukoliko poznajete nekog Ovna nećete pogrešiti ukoliko kao poklon donesete ogrlicu sa rubinom ili makar nekim crvenim detaljem. Svakako, sva tri vatrena znaka se ne boje da pokažu svoj stav, veoma su ekspresivni, stoga su i veliki komadi nakita, posebno velike ogrlice, odličan izbor za njih.

Eksperimentisanje sa srebrnim nitima

A o kome bismo drugo govorili nego o vazdušnim znacima, odnosno o Blizancima, Vodolijama i Vagama!? Ovi znakovi poznati su po svojoj kreativnosti, sanjivosti, ali i otvorenosti. Ne plaše se da izađu iz svojih okvira i probaju nešto novo, a tako je i kad je u pitanju stil, pa i nakit. Ipak, za njih, srebrne ogrlice su savršen izbor. Srebro je simbol slobode i inovacije, a to se savršeno uklapa uz senzibilitet vazdušnih znakova. Blizanc će uživati u srebrnom nakitu neobičnog oblika, posebno u orglicama koje imaju zanimljive priveske. Vodolija će se oduševiti sitnijim ogrlicama, koje će istaći njihovu ženstvenost, ali i ogrlicama koje imaju neki ljubičasti, tirkizni ili svetloplavi kamen. Vagama je teško pogoditi, jer su i same neodlučne, ali nećete pogrešiti ako se odlučite za nakit u bilo kojoj nijansi plave! Srebrne orglice i minđuše za ove znakove biće poput zvezdane prašine, te će učiniti da se osećaju posebno i potpuno svoje!

Ogrlice kojima se dotiče tolo

Normalno je da ovakve ogrlice pristaju zemljanim znakovima, jer Bikovi, Jarčevi i Device čvrsto hodaju po zemlji. Device su veliki ljubitelji minimalizma, pa prema tome birajte i nakit (jer samo da je uredno, smerno i čisto!). Jarčevi su veoma tvrdoglavi, ambiciozni, ali su isto tako i jako strastveni. Ipak nemojte se prevariti – astrolozi navode da srebrni tonovi više ističu karakter i šarm jendog Jarca nego samo zlato! A ako neko voli luksuz, raskoš i sjaj pa to je onda Bik! Prema tome, nećete pogrešiti ako izaberete ogrlice sa priveskom od cirkona, deblji lanac sa velikim karikama ili neki ekstravagantniji komad nakita.

Biserne ogrlice koje odražavaju dubine

Rakovi, Škorpije i Ribe najbolje se snalaze u dubinama. Ogrlice sa biserima dodaju notu elegancije i mističnosti, što i opisuje ove znakove. Ribe su vrlo intuitivne i misteriozne, pa je njima najbolje kupovati jednostvne komade sa sitnim detaljima. Rakovi su poznati po svojoj emotivnosti, te imaju afinitete prema srebrnim i krem nijansama. Srebrna ogrlica za Raka ne može biti greška. Rakovi su minimalisti, pa ćete ih kupiti sa lepim srebrnim lančićem koji ima sitan privezak sa biserom. Škorpije su veoma intenzivne, i nepredvidive, te mogu izneti baš svaki komad i oblik nakita. Ipak sve što je u tamnijim nijansama ili ima primese bordo i kestenjaste biće pun pogodak za njih!

Naravno, mi smo pokušali da se našalimo, no u svakoj šali ima pola istine. Bilo da verujete u horoskop ili ne, važno je da znate da se nakit uklapa prema senzibilitetu, garderobi, prilici i stilu. Ipak, uvek treba obratiti pažnju na ličnost osobe kojoj se kupuje nakit, jer želimo da ona dođe do izražaja! Ovo naše malo, astrološko, istraživanje može biti dobar način da se poigrate i prema zvezdama izaberete najbolju ogrlicu za svoju voljenu osobu.

P.S. Javite nam samo da li smo pogodili.

Podeli