Kako odabrati odgovarajući dečiji krevetac od prvog dana?

Dečiji krevetac u zamračenoj delijoj sobiOd prvog dana, a zatim i prvih koraka, veoma je važno mališanima pružiti svu potrebnu pažnju, nežnost i ušuškanost, uz inovativnu bebi opremu, koja je dostupna na domaćem tržištu u bogatom asortimanu i po sjajnim cenama. Veliki je broj elemenata o čijoj kupovini se razmišlja tokom trudnoće, neposredno pred odlazak u porodilište, i naravno nakon porođaja i dolaska bebe na svet. Nešto što je svima neophodno, bez obzira na kvadraturu sobe za bebu i raspoloživi budžet, jeste dečiji krevetac.

Postoji veliki broj vrsta i modela krevetaca za decu renomiranih svetskih proizvođača, što obogaćuje ponudu kvalitetnim artiklima i pruža roditeljima priliku da odaberu najbolju opciju za svoje mališane, ali i sopstvene olakšice. U pogledu kupovine, kada se razmatra koji dečiji krevetac je adekvatan, najvažniji treba da bude kvalitet, kao i performanse za svakodnevnu upotrebu, koje će obezbediti maksimalan stepen komfora, udobnosti i mirnog sna bebe, pa sve do prelaska u svoj krevetić.

Drveni krevetac za decu – klasika stvorena da pruži sigurnost i udobnost

Standardni dečiji krevetac koji je fantastičan izbor za svakodnevnicu od prvog dana dolaska bebe u svoj dom, jeste sa konstrukcijom od drveta i čvrstim dušekom. Najčešće, kupuje se u standardnoj dimenziji 120 x 60 centimetara, a zatim i ukrašava raznovrsnim ogradicama ili popularnim pletenicama. Današnje inovativne varijante imaju mogućnost dodatka točkova za jednostavno pokretanje i ljuljanje, kao i kompletnog sistema za njihanje mališana.

Pored toga, kreiraju se i varijante uz koje dečiji krevetac poseduje i fioke ispod podnožja sa dušekom, zatim prostor za presvlačenje bebe i police za odlaganje stvari. To znači da je krevetac za decu mnogo više od mesta na kojem spavaju – mirno i ušuškano, danas je ambijent i za presvlačenje, igru, zabavu i uvek bezbedan boravak. U ovakvom krevecu savršen je dodatak vrteške sa zvučnim i svetlosnim efektima, što daje potpuni ugođaj mališanima, a roditeljima olakšanu svakodnevnicu kada je beba na mirnom i bezbednom mestu.

Prenosivi krevetac – sjajan izbor za povremeno korišćenje

Postoji veliki broj vrsta artikala koje obuhvata dečiji krevetac, a jedna od popularnih varijanti u današnjem vremenu jeste i prenosivi model. Radi se o proizvodu koji je savršen izbor za bezbedan boravak mališana prilikom odlaska na putovanje – zimovanje, letovanje ili generalno potrebe boravka na drugoj lokaciji. Kako se radi o jednostavnoj konstrukciji, rasklapanje i sklapanje je efikasno i lako, kao i sam transport bez zauzimanja značajnog prostora u prtljažniku automobila.

Prenosivi dečiji krevetac najčešće ima 2 nivoa visine dušeka, i to za uzrast do 6 meseci starosti, kao i od 6 do 36 meseci uzrasta, odnosno napunjene 3. godine, uz mrežicu i standardne dimenzije dušeka 120 x 60 centimetara. U pogledu težine, odgovara deci koja imaju do 15 kilograma. Laka manipulacija kvalitetne konstrukcije prenosivog kreveca osnovna je prednost korišćenja povremeno i na putovanju, a sjajno je i to što u kasnijem uzrastu može predstavljati idealnu oazu za dečiju igru.

Sistem kreveca sa brojnim dodacima za bezbrižno odrastanje

Još jedan model u kojem se danas može videti savremeni dečiji krevetac, jeste sistem „5 u 1“, što je posebno postalo primamljivo roditeljima. Naime, u pitanju je sistem koji se sastoji iz kružnog kreveca i dušeka koji podsećaju na kolevku, a zatim i kasniju transformaciju u veći ambijent, mesto za igru i dečiji krevet. Na taj način, od prvog dana ovakav dečiji krevetac ne zauzima značajan prostor, sastoji se od drvenih elemenata i estetski izgleda sjajno, posebno u kombinaciji sa baldahinom.

Kako beba raste i dostiže uzrast od 6 meseci, kružni krevetac može se pretvoriti u klasičnu varijantu sa ovalnim, većim dušekom. Nakon toga, daljim odrastanjem mališana krevetac postaje krevet, a može se oblikovati i u fotelju, stoličice i imati vrlo raznovrsne dizajnove i funkcije, što zavisi od odabranog modela. Ovo rešenje je u startu nešto skuplje u odnosu na klasični drveni krevetac, ali obezbeđuje čitav spektar funkcija i podešavanja, prilagođavajući se raspoloživom prostoru i potrebama kako bebe, tako i roditelja.

U današnjem vremenu, nije uvek tako jednostavno doneti odluku o tome kakva bebi oprema je odgovarajuća, posebno kada se radi o prvom novorođenčetu u porodici. Kada se bira dečiji krevetac, važno je obratiti pažnju na dimenzije, dizajn, kao i prateće funkcije koje pruža roditeljima. Danas su dostupne mnoge opcije: od standardnih krevetaca sa drvenim stubićima u beloj ili boji drveta, prenosive varijante za povremeno korišćenje, kao i sistemi koji se kroz period odrastanja mališana pretvaraju u veće prostore i ambijent za udoban boravak. Svakako, jedan od faktora kupovine jeste i cena, ali je bitno u ovom domenu voditi se prvenstveno potrebama i kvalitetom, s obzirom da se krevetac bira za duži period korišćenja i važno je da bude u potpunosti odgovarajući.

Podeli