Kako odabrati venčanicu po vašoj meri?

Stiglo nam je proleće, a upravo ovaj period godine veoma je popularan među mladim parovima koji su odlučili da se zakunu na večnu ljubav. Ako ste i vi među njima, sigurno znate da organizacija ovakvog događaja nije nimalo lak posao.

Pre svega tu su najvažnije stvari, poput rezervacije sale za svadbe, benda i fotografa, ali i sve one sitnice koje iziskuju puno vremena i odgovornosti.
Planiranje svadbe posebno teško pada ženama, jer pored svih ostalih detalja one moraju da pronađu i savršenu haljinu za svoj najlepši dan u životu.

Odabir venčanice je veoma kompleksan posao i zahteva veliku posvećenost, te ukoliko se još uvek niste odlučile koja je prava za vas, ovaj tekst će vam biti od koristi.

#1 Pre potrage za haljinom – isplanirajte budžet

Pre nego što uopšte krenete da maštate o vašoj idealnoj haljini, uzmite parče papira i olovku i izračunajte koliki vam je budžet za kupovinu. Nemojte se zaletati u kupovinu haljine koje su iznad vaših mogućnosti, jer venčanja sama po sebi već zahtevaju prevelika ulaganja.

Odvojite onu količinu novca koja vam je realno dostupna i već onda ćete lakše moći da odlučite da li da venčanicu kupite, iznajmite ili sašijete. Kada znate sa čim raspoložete, potraga je znatno olakšana!

#2 Da li je iznajmljivanje venčanice dobro rešenje?

Ukoliko ipak nemate dovoljno novca za kupovinu nove venčanice, predlažemo vam da je iznajmite. Svakako, u ovoj varijanti potrošićete dosta manje novca, a razliku ćete moći da utrošite na druge potrepštine vezane za svadbu.

Naravno, iako zvuči primamljivo, iznajmljivanje venčanice sa sobom vuče i određene rizike. Na primer, ukoliko imate specifičnu građu biće vam teško da pronađete model po meri, a često se može desiti da haljina nije dostupna u vašem broju.

Takođe, na svadbi ćete sve vreme biti svesni da venčanicu morate i da vratite, te će vam verovatno biti teško da se opustite i da ne razmišljate o oštećenjima ili flekama koje na njoj možete da ostavite.

#3 Iskoristite prednosti interneta

Ako vam je za izbor venčanice potrebna inspiracija, osim kod najbližih drugarica koje dolaze na devojačko veče, mnoštvo ideja možete naći i na internetu. Recimo, u ovom slučaju, sajtovi poput Pinteresta mogu vam biti od jako velike koristi. Tu ćete naći sve moguće i nemoguće krojeve venčanica za svadbe, koje su osmislili vrhunski dizajneri ili sasvim obične žene.

#4 Odaberite kroj koji laska vašoj figuri

I za kraj, ono najvažnije! Nikada se nemojte zaletati u kupovinu venčanice koja vam se dopada, ukoliko ona ne laska vašoj figuri. Venčanica, baš kao i haljina za matursko veče ili neku sličnu svečanost, može biti i jednostavnijeg kroja, pa ne morate izabrati najraskošniji model ukoliko vam on ne pristaje.

Loš odabir modela haljine može učiniti da izgledate deblje, mršavije, niže ili više nego što želite. Takođe, izbegavajte ekstremne modele, poput onih sa poprilično istaknutim dekolteom ili premalom dužinom haljine.

Sirena model venčanice zaista izgleda elegantno i prefinjeno, ali će pristajati samo devojkama sa savršenom figurom peščanog sata. Ovakva haljina posebno ističe izvajani struk mlade, te ukoliko imate problema sa ovom regijom nemojte da razmišljate o njoj.Naravno, ako ste na vreme vodile računa o zdravoj ishrani i vežbanju, u ovakvoj haljini možete izgledati zaista graciozno i magično.

Ukoliko ipak imate problem sa viškom kilograma, radije birajte venčanice A kroja. Ovakav tip haljine ima korset, počinje da se širi u regiji struka i fino pada preko kukova i zadnjice. Ona će vas dodatno istanjiti i učiniti da izgledate zgodnije.

Naravno, ne treba zaboraviti ni venčanice poput balskih haljina. Ovo je model koji buduće mlade najčešće biraju, jer u njemu izgledaju baš kao prave princeze. Balska haljina je podjednako nežna i suptilna, a dobro izgleda na većini devojaka. Ipak, najviše će je ceniti buduće mlade sa bujnim poprsjem, iako savršeno pristaje i onima sa manjim grudima.

Jasno je da ćete na dan vašeg venčanja baš vi biti u centru pažnje, a ako uzmete u obzir i činjenicu da ćete slike sa ovog događaja gledati nebrojeno puta tokom narednih godina – jasno je da je odabir idealne haljine i te kako bitan. Pronađite venčanicu po svojoj meri i zablistajte na najlepšem događaju!

Podeli