Kreme za sunčanje: Ključ lepote i zaštite kože

Pravilna zaštita kože započinje adekvatnom negom, pre svakog izlaganja suncu, tokom čitave godine, bez ikakvih izuzetaka. Odgovarajuće kreme za sunčanje su se pokazale kao najbolji način zaštite kože od štetnog UV zračenja i promena koje donosi sunčeva radijacija.

Današnje vrste se prave u kombinaciji sa pigmentima u preparatima za šminkanje, kao sastavni deo krema za negu, ali i kao preparati za zaštitu kože tokom sunčanja.

Pravilnim izborom i adekvatnim korišćenjem dobija se najbolja zaštita svih izloženih delova kože što će sprečiti propadanje epiderma i sačuvati njenu lepotu.

Koje kreme za sunčanje donosi najbolju zaštitu?

Da bi izabrali najbolji preparat za zaštitu kože morate znati njihove osnovne vrste i na koji način štite kožu. Više informacija o preparatima možete videti na linku gde ćete upoznati vrste zaštite tokom i nakon izlaganja suncu, ali i dobiti puno informacija koje će biti korisne pri odabiru.

Kreme za sunčanje sa visokim SPF faktorom su najbolji način da se koža zaštiti i da se na suncu bezbedno boravi duži vremenski period. To su preparati sa 30 i 50 spf i svakako su najbolji način za zaštitu u svim situacijama.

Štite od UVA i UVB zraka, sprečavaju opekotine i prerano starenje kože. Iako se uz njih najsporije dobija preplanuli ten, ne postoji izgovor za rizikovanje radi oštećenja kože.

Osim toga, ovako se ona isušuje, brže pokaže bore i fleke pa kroz par godina deluje puno starije nego što je to situacija, samo zato što se bez zaštite izlagala suncu.

Pored osnovne podele na kreme sa višim i nižim SPF faktorom, tu su i podele na:

  • Kreme za sunčanje za osetljiva područja lica (oko očiju, usana)
  • Preparati posebno formulisani za dečiju kožu,
  • Zaštita za sve tipove kože (normalan tip, masna koža, suva koža, alergija na sunce, koža sa ekcemom, svetla put…)
  • Proizvodi za šminku koji u sebi sadrže SPF faktor (puderi, korektori, ruževi, sjajevi za usne)
  • Dnevna nega kože sa faktorom zaštite

Svaki brend ima patentiranu kombinaciju sastojaka koje pružaju zaštitu, a da bi se osiguralo obećano dejstvo tu su i dobijeni sertifikati i rezultati testiranja.

Krema sa SPF je više od zaštite od sunca

Svakako da je najvažniji činilac to što krema za sunčanje blokira štetno zračenje pa se koža neće menjati u samom DNK što ostavlja velike posledice na naše zdravlje.

Preparati za sunčanje su koncipirani tako da smanje gubitak vode u slojevima kože što je osnovni uzrok isušivanja, a ujedno je sastav takav da donose dubinsku hidrataciju pa je koža osvežena, blistava i elastična uz redovnu upotrebu.

Obavezno se dodaju i vitamini i minerali koji ne samo da podstiču prirodno tamnjenje (karoten i vitamin A), već ujedno i neguju kožu i tako menjaju dnevne kreme tokom perioda izlaganja suncu.

Pravilno nanošenje svih preparata za adekvatnu zaštitu

Čak i najbolji preparat neće biti efikasan ako se ne koristi pravilno. Za negovanje je važno da se ispoštuju pravila o aplikaciji da bi kreme za sunčanje imale efekta.

Preparat se mora naneti u odgovarajućem sloju na čitavu kožu, najbolje pre oblačenja. Na taj način će se zaštiti i koža ispod odeće što je takođe važno, a naročito kada je UV Indeks visok.

Kombinacijom proizvoda za lice i telo, za područje oko očiju…se dobija potpuna pokrivenost uz adekvatnu negu kože koja je tretirana.

U svojoj torbi treba imati putno pakovanje uvek pri ruci i kreme za sunčanje redovno nanositi na sve izložene delove tela na svaka 2 sata, ali i češće ako se koža znoji ili briše.

Što je koža osetljivija, to će pre pokazati promene nastale usled neodgovarajućem izlaganju suncu. Negu ne treba sprovoditi samo kada ste na letnjem odmoru, već svakodnevno, tokom čitave godine.

Sunčevo zračenje je jako i kroz oblake pa čak i zimi i zato bi trebalo koristiti kreme za sunčanje ili preparate sa SPF faktorom tokom čitave godine, uvek i svuda gde postoji izlaganje suncu duže od 10 minuta.

Koža neupitno stari, ali samo od nege zavisi u kojoj će to biti meri. Sunce, pesak, slana voda je svakako značajno isušuju, ali se isti efekti postižu i nakon svakodnevnog izlaganja suncu bez zaštite.

Promene nisu vidljive odmah, ali će itekako biti jasne nakon dužeg vremenskog perioda, naročito u zrelim godinama kada ona i prirodno gubi hijaluron i pokazuje svoje promene.

Klima se menja, uslovi su drugačiji, a kozmetika efikasnija. Treba iskoristiti sve prednosti i na brz i efikasan način zaštiti se od preranog starenja i promena koje se mogu sprečiti i ublažiti.

Posetite apoteku i obezbedite da vam uvek pri ruci bude najbolja krema za sunčanje i negu kože tokom izlaganja suncu. To je osnovna i najvažnija kozmetika koja nema premca.

Podeli