Lično iskustvo, kako sam pobedila insulinsku rezistenciju

Insulinska rezistencija je sve češća pojava među ljudima, pogotovo među ženama u dvadesetim i tridesetim godinama. To je stanje u kom insulin, koji služi da energiju unetu putem hrane uvede u ćelije, ne može da „radi svoj posao“, odnosno, ne može da uvede glukozu u ćelije. Zbog toga se dešava da se nakon obroka šećer u krvi naglo podigne, a pankreas luči sve veće količine insulina kako bi smanjio nivo glukoze.

Ta količina insulina onda dovodi do naglog pada šećera u krvi, do nagomilavanja sala i to u predelu stomaka, do sindroma policističnih jajnika, problema sa začešćem, opadanja kose, pojačane maljavosti zbog podizanja nivoa testosterona i pojave akni. Sve te probleme sam imala i ja, a danas živim potpuno normalan život i od suplemenata pijem samo Inofolic combi i vitamin D, dok sam lekove poptuno izbacila.

Kako je počelo?

Bila sam stalno umorna, zadihala bih se nakon što se popnem uz stepenice, bila sam potpuno bezvoljna, nisam imala energije čak ni da očistim kuću i kosa mi je drastično opadala. Bubuljice koje nikada nisam imala su se odjednom pojavile. Više nisam mogla da vežbam i imala sam ogromnu potrebu za slatkišima i testom, mislila sam onesvestiću se ako ne pojedem nešto slatko i ugojila sam se nekih šest kilograma koje nikako nisam mogla da skinem. Napadi anksioznosti i loša koncentracija su bili svakodnevna pojava.

Kada sam shvatila da tako više ne može i uradila OGTT test i videla rezultat odmah sam zakazala termin kod endokrinologa. Doktorka mi je dala metformin i preporučila da u potpunosti izbacim ugljene hidrate i to je bilo to. Kako sam znala nešto o ishrani, znala sam da nešto tako drastično nije održivo na duže staze. Osim toga, i dalje sam, čak i pored leka, osećala sve simptome kao i ranije.

Počela sam da istražujem i naišla na inofolic combi, iskustva žena koje su ga koristile su bila izuzetno pozitivna, pa sam rešila da probam. Navodno je ovaj suplement koji je kombinacija myo inositola, folne kiseline i D – chiro inositola doveo do značajnog poboljšanja zadravstvenog stanja svih koji su ga koristili.

Inofolic combi iskustva korisnica 

Kada je u pitanju inofolic combi iskustva korisnica na koje sam nailazila su bila veoma pozitivna. Mnoge su navele da su uspele da reše problem sa policističnim jajnicima, da uspostave normalan menstrualni ciklus, a mnoge i da prirodno zatrudne nakon par meseci korišćenja. One koje su imale insulinsku rezistenciju su naglasile da, od kada su počele da uzimaju inofolic combi, više nemaju napade gladi i da su uspele da smanje količinu insulina, a samim tim i da izgube kilograme.

Moje iskustvo sa ovim suplementom

Kada sam počela da koristim ovaj suplement uz vitamin D, dva puta dnevno, već nakon dve ili tri nedelje sam osetila poboljšanje. Bubuljice su se povukle i kosa mi više nije drastično opadala. Osetila sam da mi se nivo energije povećava tako da sam mogla ponovo da vežbam, što je značajno doprinelo mom zdravstvenom stanju. I dalje sam pila lek, ali sam i jela složene ugljene hidrate kombinovane sa proteinima, mastima i vlaknima. Vodila sam zdrav život, bila disciplinovana i vežbala sa opterećenjem tri puta nedeljno, a ostalim danima sam radila kardio ili šetala. Posle četiri meseca sam se prijatno iznenadila kada sam videla da mi je HOMA index sa 4,3 pao na 2,2 i da više nemam insulinsku rezistenciju.

Dakle, kada je u pitanju inofolic combi moje iskustvo je izuzetno pozitivno, pomogao mi je da uz lek, vežbanje i balansiranu ishranu izlečim insulinsku rezistenciju i ponovo budem „stara ja“ puna energije. Lek više ne pijem, doktorka mi je rekla da nastavim da pijem inofolic i vitamin D i da će to biti dovoljno da održavam situaciju pod kontrolom.

Podeli