Naučite kako skinuti seriju preko Torrenta – Skidanje filmova u 6 koraka!

Da li vas smara da sedite ispred TV-a čekajući svoju omiljenu seriju ili film? Ako još uvek niste naučili kako skinuti seriju preko Torrenta ili kako skinuti film sa prevodom, pokazaćemo vam kako generalno ide skidanje filmova preko torrenta kroz 6 lakih koraka! Upoznajte carstvo zvano Torrent i naučite kako bezbedno skidati fajlove sa Interneta.

Kako se koristi Torrent - Kako skinuti film sa torrenta i seriju - skidanje filmova
Kako se skida sa Torrenta

Iako smo već 7-8 godina u eri prilično brzog i vrlo brzog interneta u Srbiji, mnogi još uvek nisu ovladali načinima lakog dolaženja do fajlova korišćenjem Torrent-a. Još uvek se sećamo kako je teklo skidanje filmova i drugih fajlova putem različitih sajtova, na kojim su ti fajlovi bili skladišteni i dostupni za download. Ipak, skidanje filmova preko torrenta je nešto drugo. Ovo je veoma jednostavan način da dođete do omiljenih serija i filmova. Pođimo redom u objašnjenje ovog laganog procesa

Šta je Torrent i kako se koristi?

slika

Dovoljno je shvatiti Torrent kao: „vezu sa onima koji poseduju određeni fajl (film, pesmu, seriju ili neki drugi sadržaj), a sa kojima kada se ostvari veza putem programa (torent klijenata), možete se ostvariti razmena tj. skidanje tih fajlova.”


Dakle, skidanje preko torrenta je veza kojom se razmenjuju fajlovi između dva ili više korisnika, preko određenih programa koje nazivamo torrent klijenti”.

Zbog klasičnog: „ma mrzi me da se bakćem sa tim, pogledaću film na netu“, najčešće bivate osuđeni na očajan kvalitet video snimka i mnogo utrošenog vremena za pronalaženje online filmova za gledanje na raznim sajtovima. Osim što je ovakvo gledanje filmova i serija zamorno, sajtovi na kojima ih možete pronaći su često nebezbedni i puni virusa. Zato preporučujemo skidanje filmova preko torrenta na bezbedan način o kom nastavljamo u nastavku.

Naravno, ne preskačemo ni ljude koji još uvek, poput svojih baka, u 8 čekaju seriju na TV-u. Ako ipak želite brzo rešenje i prepoznajete sebe u prvoj pomenutoj ekipi koja traži odgovor na pitanje: kako skinuti film sa prevodom ili seriju preko torrenta nastavite sa čitanjem. Uz malo vremena, „hrabrosti“ i volje da se upustite u koštac sa ovim „komplikovanim“ programom naučićete sve.

 

Za početak bi trebalo da znate da su najčešće korišćeni i preporučeni torent klijenti (programi za skidanje torrenta):

 1. µTorrent (nama lično najbolji)
 2. Bittorrent,
 3. Vuze Torrent Client

Kako ne bi sve ostalo na nejasnoj priči, dajemo Vam jednostavno objašnjenje kako skinuti seriju preko torrenta (npr. celu sezonu serije) korišćenjem Micro Torrent Client-a!

Objašnjenje – kako skinuti film preko torrenta ili željenu seriju

#1 Skinite Torrent klijent (program)

Polazimo od pretpostavke da umete da instalirate program, pa je najpre neophodno da potpuno besplatno (i legalno) klikom na sledeći link: preuzmete npr. µTorrent Client putem zvaničnog sajta, a zatim ga instalirate na svoj računar. (download će početi automatski klikom na link)

#2 Pronađite sajt torrentz2.eu i na njemu pravu verziju serije

Zatim, putem Google-a ili bilo kog drugog pretraživača, ukucajte pojam „torrentz 2“ i uđite u prvi rezultat pretrage odnosno na adresu torrentz2.eu. A zatim, u search box na tom sajtu, ukucajte „ime serije“ koju želite da download-ujete, kao što pokazuje Slika 1. Ono što ću napomenuti u ovom koraku – kada je skidanje filmova preko torrenta i serija u pitanju, jeste da bez obzira na Sliku 1, obično rezultat pretrage neće biti samo jedan, a na osnovu imena rezultata koji ste dobili, odlučujete u kom ćete kvalitetu skinuti svoj fajl.

Slika 1

#2.1. Kvalitet snimka

Na primer, u slučaju filma, njegov naslov može sadržati podatak o kvalitetu snimka. To su one oznake 480p, 720p, 1080p (što je broj veći to je snimak kvalitetniji). Bolji kvalitet obično podrazumeva da je fajl sa serijom ili filmom koji ćete skinuti veći (teži), što može produžiti vreme skidanja ako imate slabiji Internet.

#2.2. Odnos seed-era i leech-era

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste odnos seed-era i leech-era tj. obojenih brojeva sa desne strane ekrana. (Slika 1) Prvi (seed-eri) predstavlja broj slobodnih izvora sa kojih možete skidati željeni fajl, dok drugi (leech-eri) predstavlja broj “osoba” koji taj fajl skida, odnosno broj onih sa kojima ćete deliti skidanje filma, serije ili nekog drugog fajla koji skidate.

Logikom stvari, gledaćete da broj seed-era bude veći od broja leech-era, ukoliko želite brzo i efikasno download-ovanje!

#3 Izbor servera sa kojih ćete skinuti seriju

Nakon odabira fajla koji želite da skinete, dobićete pregled raznih servera sa kojih taj torent fajl (seriju, filim ili nešto treće) možete preuzeti i otpočeti skidanje na vaš računar. Odakle ćete skidati je u potpunosti na vama, ali radi sopstvene bezbednosti, preporučujemo da koristite neke od sledećih servera, za koje znamo da su bezbedni. Ranije (kada smo prvobitno pisali ovaj tekst) su odličan posao radili Kick Ass Torrents serveri, međutim sada su ugašeni.

Zato vam preporučujemo skidanje sa sledeća tri koja možete videti i na Slici 2:

 • 1337x,
 • TorrentFunk.com ili
 • LimeTorrents.
kako skinuti seriju preko torrenta
Slika 2

Razlog zašto njih preporučujemo, jeste bezbednost. Iz ličnog iskustva smo zaključili da na ovim serverima najmanje iskaču popup prozori sa kojekakvim ponudama, odnosno najlakše možete izbeći prevare i klikbejt dugmiće i sadržaj koji vas može odvesti na neželjene sajtove i potencijalne “viruse”.

U nastavku ćemo objasniti kako se sa odabranog servera skida torrent fajl, koji kada se pokrene kroz vaš torrent klijent koji ste skinuli na početku procesa, otpočinje skidanje filmova, serije ili drugog fajla koji želite da skidate sa torenta.

#4 Odabir pravog download dugmeta na torrent sajtovima

Pripazite na različite dugmiće na kojima piše „download“, jer je samo jedan ispravan, dok drugi vode ka skidanju raznih promotivnih programa ili su link ka reklamama. Vi treba da potražite ili ispravno dugme koje kaže:

 • “DOWNLOAD TORRENT”, ili dugme koje kaže
 • “TORRENT” ili dugme koje kaže
 • “MAGNET DOWNLOAD” (Slika 3).
torrent server - 1337x
Slika 3

Kliktanje na Magnet Download znači da će torrent fajl putem kog ćete skinuti serije, početi da se skida i automatski će pronaći vaš Micro Torrent program. Kliknite na “Open link” ili koju god potvrdnu opciju Vam računar nudi kada Vas pita d li želite da se povežete na Micro Torrent.

Nakon toga, Micro Torrent program će se uključiti i automatski će povući željene fajlove (film, film sa prevodom na engleskom jeziku, serija, cela sezona serije, epizode serije, muzičkog albuma itd.).

Odaberite folder u kom želite da vam se fajlovi sačuvaju (tamo gde imate dovoljno prostora na vašem računaru), zatim sačekajte da se fajlovi u desnom box-u učitaju i potvrdite ih (možete ih otštiklirati ako nešto želite da preskočite) i pritisnite na “Ok”, kao što pokazuje Slika 4.

Skidanje filmova preko torrenta
Slika 4

#4.1. Kako izabrati pravo download dugme

Pravo Download dugme za Torrent fajl obično:

 1. Se nalazi na sredini stranice, ili na logično postavljenom mestu,
 2. Deluje najprirodnije i najusklađenije sa dizajnom sajta,
 3. Nalazi se na delu stranice sa drugim važnim informacijama o fajlu, a ne tek negde sa strane;

#4.2. Šta ako pogrešim dugme, ili mi iskoči neki reklamni prozor prilikom klika na pravo dugme

Bez brige, ovo se može dogoditi. Samo je potrebno da staleženo ugasite neželjene popup prozore na “X” dugme u ćošku. Ukoliko Vam traže dvostepenu potvrdu gašenja prozora, gde vas pozivaju da ipak nešto skinete pre nego što se prozor isključi, vi odbijte tu opciju, i potom kliknite na dugme koje gasi taj prozor (ponovo dugme “X”, ili dugmići sa rečima kao što su: “cancel”, “decline”, “leave” i slično).

#5 Vreme za skidanje filmova, serija i drugih fajlova

Vreme skidanja može varirati od brzine vašeg interneta, pomenutog broja seed-era, ali i veličine fajla koji skidate. Kako se fajl bude skidao, tako će automatski istovremeno biti upload-ovan drugim korisnicima, koji na isti način sada fajl preuzimaju od vas, a sve to možete pratiti pokazateljem brzine kojom se fajl skida (download) odnosno kači (upload). Ovo prikazuje Slika 5.

Šta je Torrent - seed-eri i leech-eri
Slika 5

#6 Finale – kako prekiniti download torrenta

Nakon što je fajl skinut, kao indikator završenog skidanja stajaće 100%, nakon čega program možete ugasiti, a na vama je da li ćete, kao na slici, fajl prestati („stop“) da šerujete drugima ili ne. Nikada nije na odmet malo solidarnosti, jer ipak, neko je omogućio i vama da taj fajl skinete! (Slika 6)

Kako skinuti film preko torrenta - gašenje
Slika 6

Mislimo da je sada naš odgovor na pitanje kako skinuti film preko torrenta, kao i omiljenu seriju, više nego potpun. Kao što vidite u pitanju je vrlo jednostavan proces koji mnogo toga olakšava i omogućava veći užitak za gledanje i download filmova i serija.

Ukoliko imate nekakve nedoumice i pitanja, osetite se slobodnim da nas pitate ovde, a do tada pravac po kokice, piće i spremite se za gledanje omiljenih sadržaja na način na koji vi želite!

Podeli