adl adl

Naučite kako skinuti seriju preko Torrenta – Skidanje filmova u 6 koraka!

10

Da li vas smara da sedite ispred TV-a čekajući svoju omiljenu seriju ili film? Ako još uvek niste naučili kako skinuti seriju preko Torrenta ili kako skinuti film sa prevodom, pokazaćemo vam kako generalno ide skidanje filmova preko torrenta kroz 6 lakih koraka! Upoznajte carstvo zvano Torrent i naučite kako bezbedno skidati fajlove sa Interneta.

Kako se koristi Torrent - Kako skinuti film sa torrenta i seriju - skidanje filmova
Kako se skida sa Torrenta

Iako smo već 7-8 godina u eri prilično brzog i vrlo brzog interneta u Srbiji, mnogi još uvek nisu ovladali načinima lakog dolaženja do fajlova korišćenjem Torrent-a. Još uvek se sećamo kako je teklo skidanje filmova i drugih fajlova putem različitih sajtova, na kojim su ti fajlovi bili skladišteni i dostupni za download. Ipak, skidanje filmova preko torrenta je nešto drugo. Ovo je veoma jednostavan način da dođete do omiljenih serija i filmova. Pođimo redom u objašnjenje ovog laganog procesa

Šta je Torrent i kako se koristi?

Dovoljno je shvatiti Torrent kao: „vezu sa onima koji poseduju određeni fajl (film, pesmu, seriju ili neki drugi sadržaj), a sa kojima kada se ostvari veza putem programa (torent klijenata), možete se ostvariti razmena tj. skidanje tih fajlova.”

Dakle, skidanje preko torrenta je veza kojom se razmenjuju fajlovi između dva ili više korisnika, preko određenih programa koje nazivamo torrent klijenti”.

Zbog klasičnog: „ma mrzi me da se bakćem sa tim, pogledaću film na netu“, najčešće bivate osuđeni na očajan kvalitet video snimka i mnogo utrošenog vremena za pronalaženje online filmova za gledanje na raznim sajtovima. Osim što je ovakvo gledanje filmova i serija zamorno, sajtovi na kojima ih možete pronaći su često nebezbedni i puni virusa. Zato preporučujemo skidanje filmova preko torrenta na bezbedan način o kom nastavljamo u nastavku.

Naravno, ne preskačemo ni ljude koji još uvek, poput svojih baka, u 8 čekaju seriju na TV-u. Ako ipak želite brzo rešenje i prepoznajete sebe u prvoj pomenutoj ekipi koja traži odgovor na pitanje: kako skinuti film sa prevodom ili seriju preko torrenta nastavite sa čitanjem. Uz malo vremena, „hrabrosti“ i volje da se upustite u koštac sa ovim „komplikovanim“ programom naučićete sve.

 

Za početak bi trebalo da znate da su najčešće korišćeni i preporučeni torent klijenti (programi za skidanje torrenta):

 1. µTorrent (nama lično najbolji)
 2. Bittorrent,
 3. Vuze Torrent Client

Kako ne bi sve ostalo na nejasnoj priči, dajemo Vam jednostavno objašnjenje kako skinuti seriju preko torrenta (npr. celu sezonu serije) korišćenjem Micro Torrent Client-a!

Objašnjenje – kako skinuti film preko torrenta ili željenu seriju

#1 Skinite Torrent klijent (program)

Polazimo od pretpostavke da umete da instalirate program, pa je najpre neophodno da potpuno besplatno (i legalno) klikom na sledeći link: preuzmete npr. µTorrent Client putem zvaničnog sajta, a zatim ga instalirate na svoj računar. (download će početi automatski klikom na link)

#2 Pronađite sajt torrentz2.eu i na njemu pravu verziju serije

Zatim, putem Google-a ili bilo kog drugog pretraživača, ukucajte pojam „torrentz 2“ i uđite u prvi rezultat pretrage odnosno na adresu torrentz2.eu. A zatim, u search box na tom sajtu, ukucajte „ime serije“ koju želite da download-ujete, kao što pokazuje Slika 1. Ono što ću napomenuti u ovom koraku – kada je skidanje filmova preko torrenta i serija u pitanju, jeste da bez obzira na Sliku 1, obično rezultat pretrage neće biti samo jedan, a na osnovu imena rezultata koji ste dobili, odlučujete u kom ćete kvalitetu skinuti svoj fajl.

Slika 1

#2.1. Kvalitet snimka

Na primer, u slučaju filma, njegov naslov može sadržati podatak o kvalitetu snimka. To su one oznake 480p, 720p, 1080p (što je broj veći to je snimak kvalitetniji). Bolji kvalitet obično podrazumeva da je fajl sa serijom ili filmom koji ćete skinuti veći (teži), što može produžiti vreme skidanja ako imate slabiji Internet.

#2.2. Odnos seed-era i leech-era

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste odnos seed-era i leech-era tj. obojenih brojeva sa desne strane ekrana. (Slika 1) Prvi (seed-eri) predstavlja broj slobodnih izvora sa kojih možete skidati željeni fajl, dok drugi (leech-eri) predstavlja broj “osoba” koji taj fajl skida, odnosno broj onih sa kojima ćete deliti skidanje filma, serije ili nekog drugog fajla koji skidate.

Logikom stvari, gledaćete da broj seed-era bude veći od broja leech-era, ukoliko želite brzo i efikasno download-ovanje!

#3 Izbor servera sa kojih ćete skinuti seriju

Nakon odabira fajla koji želite da skinete, dobićete pregled raznih servera sa kojih taj torent fajl (seriju, filim ili nešto treće) možete preuzeti i otpočeti skidanje na vaš računar. Odakle ćete skidati je u potpunosti na vama, ali radi sopstvene bezbednosti, preporučujemo da koristite neke od sledećih servera, za koje znamo da su bezbedni. Ranije (kada smo prvobitno pisali ovaj tekst) su odličan posao radili Kick Ass Torrents serveri, međutim sada su ugašeni.

Zato vam preporučujemo skidanje sa sledeća tri koja možete videti i na Slici 2:

 • 1337x,
 • TorrentFunk.com ili
 • LimeTorrents.
kako skinuti seriju preko torrenta
Slika 2

Razlog zašto njih preporučujemo, jeste bezbednost. Iz ličnog iskustva smo zaključili da na ovim serverima najmanje iskaču popup prozori sa kojekakvim ponudama, odnosno najlakše možete izbeći prevare i klikbejt dugmiće i sadržaj koji vas može odvesti na neželjene sajtove i potencijalne “viruse”.

U nastavku ćemo objasniti kako se sa odabranog servera skida torrent fajl, koji kada se pokrene kroz vaš torrent klijent koji ste skinuli na početku procesa, otpočinje skidanje filmova, serije ili drugog fajla koji želite da skidate sa torenta.

#4 Odabir pravog download dugmeta na torrent sajtovima

Pripazite na različite dugmiće na kojima piše „download“, jer je samo jedan ispravan, dok drugi vode ka skidanju raznih promotivnih programa ili su link ka reklamama. Vi treba da potražite ili ispravno dugme koje kaže:

 • “DOWNLOAD TORRENT”, ili dugme koje kaže
 • “TORRENT” ili dugme koje kaže
 • “MAGNET DOWNLOAD” (Slika 3).
torrent server - 1337x
Slika 3

Kliktanje na Magnet Download znači da će torrent fajl putem kog ćete skinuti serije, početi da se skida i automatski će pronaći vaš Micro Torrent program. Kliknite na “Open link” ili koju god potvrdnu opciju Vam računar nudi kada Vas pita d li želite da se povežete na Micro Torrent.

Nakon toga, Micro Torrent program će se uključiti i automatski će povući željene fajlove (film, film sa prevodom na engleskom jeziku, serija, cela sezona serije, epizode serije, muzičkog albuma itd.).

Odaberite folder u kom želite da vam se fajlovi sačuvaju (tamo gde imate dovoljno prostora na vašem računaru), zatim sačekajte da se fajlovi u desnom box-u učitaju i potvrdite ih (možete ih otštiklirati ako nešto želite da preskočite) i pritisnite na “Ok”, kao što pokazuje Slika 4.

Skidanje filmova preko torrenta
Slika 4

#4.1. Kako izabrati pravo download dugme

Pravo Download dugme za Torrent fajl obično:

 1. Se nalazi na sredini stranice, ili na logično postavljenom mestu,
 2. Deluje najprirodnije i najusklađenije sa dizajnom sajta,
 3. Nalazi se na delu stranice sa drugim važnim informacijama o fajlu, a ne tek negde sa strane;

#4.2. Šta ako pogrešim dugme, ili mi iskoči neki reklamni prozor prilikom klika na pravo dugme

Bez brige, ovo se može dogoditi. Samo je potrebno da staleženo ugasite neželjene popup prozore na “X” dugme u ćošku. Ukoliko Vam traže dvostepenu potvrdu gašenja prozora, gde vas pozivaju da ipak nešto skinete pre nego što se prozor isključi, vi odbijte tu opciju, i potom kliknite na dugme koje gasi taj prozor (ponovo dugme “X”, ili dugmići sa rečima kao što su: “cancel”, “decline”, “leave” i slično).

#5 Vreme za skidanje filmova, serija i drugih fajlova

Vreme skidanja može varirati od brzine vašeg interneta, pomenutog broja seed-era, ali i veličine fajla koji skidate. Kako se fajl bude skidao, tako će automatski istovremeno biti upload-ovan drugim korisnicima, koji na isti način sada fajl preuzimaju od vas, a sve to možete pratiti pokazateljem brzine kojom se fajl skida (download) odnosno kači (upload). Ovo prikazuje Slika 5.

Šta je Torrent - seed-eri i leech-eri
Slika 5

#6 Finale – kako prekiniti download torrenta

Nakon što je fajl skinut, kao indikator završenog skidanja stajaće 100%, nakon čega program možete ugasiti, a na vama je da li ćete, kao na slici, fajl prestati („stop“) da šerujete drugima ili ne. Nikada nije na odmet malo solidarnosti, jer ipak, neko je omogućio i vama da taj fajl skinete! (Slika 6)

Kako skinuti film preko torrenta - gašenje
Slika 6

Mislimo da je sada naš odgovor na pitanje kako skinuti film preko torrenta, kao i omiljenu seriju, više nego potpun. Kao što vidite u pitanju je vrlo jednostavan proces koji mnogo toga olakšava i omogućava veći užitak za gledanje i download filmova i serija.

Ukoliko imate nekakve nedoumice i pitanja, osetite se slobodnim da nas pitate ovde, a do tada pravac po kokice, piće i spremite se za gledanje omiljenih sadržaja na način na koji vi želite!

Komentari10 коментара

 1. Zahvaljujem se, upravo skidam pa ću vidjeti kako dalje. Da li bi mogao da objasniš ukratko kako da ubacim titlove?

 2. Pozdrav.

  Mene zanima da li se fajl ujedno i šeruje dok se i skida ili su to odvojeni procesi (jedan nakon drugog)?!

  Pročitao sam ali članak ali bih ipak voleo da mi se taj deo pojasni.
  Ne bih voleo da sam/je u pravu ovo napisano jer mi je par puta stiglo obaveštenje na mail da je sa mog računara rešoravan taj i taj film.

  I ako postoji mogućnnost da se to spreči, molio bih vas kako to da uradim?!

 3. @ Kitoberka
  Ja koristim dva sajta za skidanje titlova
  http://titlovi.com/
  i
  http://www.opensubtitles.org/en/search
  a za serje mi je najbolji
  http://www.prijevodi-online.org/

  titl ili prevod fillma mora biti istog naziva (najbolje COPY/PASTE da ne bi bilo grešaka) i u istom folderu da bi ih program za gledanje filmova „povukao“
  i postoji opcija da se jednostavno dok film „ide“ prevuče (ono. klik na njega (prevod) i dok držite, jel, „prevučete“ ga na sam film obično na donji deo ekrana

  no s obzirom na datum kada ste ovo pisali verujem da ste se već snašli oko prevoda

  Darije

 4. Čim se preuzmu prvi delovi, odmah kreće i slanje drugima. U zavisnosti od programa koji koristiš uvek imaš klikom na fajl u nekom od delova prozora ispod podatke o preuzimanju/slanju, tako da možeš tačno videti koliko si delova i koliko kb/mb uploadovao, a koliko skinuo.
  Desni klik na fajl, podešavanje brzine, imaš da staviš upload na 0 i time ćeš obezbediti da se ne šalju podaci. Kad se skine fajl, obrišeš ga i to je to. Mada ne vidim zašto bi to radio. Cela zajednica upravo postoji na tom principu deljenja, da bi brže skidao potrebno je da više ljudi ima fajl, samim tim tako i nekom omogućavaš da vidi isti taj film/seriju. Kada bi svi obrisali ili isključili, sama mreža ne bi ni postojala.

 5. Jednu stvar niste objasnili: KAKO fajlovi stizu na torrent listu?!

 6. Postovani.Aka sam skinuo 50% nekog filma i čekam danima za drugih 50% a vidim puno njih koji isti poseduju i kad kliknem na nekog od njih skroz desno piše „povezani potpuno “ i nema downloada.Da li dotični ne dozvoljava ili je blokiro moj download i kako ga animirati da dozvoli ti drugih 50% . hvala

 7. Molim sve ljude koji znaju o downloadu nesta neka mi pomognu…zivim u njemačkoj ,ako niste upoznati ta drzava ima „zabranjene torrente“ i ja ih mogu skidat ali poslje mi dode kazna navodno od nekakvih odvjetnika da moram platit..dali neko zna kako mogu skidat da oni to ne vide ili nesmijem uploadat ili sta da radim samo da mogu downloadat filmove jer ih gledam preko harda poslje na tv-u u full hd kvalitet jer nevolim streaming zbog loše slike!!skinuo sam puno mp3-a koji je isto zabranjen i programa ali nikad za to nisam dobio kaznu samo za film…zato molim svakoga ko nesta zna neka mi pomogne (jer skidam filmove samo za sebe!!!) i hvala svima unaprijed!

 8. Ivan Petrović

  Pozdrav @opaki @Nesa @Dinac @Natasa i @LELA – javljam da smo ažurirali tekst novim savetima i uputstvima koja su prilagođena trenutnom stanju (oktobar 2017. godine), tako da sada uputstvo o tome kako skinuti seriju preko Torrenta ili film i druge fajlove – odgovara celoj situaciji u kojoj KickAssTorrents više ne radi kao i prvobitno pomenuti torrentz.eu. Umesto KickAss-a pominjemo nove bezbedne kanale za preuzimanje Torrent fajlova, kao i torretnz2.eu putem kog možete tražiti Torrent fajlove. Takođe, malo dublje smo objasnili i kako se zaštititi od clik bait linkova i dugmića sa lažnim natpisom „Download“. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno pišite, rado ćemo odgovoriti! 🙂

Ostavite komentar