Pokloni – šta pokloniti i kako naći idealan poklon?

Rođendani naših najdražih su uvek bitan datum za nas, pa želimo da ono što za njih izaberemo budu originalni pokloni. Kako sačuvati originalnost kada su u pitanju pokloni za rođendan, a vi ste već poklonili sve što ste mogli da smislite?

mali crveni poklon u rukama

Uzmite trenutak i razmislite šta je to što vaš prijatelj voli, ili je počeo skoro da voli, te niste ranije mogli da ga obradujete ovim pokolnom.

Pokloni se mogu poklanjati uvek, čak i kada nije posebna prilika, već samo imate potrebu da nekome pokažete koliko ga volite. Tada poklon za dečka, ili poklon za devojku mogu da budu neka sitnica – pesma ili pismo.

Pokloni za Dan zaljubljnih

Dan zaljubljenih je najljubavniji dan u godini, pa parovi žele da ga obeleže što romantičnije moguće. Izbor poklona za voljenu osobu nije uvek lak, posebno ako ste dugo u vezi, a sve originalne ideje ste istrošili.

Poklon za Dan zaljubljenih može biti romanitčno putovanje, u kome ćete oboje uživati, i na nekoliko dana se skloniti od posla, svakodnevnog stresa i saobraćajnih gužvi.

Romantika može da se ponovo probudi na nekoj planini, uz toplu kuću i par romantičnih filmova.

Ukoliko ne volite putovanja, ili ste dosta putovali u poslednje vreme, savršen poklon za vašeg partnera može biti i neki komad nakita, ako ste spremni da izdvojite malo više novca.

Za one koji su trenutno upali u ekonomsku krizu predlažemo da u kućnoj radinosti naprave romantične poklone, koje će raznežiti vašu najvoljeniju osobu. Dovoljno je da spremite neke čokoladne poslastice, kupite jedno vino, i uživate kod kuće.

Kažu da ljubav ide preko stomaka, a mi želimo da vam napomenemo da to važi za oba pola!

Pokloni za Novu godinu

Nova godina je pored Dana zaljubljenih jedan od najznačajnih praznika. To je datum kada želimo našim najdražima da pokažemo koliko nam znače, a dobar način za to su novogodišnji pokloni!

Pokloni za najmlađe uvek mogu biti igračke, ali i tehnika koja je sve popularnija među najmlađom populacijom. Tableti su možda najjeftniji i najpraktičniji izbor, jer deca dobijaju sve potrebne aplikacije, a novac koji ste izdvojili nije previše oštetio vaš kućni budžet.

Pokloni za muškarce

Pokloni za Njega mogu biti romantični, ili šaljivi, a mogu biti i kombinacija oba. Svaki poklon dućan ima mnogo zanimljivih ideja, ukoliko nemate previše novca, a želite da nasmejete vašeg momka. To može biti kecelja na kojoj je naslikano savršeno isklesano muško telo, ili zvonce za seks.

Pokloni za žene

Pokloni za Nju mogu biti neobični pokloni, kao i zanimljivi pokloni sa notom romantike u njima. Ideje za poklon treba tražiti, pre svega, u karakteru vaše devojke.

Ukoliko ste joj kupili već sve što ste mogli da joj kupite i ako vas muči pitanje šta pokloniti, onda je iznenadite nečim što ona ne zna ni da postoji. Originalni pokloni su teški za osmišljavanje, ali uvek imajte na umu da će se vaša omiljena osoba oduševiti.

Savetujemo vam da izbegavate poklone koji se tiču kućnih aparata, kao i ustaljenje poklone poput kupovine cveća ili nakita. Ukoliko ste sigurni da možete da pogodite njen ukus, kupite joj komad garderobe, ili par savršenih cipela.

Poklon za 8. mart

Cvećara uvek može biti dobar izbor kada je u pitanju Osmi mart, ali vodite računa da buket bude originalan i nesvakidašnji.

Muškarci misle da pokloni za žene ne mogu lako da se izaberu, i da su žene bića sa druge planete.

Osmi mart je prilika da pokažete koliko vam je bitan ovaj praznik. Ukoliko vaša devojka proslavlja originalnu verziju ovog praznika – protest radničkih žena, uvek možete da je odvedete u Muzej istorije Jugoslavije.

Ako želite da joj pokažete da znate zašto je ovaj praznik nastao možete organizovati filmski maraton o borbi radnica za ženska prava, uz topli kakao, slatkiše i uživanje.

Pokloni ne moraju uvek biti skupi, niti uvek moraju biti materijalni, važno je da vašoj osobi pokažete koliko znate o njoj, i o stvarima koje je podstiču na uzbuđenje i razmišljanje.

Poklon za mamu

Osmi mart je praznik kada ne želite da zaboravite na vašu mamu, ali i praznik kada mami nikako ne kupujute stvari za kuću i pravljenje hrane. Mame žele da im pokažete pažnju, i da one u vašem životu ne postoje samo da bi spremale hranu.

Odvojite dan za mamu, i provedite kvalitetno vreme sa njom. Razgovarajte, gledajte filmove, idite u šetnju.

Trudite se da joj pomažete svakodnevno ukoliko ste u mogućnosti, a za ovaj praznik je oduševite nekim poklonom koji odavno želi, ali nije ga kupila jer je odvajala novac za vas.

Kreativni pokloni će probuditi ponos kod vaše mame, jer će ona znati da ste odvojili posebno vreme za nju i uložili dodatni trud.

Poklon za veridbu

Budućim mladencima možete kupiti stvari za koje znate da će im biti potrebne u narednom periodu novog života. Specifično posuđe, lepe vinske čaše, mali kućni aparati su uvek idealan poklon za veridbu.

Poklon za svadbu može biti sličan, pa napravite kalkulaciju, ukoliko ste im za veridbu kupili nešto praktično, za svadbu im kupite ludi poklon.

U poslednje vreme mnogi kako bi nasmejali mladence, za svadbu kupuju poklone po starom običaju – posteljinu ili veliko šareno ćebe.

Kreativni pokloni za veridbu treba da budu u skladu sa humorom vaših prijatelja, kako se poklanjanje ne bi završilo neprijatno.

Rođendanski pokloni

Ovo je prilika kada možete da poptuno pustite mašti na volju, i slobodni ste da poklonite bilo šta, a da se osoba kojoj poklanjate ne uvredi.

Šta kupiti dečku za rođendan?

Od vas se ne očekuje previše, jer već ima mnogo drugih specijalnih datuma koje obeležavate sa voljenom osobom. Iznenadite vašeg dečka njegovom omiljenom igricom. Ukoliko imate dovoljno novca idealan poklon bi uvek bio Plejstejšn.

Garderoba, sat, ili večera su uvek siguran izbor, nećete morati previše da razmišljate o poklonu, a njemu će se vaša rođendanska ideja sigurno dopasti.

Ukoliko želite potpuno da ga iznenadite organizujte žurku iznenađenja, ona će ga sigurno potpuno raspametiti.

Šta kupiti devojci za rođendan?

Ono što će vašu devojku obradovati su nesvakidašnji, interesantni pokloni. Ukoliko ste tek započeli vezu uvek je možete iznenaditi klasičnim polkonom – odećom, nakitom, vašim slikama, ili slatkišima.

Najbolji poklon za rođendan je onaj koji će raznežiti vašu devojku. Svi saveti za originalan poklon za devojku važe kao i za dečka.

Ono čime je možete dodatno iznenaditi je karta za koncert koji je dugo čekala, spa vikend na nekoj planini, ili poseta nekoj evropskoj metropoli.

Poklon za doktorat

Proslavljanje diplome je veoma važno u životu svakog studenta, jer je to trenutak kada završavaju svoje školovanje i ulaze u odrasli svet zaposlenja. Poklon za završetak fakulteta treba da bude praktičan, i da pomogne budućem odraslom čoveku u struci koju je odabrao.

Sat, odelo, rokovnici, pribor za pisanje ili laptop su klasični izbor kada je u pitanju poklon za doktorat. Specifičnije poklone možete izabrati ukoliko znate šta je student završio, i šta je ono što mu nedostaje.

Poklon za slavu

Možete napraviti klasičan domaćinski poklon, i obradovati vaše prijatelje, ili ih čak i nasmejati. U domaćinski poklon spadaju kocka šećer, vino, kafa i čokolade za decu.

Ukoliko želite da budete malo moderniji, možete kupiti neko fino vino i bombonjeru od delikatesne čokolade. Poklon uopšte ne mora da sadrži piće, već možete pokloniti i nakit, kao i kozmetiku, ili detalje za kuću.

Poklon za odlazak u penziju

Najpopularniji poklon za penziju je kvalitetan sat. Vaše najstarije možete obradovati i skupljim rokovnikom sa priborom za pisanje. U zavisnosti od posla kojim su se bavili, ili hobijem koji žele da razvijaju, možete izabrati savršen poklon.

Prigodan poklon za odlazak u penziju može biti i tablet ili laptop ukoliko žele da se u penziji bave pisanjem. Hobi kojim se bave može podrazumevati mnoge aktivnosti, pa im možete pokloniti kurseve koji se bave zanatskim hobijima.

Osim toga, možete ih upisati u klub koji održava telo vitalnim i aktivnim. Poklon za penzionerku može biti i putovanje, na koje ćete otići sa svojom bakom, a ona će biti oduševljeni.

Pokloni donose uživanje

Kada poklanjamo osećamo se lepo jer usrećujemo osobu do koje nam je stalo. Kada dobijamo poklon opet se osećamo lepo jer znamo da je neko izdvojio vreme kako bi smislio šta da nam kupi.

Uživajte u poklanjanju jer ono razvija kreativnost i podstiče vas da razmišljate o vašoj bliskoj osobi. Poklanjanjem bolje upoznajete najbliže i saznajete šta oni žele u svom životu.

 

Podeli