Potvrđena teorija: svi Pixar crtani filmovi su povezani! (VIDEO)

Konačno je dokazano! Ono što su mnogi ljubitelji Pixarovih crtaća nagoveštavali tj. primećivali iz crtaća u crtać, jeste zvanično potvrđeno. Kako pokazuje zvanični video snimak, koji je objavio Pixar, svi Pixar crtani filmovi su povezani i odvijaju se u jednom univerzumu!

figura iz crtanog filma

Mnoge teorije zavere smo imali priliku da čujemo o različitim temama. Nekada se one odnose na skrivene namere svetskih koorporacija, a nekada se one odnose na skrivene veze i tok događaja u filmovima i crtaćima. Ovog puta pričamo o znatno naivnijoj i to samo uslovno rečeno „teoriji zavere“, koja govori da su svi Pixarovi crtaći povezani.

Pixar objavio zvanični video koji dokazuje teoriju

Kroz dugi niz godina, otkako Pixar oduševljava svojim kreativnim crtanim filmovima, pri čemu su mnogi dobili Oskara za svoju unikatnu priču i sjajnu animaciju, priča se nenametljivo nadovezivala. Iz crtaća u crtać, iz kadra u kadar, pojavljivali su se likovi koji nisu deo filma.

slika

Ovakav metod snimanja, najavljujući nove odnosno pozivajući se na stare priče, se u kinematografiji popularno naziva „Easter Egg“ tj. „Uskršnje jaje“, zbog toga što su poruke suptilno umetnute tj. skrivene.


Retki su uspevali da primete vešto skrivene detalje kao što su:
  • Naziv restorana u pozadini
  • Automobil parkiran na ulici
  • Plišana lutka koja nepomično stoji pored kreveta
  • Super junaci i teme stripova koji postoje samo u datom crtaću i mnogi drugi primeri…

VIDEO koji potvrđuje da se likovi, teme i scenografija provlače iz crtaća u crtać je objavljen na zvaničnoj facebook stranici Piksarovog crtaća Toy Story (Priča o igračkama), a pokazuje vezu između sledećih crtaća: Toy Story, Finding Nemo, Monsters, Inc, Inside Out, Ratatouille i mnogi drugi…

EasterEgg fazon prvi pokrenuo Disney?

Pixar nije bila prva produkcijska kuća koja je upotrebljavala EasterEgg fazon u svojim ctaćima. Bilo bi čudno da jeste, znajući da je Pixar osnovan 1986. godine. Legendarni Dizni je prvi počeo da provlači svoje likove, scene i animacije iz crtaća u crtać, na suptilan način.

Najpre su se ovakve scene i „statisti“ pojavljivali usled greške, nemara ili mrzovolje da se osmišljavaju novi likovi koje retko ko i primećuje, da bi potom EasterEgg nadovezivanje likova postalo pravi hit. Tako ste mogli da primetite lik Miki Mausa, Patka Dače i drugih, u potpuno drugačijim crtanim filmovima.

slika

Nekada su likovi bili omaž starim legendarnim crtaćima, a nekada su se likovi pojavljivali unapred, mnogo godina pre nego što bi se snimio crtać oko tog lika.


Ovo ima smisla, ako se zna da ove kompanije imaju višedecenijsku tradiciju, mnoštvo umetnika, animatora, režisera i ljudi na pozicijama koji donose odluke. Nekima bi se dopala ideja o nekom liku ili crtaću, dok bi drugi smatrali da priča nije dovoljno vredna, te bi prošlo i po nekoliko decenija dok bi se određeni crtani film konačno snimio.

Šta kažete na ovo? Da li znate i vi neke crtaće, filmove ili popularne TV serije koje su povezane na ovakav način?

Podeli