Praznična dekoracija sobe u studentskom domu

Ako ste stanar studentskog doma, onda sigurno kuburite sa nedostatkom prostora i dolazak praznika vas ne čini posebno entuzijastičnim po pitanju dekoracije. Kao i uvek, mi imamo rešenje! Pristupačno, praktično i ne zauzima puno prostora, a od vaše sobe napraviće pravu prazničnu atmosferu. Saznajte kako da praznična dekoracija vaše sobe u studentskom domu postane pravo uživanje.

Praznična dekoracija

Obavezno koristite praznične lampice

Iako su različite lampice i lampioni pravi trend Pinteresta u svako doba godine, za praznike prosto morate imati svetleće lampice, koje prostoru uvek daju praznični ton. Zalepite lampice selotejpom i ovaj deo dekoracije je gotov.

Ako do sada niste imali običaj da ukrašavate sobu lampicama, pa ih iz tog razloga nemate, pravi izbor za kupovinu po pristupačnim cenama jeste bilo koja kineska robna kuća, prodavnica ili jednostavno poručivanje sa Interneta, gde možete pronaći ovu vrstu ukrasa po veoma niskim cenama.

Koristite stikere za stakla

Ako niste vešti u crtanju po staklu i ako nemate previše slobodnog vremena, kupovina stikera za stakla pravi je izbor za vas. Praznične stikere možete pronaći u bilo kojoj robnoj kući, knjižari, kod Kineza ili u nekim većim marketima, koji su snabdeveni prazničnom dekoracijom.

Osim što će stikeri učiniti vaš prozor lepim i spolja i iznutra, biće vam mnogo lakše da ih skinete nakon praznika, nego u slučaju da ste crtali praznične motive vitraž ili marabu tehnikom.

Okitite jelku

S obzirom na to da u nekim studentskim domovima nije dozvoljeno da imate prave biljke, kupovina veštačke jekle biće idealan način da osetite pravi duh praznika u svojoj sobi.

Dobra vest je da se, za razliku od prirodnih, veštačke jelke prave i u minijaturnim varijantama, što će dodatno pomoći, jer nemate veliki prostor na raspolaganju.

Male jelke možete naći u svim prodavnicama koje nude prazničnu dekoraciju, a čak postoje i one koje se prodaju zajedno sa minijaturnim ukrasima. Pun pogodak za vaš budžet.

Donesite svoje omiljene ukrase od kuće

Svako od nas ima one omiljene praznične ukrase, koji su i dan danas simbol praznika i detinjstva. Kako biste taj duh doneli i u svoju studentsku sobu, donesite od kuće vaše najdraže ukrase i tako učinite da vaš novi dom dobije toplinu porodičnog doma.

Napravite jednostavne dekoracije

Kako jutjub postaje sve popularniji i na našim prostorima, postoji vrsta videa koji se nazivaju DIY (do it yourself) videi. To su ideje pomoću kojih na brze, lake i jednostavne načine možete napraviti dekoracije za sve vrste proslava i praznika.

Sve što treba da uradite jeste da pogledate video, izaberete dekoraciju koja vam se dopada, prikupite materijal i napravite ukrase po uzoru na DIY video.

Osim što će vam dekoracije biti od koristi u ukrašavanju sobe, obećavamo vam i sjajnu zabavu dok realizujete ideju sa jutjuba.

 

Napravite prazničnu užinu

Svi znamo da je hrana neizostavni deo svake proslave i svakog praznika. Ništa ne asocira na praznike više od tople čokolade, čaja, keksića i drugih grickalica. Ne morate biti vešt kuvar kako biste sebi prijuštili prazničnu hranu.

S obziom na to da ste u studentskom domu i da sarma nije realna opcija, izaberite neke praznične užine koje možete brzo i jednostavno napaviti u svojoj sobi, dok uživate u svetlećim lampicama i drugoj dekoraciji.

Ako pratite trendove na društvenim mrežama, dekorisanje sobe za praznike može vam delovati kao pravi izazov.

Međutim, ako na trenutak zaboravite ideale Pinteresta i Instagrama povodom prazničnih dekoracija i prepustite se mašti i kreativnosti, ukrašavanje sobe može vam postati opuštanje i zabava u kojoj ćete kasnije uživati.

Da li ste vi dekorisali svoje sobe u studentskim domovima i da li imate neki savet za vaše kolege, koji mi nismo spomenuli?

 

Podeli