Proslavite desetku u ovim najboljim kafanama Beograda

Konačno ste položili ispit koji vam je zadavao muke tako dugo – i to sa desetkom! Vreme je za feštu – proslavite u maniru pravog boema i zaputite se u neku od najboljih kafana u Beogradu. Mi vam dajemo neke ideje gde provesti veče za pamćenje.

Tri rakijske čašice

Položen ispit je bez obzira na ocenu razlog za radost, a ako ste još zaboli desetku, red je da se nagradite! Dobra ocena znači bolji prosek, koji će vam jednog dana omogućiti mesto u domu, budžet ili stipendiju, a i familija možda zadene neku crvenu u indeks.

Potrošite tu crvenu na dobar provod u nekoj dobroj kafani – evo predloga gde da provedete noć koju će svi pamtiti. Ako želite da posetite neke kafane Beograd je prava destinacija.

#1 Pavle Korčagin – dobar domaćin!

Korčagin je jedna od onih oldskul kafana gde se preko dana ispredaju klasične srpske političke priče, pa pravo posle ispita možete doći na kafu i rakijicu, da zameračite dok ne padne veče.

Ako ste za večernji provod – rezervišite sto za sebe i prijatelje i zaputite se na veselje. Pre nego što prionete na žestinu, možete da se založite: na meniju ima i dobrih jela s nazivima koji stavljaju osmeh na lice. Zagrizite „Batak Daliborke Stojišić” ili naručite „Da me vidi mila majka” pre nego što krenete s pićem, kako mila majka ne bi slala taksi po vas pijane u sred noći.

Uz veselje ćete baciti pogled i na detalje iz srpske istorije: kafana Korčagin tematski je uređena tako da daje omaž periodu komunističke Jugoslavije, a sa zidnih fotografija gledaće vas pokojni Maršal.

#2 Štikla i burence u Komitetu

Kafana Štikla i Burence ujedinila se s kafanom Komitet, otuda i neobično dugačak naziv.

Ako vam se sluša prava kafanska muzika sa što manje „modernih” upliva, ovo je idealno mesto za vas.

Rezervacija je obavezna iako kafana prima čak 250 ljud – veoma je popularna, što verovatno duguje niskim cenama i velikim izborom dobrih vina i rakija.

Dobra muzika, reka pića i fantastična atmosfera dovoljni su da vas prvi zraci Sunca zateknu u kafani, a zahvaljujući ljubaznom i prijatnom osoblju bićete sigurni da ćete i druge desetke proslaviti ovde.

#3 Ko to tamo peva? Možda vi?

Kafana koja je dobila naziv po jednom od naših najpoznatijih filmova nalazi se u Skadarliji, ali kada uđete u ovu kafanu, ostatak sveta nestaje.

U autentičnoj, toploj i pomalo salaškoj atmosferi proslavite uspeh uz dobro vino ili drugo piće po svom izboru, a pre toga možete i da zamezite: na meniju su predjela, daske krcate njeguškim pršutom, maslinama i domaćim sirom.

#4 Kafana Kod glumca – gde dobra atmosfera nije odglumljena

Ljubitelji jugoslovenske kinematografije će se u ovoj kafani osećati kao kod kuće. U Čkaljinom sokačetu kod Kanadske ambasade, nekada je živeo ovaj poznati glumac, a kafana Kod glumca čuva uspomenu na Miodraga Petrovića Čkalju.

Sama kafana je velika kuća sa kaminom i drvenim plafonom, obrasla puzavicom, pa je enterijer posebno topao i jedinstven. Bina se vidi sa svake tačke u kafani, a i ako želite privatnost, kafana Kod glumca je na visini zadatka: VIP deo prima do 50 gostiju.

Ako neko iz društva vozi, nema brige – kafana ima svoj veliki parking koji prima do 50 vozila.

#5 Kafana Čaršija

Ako želite da se zaista opustite i bez poziranja proslavite desetku iz najtežeg predmeta, svratite u Savsku ulicu.

Ovde se nalazi kafana Čaršija, mesto gde se vesele gosti svih generacija koje spaja ljubav prema autentičnom kafanskom provodu. Studentske cene, dobra muzika, karirani stolnjaci i dobro raspoloženje zvuče kao odlična kombinacija.

Kafana Čaršija radi petkom i subotom, pa planirajte izlazak za te dane ako ste se odlučili da se provedete baš ovde.

Desetka je dobar povod za slavlje, stoga zaboravite malo na indeks, odložite knjižurine i zaputite se u noć uz pesmu i galamu – zaslužili ste! Ove kafane u Beogradu čuvaju uspomenu na staru školu beogradskih boema u novom ruhu i atmosferi gde će se svi osećati odlično.

A kada mamurluk prođe, vreme je za nove pobede.

Podeli