Studentski popusti za muzeje i pozorišta u Beogradu

Studenti imaju popuste na mnoge događaje i dešavanja, a da to ni ne znaju. Sve što vam je potrebno jeste indeks. Posećenost pozorišta i muzeja je slaba, a izgovori mladih su obično visoke cene. Da se ne lažemo, ovde standard jeste nizak, pa su i neke pristojne cene za nas visoke, ali zaista postoje ponude koje su prilično jeftine, čime se studentima izlazi u susret.

 

student sa rancem na ramenu

Na nekim mestima, potrebne su i studenstske kartice “ISIC” ili u drugom slučaju “EYCA”. Pa da pojasnimo, za onoga ko ne zna, šta je to?

Studentske kartice ISIC i EYCA

ISIC (International Student Identity Card) jeste Međunarodna Studentska Identifikaciona Kartica, koja je zastupljena u 110 zemalja. U ovim zemljama, ukoliko posedujete ovu karticu, možete ostvariti popuste na mnogim destinacijama, posetama, obilascima, hrani itd.

EYCA (European Youth Card) jeste, prevedeno na srpski, Evropska Omladinska Kartica, koja ti omogućava mnogobrojne beneficije širom zemalja Evrope. Najbolji fazon je što i ne moraš biti student da bi je posedovao, ali moraš biti mlađi od 30 godina.

Muzeji u Beogradu koji pružaju studentske popuste

Muzej Nikole Tesle

Za Muzej Nikole Tesle cena ulizacnie je 250 dinara, a cena za studente uz ISIC karticu je 150 dinara na sve muzeje i pozorišta u Beogradu sa popustima za studente.

Izložbe u muzeju: cena ulaznice sa vodičem na engleskom jeziku je 500 dinara, ali sa popustom 300 dinara (što vam verovatno nije potrebno, ali čisto da znate).

Lokacija: Muzej Nikole Tesle se nalazi Krunskoj 51.

Narodni muzej

Cena ulaznice u Narodni muzej, koji još uvek čeka ponovno otvaranje ispred spomenika Knezu Mihailu, je inače 200 dinara, a sa indeksom ostvarujete popust od 100 dinara.

Etnografski muzej

Nalazi se na adresi Sudentski Trg 13. Uz indeks studenti mogu ući na izložbu po ceni od 100 dinara.

Istorijski muzej Srbije

Za studente, cena ulaznice je 100 dinara. Muzej se nalazi na adresi Trg Nikole Pašića 11. Trenutno aktuelna izložba je “Zaostavština Olje Ivanjicki” koja traje sve do novembra ove godine.

Muzej savremene umetnosti

Nalazi se u Pariskoj 14. Muzej je otvoren svakoga dana, osim utorkom, od 12:00 do 20:00 časova. Ulaz je slobodan za sve, pa i za studente! Izložbe su veoma atraktivne.

Muzej primenjene umetnosti

Ulaz je slobodan za studente Fakulteta primenjenih umetnosti i srodnih nauka, novinare i decu ispod 12 godina. Za ostale, cena je 200 dinara. Ne radi nedeljom i ponedeljkom. Ostalim danima otvoren je od 11:00 do 19:00 časova. Možete ga pronaći na adresi Vuka Karadžića 18.

Prirodnjački muzej

Muzej radi svakoga dana od 10:00 do 21:00 časova, osim ponedeljkom, kada je zatvoren. Uz indeks, ulaz vam je svakoga dana besplatan. Za one koji nisu studenti, ulaz je slobodan četvrtkom u periodu od 10:00 do 12:00 časova. Zgrada se nalazi u Njegoševoj 51, dok je adresa Galerije prirodnjačkog muzeja Mali Kalemegdan 5.

Muzej grada Beograda

Obuhvata zdanja na više lokacija. Muzej grada Beograda u Resavskoj 40b, gde je aktuelna izložba “Actopolis – umetnost akcije” na prvom spratu i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, kao i izložbe “Školjka muzeja” i “Biseri muzeja” na prizemlju.

Druga lokacija, jeste Konak kneginje Ljubice na adresi Kneza Sime Marrkovića 8, gde je aktuelna izložba “Beogradsko sajmište – povratak u budućnost ”, u saradnji sa Arhitktonskim fkultetom u Beogradu. Ulaz vam je besplatan u noći muzeja od 17:00 do 01:00 čas.

Pod pokroviteljstvom Muzeja grada Beograda nalaze se i Muzej Paje Jovanovića, Ive Andrića, Jovana Cvijića, Tome rosandića, Banjičkog logora i Zbirka ikona Sekulić.

Radno vreme muzeja je od 17:00 do 20:00 časova od utorka do četvrtka. Subotom i nedeljom od 12:00 do 20:00 časova. Ponedeljkom ne radi.

Regularna ulaznica je 200 dinara, a sa indeksom možete ostvariti popust od 100 dinara.

Muzej istorije Jugoslavije

Nalazi se na Dedinju, u Botićevoj 6. Muzej nudi mnoge programe koji obrađuju istoriju i kulturu bivše Jugoslavije. Cena za studente je 100 dinara.

Muzej automobila

Na adresi Majke Jevrosime 30, možete se susresti sa različitim modelima “old tajmera” licem u lice! Cena za studente 100 dinara.

Vojni muzej

Smešten je u okviru kompleksa Beogradske tvrđave. Stalna postavka otvoren je svakoga dana od 10:00 do 17:00 časova, osim ponedeljka. Studenti plaćaju ulaznicu 100 dinara, dok u grupnoj poseti, plaćaju samo 70 dinara!

Studentski popusti u pozorištima Beograda

Narodno pozorište u Beogradu

Na adresi Francuska 3, u grupnoj poseti (u okviru obrazovne institucije), sa indeksom možete ostvariti popust od 40% na cenu ulaznice. Broj blagajne za grupne posete je 2626-566, a radno vreme od 11:00 do 15:00 časova.

 

Jugoslovensko Dramsko pozorište

Grupne posete u okviru obrazovnih institucija ostvaruju popust od čitavih 50%!

Atelje 212

Nalazi se u Svetogorskoj ulici, broj 21. Može se reći da Atelje 212 ima pristupačnije ponude za studente, za razliku od ostalih pozorišta. Uz pokazan indeks, za mesta od šestog reda partera, dobijate popust od 30% za predstave označene zvezdicom i 50% za predstave koje nisu označene zvezdicom.

Regularne cene predstava su često ispod 1000 dinara, pa sa indeksom možete ući na predstavu za 300 dinara ili čak manje.

Pozorište na Slaviji

Nema posebnih popusta za studente, ali svakog 1., 2., i 3. u mesecu, možete kupiti karte za predstavu po ceni od 300 dinara, na blagajni od 9:00 do 21:00 časova. Nalazi se na adresi Svetog Save 16-18.

Nadamo se da su vam ove informacije bile od neke pomoći. Ukoliko imate predlog, ispravku ili čak dodatnu informaciju, slobodno unesite u komentaru.

Podeli