TOP 6 najboljih zemalja Evrope za kupovinu nekretnine

Cene nekretnina u većini slučajeva stalno varijaju, pa je vrlo teško odlučiti kada je pravo vreme za kupovinu istih. Jedna strana se vodi mišlju da treba kalkulisati, te pratiti stanje situacije iz minute u minutu, međutim, druga strana tvrdi da je pravo vreme onda kada vi to želite a ne kada sistem odluči umesto vas.

Zato, pratite svoje srce, te čim nađete onu destinaciju iz snova – delajte, jer dugotrajno čekanje vas može odvojiti od večne sreće. Mi smo se potrudili da za vas izdvojimo najlepše evropske destinacije i da vam maksimalno olakšamo posao.

Da saznate koje su to evropske države najbolje za ulaganje u nekretnine, pročitajte nastavak ovog teksta.

Krakov

#1 Crna Gora – investirajte u nekretninu u Budvi

Crna Gora je idealno mesto za sve one koji žele da budu u centru zbivanja i u velikom društvu, te za one koji uživaju u sunlanim zracima i noćnom provodu tokom leta. Ukoliko želite da budete na destinaciji na kojoj neverovatan broj turista iz raznih zemalja dolazi svakog leta investirajte u nekretninu u Budvi.

Tako biste obezbedili sebi smeštaj svake godine i ne biste morali da trošite novac na iznajmljivanje određenih soba kada želite da otputujete na more. Pored toga, dodatni benefit je u tome što biste mogli da odete i odmorite nekoliko dana bilo kada u toku čitave godine.

#2 Španija – Barselona spada u omiljene gradove Evropljana

Barselona je jedan od definitivno najvećih ekonomskih centara sa jednom od glavnih mediteranskih luka. Aerodrom u Barseloni spada u drugi najveći u celoj Španiji. 

S obzriom na činjenicu da je ovaj grad poznat kao metropola modernizma, verujemo da bi vam kupovina nekretnine na ovom mestu savršeno došla. Svakodnevno biste mogli da uživate u prelepim znamenitostima ovog mesta.

Ovde je živeo svima poznati arhitekta Antoni Gaudi, te Barselona poseduje njegova najreprezentativnija dela koja svake godine privuku veoma veliki broj turista. Jedna od takvih građevina je, naravno, Sagrada familia, koja je ostala nezavršena posle njegove smrti i još se gradi.

#3 Italija – Firenca u Toskani

Toskana predstavlja jednu od srednišnjih regija Italije. Glavni grad je, naravno, Firenca, a još neki poznati su: Sijena, Prato i Piza. S obzirom na to da ova regija poseduje više od 120 zaštićenih rezervata prirode, to nju i Firencu čini veoma popularnim destinacijama za turiste koji svake godine dolaze u velikom broju.

Kako za Italijane, tako i za ostale Evropljane, Firenca ima izuzetan istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, te je veoma poštovana od strane turista. Ovaj grad koji spada u red turistički najpoznatijih na svetu, bila je pod dominacijom vrlo poznatih porodica – Mediči i Lorena.

#4 Poljska – Krakov kao grad sa bogatom istorijom

Poljska je doživela procvat turističke industrije pre nekoliko godina. Krakov je već jako dugo omiljena destinacija za posete turista koji žele da posete mesta sa bogatom istorijom. Svako može naći nešto što ga zanima, bilo to muzej, istorijska građevina, kao i mnogo zanimljivih ulica koje odišu vrlo aktivnim noćnim životom.

Pozitivna strana kupovine nekretnine na ovom mestu jeste ta da je cena dovoljno niska za one koji nisu navikli na poljsku ekonomiju, a uz to ćete biti jako dobro povezani sa ostalim evropskim gradovima. Doduše, morate dobiti posebnu dozvolu od poljskog ministra za kupovinu nekretnine u Poljskoj.

#5 Francuska – brojni prvoklasni muzeji i restorani

U glavnom i najvećem gradu Francuske – Parizu, gradu punom šarma, čekaju vas prvoklasni muzeji, poznati restorani, prelepi parkovi i odličan balans između posla i privatnog života. Upravo zbog toga uopšte nije čudno što vrednost nekretnina na ovom mestu i dalje neprestano raste.

Pariz, jedan od najznačajnijih svetskih gradova, poseduje mnogobrojne znamenitosti i turističke atrakcije. Svake godine biva posećen od strane 30 miliona turista i spada u najposećenije svetske turističke destinacije.

Pariz

#6 Malta – istorijski značaj na zavidnom nivou

Glavni grad Malte – Valeta, predstavlja jedan od gradova sa najdubljom istorijom na svetu. Vanvremenska atmosfera ovog grada sa brojnim prelepim restoranima, mestima za kupovinu i slično, razmišljanje o posedovanju stana na Malti će nam učiniti odluku još lakšom. 

S obzirom na činjenicu da je većina ljudi višejezična, te uglavnom govore i engleski, sporazumevanje vam neće teško pasti. Zaključujemo da je i Valeta savršeno mesto za život, te imajte na umu da kupovinom nekretnine na ovom mestu sigurno nećete pogrešiti.

Ovo je bio naš izdvojeni spisak zemalja Evrope u kojima je najbolje uzeti nekretninu. Nadamo se da ste pronašli korisne informacije i da smo uspeli da vam pomognemo u izboru. Želimo vam srećnu tražnju, a zatim i srećno useljenje!

Podeli