Top 6 inovacija za dvorište iz snova

Dvorište je mesto gde se možemo opustiti, uživati u prirodi i provoditi slobodno vreme sa svojim najdražima.

Ako želite da vaše dvorište bude kao ono iz američkih filmova, predstavljamo vam nekoliko inovacija koje će ga preobraziti i učiniti da se osećate kao da ste na pravom odmoru, čak i ako ste kod kuće.

#1 Boravak u dvorištu bez obzira na vremenske uslove

Jedan od najvećih ograničavajućih faktora za uživanje u lepoti dvorišta najčešće su vremenski uslovi. Bilo da je reč o prejakom suncu ili obilnim padavinama, ovo može uticati na celokupni doživljaj boravka u vašem dvorištu.

Efikasna rešenja za to su letnjikovci i pergole. Letnjikovci su kućice postavljene u dvorištu otvorene sa strane i pružaju poseban doživljaj kada se u njima boravi. Međutim, njihova mana je to što su neprilagodljive i uvek u istom položaju.

Za razliku od letnjikovca, pergole su sistemi pokretnih krovova koje omogućavaju adaptaciju promenljivim uslovima. Posebno popularna vrsta pergole u poslednje vreme jeste bioklimatska pergola koja se veoma često koristi u zastakljenim sistemima.

Ovo će vam omogućiti da u svakoj situaciji možete maksimalno uživati u prirodi bez razmišljanja o tome da li ćete izgoreti na suncu ili pokisnuti na pljusku.

#2 Roštilj na otvorenom

Ako volite da kuvate na otvorenom i uživate u obrocima na svežem vazduhu, dvorišni roštilj je inovacija koja će doprineti zanimljivosti vašeg dvorišta. Ovi roštilji su opremljeni svime što vam je potrebno za pripremu ukusnih jela na otvorenom, uključujući roštilj, plinski gorionik, sudoperu, radnu površinu i prostorije za odlaganje.

Uz ovaj detalj u vašem dvorištu, zasigurno ćete doživeti neke od trenutaka za pamćenje. Bilo da su to porodični ručkovi, okupljanja sa prijateljima, proslave rođendana ili jednostavno prvomajski uranak – roštilj je savršeno sredstvo za ulepšavanje vremena koje provodite u dvorištu.

#3 Bazen – uvek poželjan element u dvorištu

Nema boljeg načina da se rashladite u vrelm ljetnim mjesecima od bazena u dvorištu. Ugradnja bazena omogućava vam da uživate u osvežavajućem kupanju u bilo kom trenutku. Bez obzira na veličinu ili oblik bazena koji odaberete, to će biti osvežavajući dodatak vašem dvorištu i pružiti vam mogućnost za zabavu i relaksaciju. Pored bazena možete staviti tuš kako biste imali mogućnost da se na velikim vrućinama lako rashladite. Možete odabrati tuš s opcijom regulisanja temperature vode i opcijama za masažu kako biste se potpuno opustili i uživali u osvežavajućem iskustvu.

Razmotrite kupovinu dodatne opreme za bazen kako biste sebi i drugima dodatno poboljšali ovo iskustvo. Probudite dete u sebi i kupite sve stvari u kojima ste uživali kao mali. Šlaufi, igračke za bazen, dušeci – sve dolazi u obzir. Užitak je zagarantovan!

#4 Sport i rekreacija

Ako ste ljubitelj vežbanja i brige o svom telu, spoljna kućna teretana je odličan način da ostanete u formi i uživate u svežem vazduhu.

Opremljena udobnim spravama za vežbanje, ova teretana će vam omogućiti da radite vežbe po vašoj želji, bez odlaska u fitnes centar. Ova inovacija će vam pomoći da ostanete zdravi i snažni, dok uživate u prirodi i svom vrtu i unaprediće vaš stil života.

Pored ovoga, možete dodati još neki sportski kutak u skladu sa vašim željama i mogućnostima. Višenamenski teren je uvek dobra ideja. Prilagodite ga igranju odbojke, malog fudbala i drugih sportova. Koš iza kuće takođe je odlična ideja za sve ljubitelje košarke i basketa.

#5 Viseći vrtovi

Viseći vrtovi su savršeni za dodavanje zelenila i biljaka u vaše dvorište, bez obzira na to koliko prostora imate. Ovi vertikalni vrtovi mogu biti postavljeni na ogradama, terasama ili zidovima, te će vam pružiti mogućnost za uzgoj svežeg povrća, začinskog bilja ili cveća.

Osim što su estetski privlačni, viseći vrtovi takođe doprinose boljem kvalitetu vazduha i pružaju osećaj mira i ravnoteže. Veoma su laki za održavanje i jednostavan su detalj koji će ulepšati vaše dvorište.

#6 Bioskop u vašem dvorištu

Zamislite samo da možete provoditi tople letnje noći gledajući svoje omiljene filmove pod vedrim nebom. Dvorišni bioskop je izuzetno popularna inovacija koja će dodati dozu raskoši i čarolije vašem dvorištu.

Sve što vam treba je projektor, zvučnici i udobno mesto za sedenje i vi ste spremni za romantične večeri ili zabavu sa prijateljima. Setite se da smo na početku teksta pričali o zastakljenim prostorima i koliko vam mogućnosti pružaju. Ovo je samo jedan od primera za to.

Ovih nekoliko inovacija će transformisati vaše dvorište u nezaboravno iskustvo, pretvarajući ga u prostor u kojem ćete se opuštati, uživati i slobodno provoditi vreme sa svojim najdražima. Bez obzira na to jeste li kod kuće ili na odmoru, vaše dvorište će postati mesto koje ćete obožavati i u kojem ćete se osećati kao da ste ponovo dete na letnjem raspustu.

Podeli