Ulepšavanje i zaštita masne i mešovite uz šminku sa SPF faktorom

Ukoliko volite da se šminkate, a vaša koža lica je problematična nikako ne smete da koristite tešku šminku koja će da zatvori vaše pore i time da vam napravi još veći problem. Kada je šminka u pitanju, masna i mešovita koža zahtevaju posebnu negu i celogodišnju zaštitu od sunca. 

devojka se sminka

Danas je sve ovo moguće postići sa samo jednim proizvodom, jer danas postoji šminka sa SPF faktorom.

Nega, lepota i zaštita od sunca u jednom!

Ako imate masnu ili mešovitu kožu, sigurno se često pitate kako negovati lice, pritom se šminkati i ujedno obezbediti koži neophodnu zaštitu od sunca. Verovatno mislite da je to nemoguće bez upotrebe gomile skupih preparata koji će stvoriti debeli sloj na vašoj koži i zapušiti joj ionako već problematične pore

Ako je tako, onda sigurno još niste čule da postoji šminka sa SPF faktorom. Fotoprotektivna šminka je ranije podrazumevala samo tonirane kreme sa zaštitnim faktorom, međutim, na tržištu su se u poslednje vreme pojavili i puderi sa zaštitnim faktorom koji su ujedno napravljeni tako da odgovaraju različitim tipovima kože.

Uz ovakvu šminku danas je moguće imati lepo našminkano lice, koje je negovano i zaštićeno od sunca, a za sve to je zaslužna fotoprotektivna šminka. Sastojci od kojih se pravi šminka sa SPF faktorom mogu da odgovore na vaše pitanje kako negovati lice ako imate mešovitu ili masnu kožu, a da je pritom ne opterećujete različitim slojevima proizvoda koji imaju različite efekte. 

Fotoprotektivna šminka je tu da obezbedi vašoj koži negu, da ulepša vaše lice i da je ujedno zaštiti od neželjenih sunčevih efekata, a najbolje od svega je to što je podeljena prema tipovima kože,  na ovaj način rešili ste tri problema samo jednim proizvodom.

Kako negovati lice pomoću šminke i ujedno mu obezbediti zaštitu?

IFC Cantabria labs je kompanija koja je 2001. godine stvorila izum kao što je šminka sa SPF faktorom, tako što je razvila posebnu liniju proizvoda Heliocare i Heliocare 360°, koji ujedno pružaju visok stepen  i unutrašnje i spoljašnje zaštite od sunca. 

Pored proizvoda za sunčanje, u ovoj liniji je obuhvaćena i  fotoprotektivna šminka – puderi sa zaštitnim faktorom i tonirane kreme za zaštitnim faktorom, koje su prilagodili različitim tipovima kože.

Ukoliko su vam potrebni puderi sa zaštitnim faktorom ili tonirane kreme sa zaštitnim faktorom koje možete koristiti u bilo koje doba godine šminka sa SPF faktorom je rešenje za vas. 

Osnovni sastojak linije proizvoda Heliocare i Heliocare 360° je Fernblock® – to je ekstrakt paprati Polypodium leucotomus, koji koriste plemena južnoameričkih indijanaca kada imaju potrebu da izleče upalne procese na koži.

devojka sa plavom kosom

Tonirane kreme sa zaštitnim faktorom koje su dobre za masnu i mešovitu kožu lica

Heliocare 360° tonirane kreme sa zaštitnim faktorom su oftamološki i dermatološki testirane

U svojoj liniji proizvoda imaju kreme za problematičnu kožu „gel oil free” formulacija, lagana „dry touch” tekstura i SPF 50+ koje vašoj koži pružaju obnavljajuće i antioksidativno dejstvo, štite kožu, ujednačavaju ten prekrivajući sve nepravilnosti i pružajući zdrav i prirodan izgled bez dodatnog mašćenja. Dostupne su u tri boje – Pearl, Beige i Bronze.

Kompaktni puderi kao pomoć za ulepšavanje masne kože lica

Ako imate masnu kožu lica, potrebno je da za šminkanje koristite one proizvode koji će joj dozvoliti da „dišu”, tačnije, koji neće narušiti balans kože tako što će da zapuše već začepljene pore. 

Za ulepšavanje vaše masne kože poslužiće vam nemasni kompaktni tonirani  puderi sa zaštitnim faktorom koji se nalaze u Heliocare i Heliocare 360° kolekciji, kao što su SPF 50 u light i brown boji i tonirani cushion compact puderi sa zaštitnim faktorom 50+, koje možete naću u beige i bronze varijanti.

Dermatološki i oftamološki testirani tonirani cushion compact puderi su fotoprotektivna šminka koja je lagana, fluidna i inovativna “cushion” formulacija. Obogaćeni su Fernblock® i drugim aktivnim supstancama koje imaju antioksidativna i regenerišuća dejstva. Ovakvi puderi su laki za nanošenje, ujednačuju ten i prekrivaju nepravilnosti na vašem licu, a povrh svega čine kožu mekom, blistavom i zaštićenom od spoljnih uticaja.

Bez obzira na to koji proizvod koristite, to ne znači da je dobro da se direktno izlažete suncu, pogotovo kada je najjače zračenje, već ga izbegavajte u tim časovima koliko je moguće, ujedno noseći zaštitnu odeću, šešir i naočare. Krema sa visokom zaštitom će smanjiti uticaje zračenja, ali ih nije moguće potpuno eliminisati.

Podeli