Zašto je Kopaonik odlična destinacija za mlade

Naše planine iz godine u godinu privlače sve veći broj turista, kako iz zemlje, tako i iz regiona, a među njima se sve češće nalazi veliki broj mladih koji odluče da okupe društvo i organizuju zabavno i aktivno putovanje na planinu

Kopaonik je glavna zimska destinacija Srbije zbog uređenog skijališta i sjajnih staza, ali je sve češća pojava da omladina bira ovu planinu i van sezone, s obzirom da na jednom mestu dobijaju dodir prirode u kombinaciji sa urbanim sadržajem za zabavu. 

Skijaški raj za sve generacije – negovanje zimskih sportova 

Ono po čemu je Kopaonik prepoznat već dugi niz godina unazad jeste skijalište i kompletan sadržaj koji svake sezone biva bogatiji. Bilo da posetilac ove planine za  svoj smeštaj bira apartman, brvnaru ili hotel Kopaonik će sve goste tokom zime okupiti na istom mestu – na ski stazi.

Kada se okupi društvo, iznajmi smeštaj i spakuju skijaške jakne i odela, budi se posebna vrsta adrenalina i uzbuđenja, pa je za sve mlade koji vole skijanje odlazak na Kopaonik definicija sjajnog zimskog provoda. 

Kopaonik će okupiti sve generacije na skijalištu. I dok će stariji uživati u čaju i kuvanom vinu nakon napornog dana na skijama, mladi će već planirati gde će se dalje ići, a sjajna vest je da zaista ima gde da se ode. 

Ski škola – početnik može biti svako 

Kopaonik svima onima koji žele da se uključe u jedinstvenu zabavu na snegu kakvo je skijanje, nudi jednu od najboljih ski škola u regionu. Ukoliko želiš po prvi put da staneš na skije, i da se priključiš društvu na stazi, instruktori koji rade u ski školi na Kopaniku će te osloboditi i dati ti vetar u leđa da ovladaš veštinom u koju ćeš se vrlo lako zaljubiti. 

Sneg na planini Kopaonik

Dnevne žurke na snegu –  đuskanje u barovima na otvorenom

Ko to ima snage da nakon par sati na skijama ode u brvnaru na otvorenom, naruči kuvanu rakiju, i nastavi da đuska uz ritmove elektronske muzike? Energiju koju ima jedan mlad čovek, teško da mogu savladati čak i najzahtevnije staze Kopaonika, zato se ova planina potrudila da mladima omogući neprestanu žurku. 

Dnevne žurke se sa peska i plaže sele na sneg i planinu, pa se na otvorenom organizuje odlična zabava koja će zagrejati svakog ko navrati na piće. Javite društvu da sačuva sto, i pravo sa skijališta “se parkirajte” na čašicu žestine. 

Ove žurke dale su novu dimenziju aktivnostima na snegu, pa su izuzetno posećene. Osim toga, dnevne žurke su odlične za sve one odgovorne zaljubljenike u skijanje koji zaista ujutru žele da ustanu ranije i odu na stazu: odlaskom na dnevnu žurku dobiće sve – i skijanje i đuskanje i odlazak u krevet na vreme. 

Planina koja nikad ne spava – bogat sadržaj i bez skija

Nisu baš svi ljubitelji skijanja, a neki jednostavno nikada nisu imali prilike da se oprobaju u ovom zimskom sportu, ali ipak žele da budu deo ekipe i da odu na Kopanik u toku sezone.

Odlična vest je da na Kopaoniku nikome neće biti dosadno. Veliki broj kafića, barova na otvorenom, restorana domaće kuhinje, kao i noćnih klubova, pružiće celodnevnu zabavu svakom posetiocu. 

Na Kopaoniku uvek ima šta da se radi i šta da se vidi. BIlo da želiš da napraviš veliku šetnju i nadišeš se svežeg vazduha, ili da probaš tradicionalne specijalitete sa pogledom na sneže brežuljke, ili jednostavno želiš da odeš u provod baš kao u svom gradu, Kopaonik će svojim sadržajem ispuniti svaku tvoju želju. 

Priroda na dar tokom svih godišnjih doba 

Iako Kopaonik svi vezuju za zimu zbog skijališta, činjenica je da ova planina ima mnogo toga da ponudi tokom čitave godine. Urbani deo planine nije naškodio lepoti prirode koju ova planina ima. Zato kada god rešiš da odeš na Kopaonik imaćeš u čemu da uživaš. 

Van sezone je smeštaj značajno jeftiniji pa se možeš organizovati sa društvom i iznajmiti brvnaru u prirodi u kojoj ćete uživati, igrati karte, napraviti roštilj ili čak napraviti i žurku sa koje će se anegdote prepričavati do sledeće sezone.

Ukoliko ne voliš vrućinu i gradsku vrevu u sred leta, i ako ti je potreban odmor, beg na planinu će biti najbolja odluka koju ćeš napraviti, još ako se uz to organizuješ sa ekipom sa kojom želiš da ideš nema sumnje da vas čekaju nezaboravne uspomene sa letovanja na planini.

Podeli