5 razloga da ovog leta odmorite od ispita na Kopaoniku, a ne moru

Iscrpljeni ste nakon ispitnih rokova i željni da odete iz grada na neko vreme? Kopaonik je iz više razloga mnogo bolje mesto za to nego što mislite.

Nakon što ste najlepše dane leta proveli u čitaonicama i sobama, satima nadvijeni nad skriptama, beleškama i knjigama, zaslužili ste nedelju – dve dobrog odmora pre novih pobeda – ili makar predavanja.

Svima prvo pada na pamet more, što je i logično – kod nas ga nema i nije stalno dostupno, plaže imaju svoje čari, i provod je uvek dobar. Ipak, u produžetku ćete otkriti da nije sve kao što vam se na prvi pogled čini – i da je Kopaonik po mnogo čemu bolji od mora da se „izduvate”  posle ispitnih rokova.

Cene su mnogo niže

Svaki dinar znači, a svi znamo da ih studentima uvek nedostaje. Svota novca koja se daje za letovanje nije mala: treba vam osiguranje, karta do tamo i nazad, pare za smeštaj, hranu, obilazak, izlaske… Troškovi rastu ogromnom brzinom, i može da se desi da na kraju date značajne pare da biste bili u jedva osrednjem apartmanu, daleko od plaže – a za isti novac biste se na Kopaoniku proveli kraljevski.

Kada je u pitanju Kopaonik apartmani koštaju mnogo manje nego popularni hoteli i sobe za izdavanje kraj mora tokom letnje sezone. Pored toga, nećete morati da kupujete skupe autobuske ili avionske karte i trošite mnogo novca na licu mesta: međugradski prevoz ili stopiranje završavaju posao, a možete ići i svojim kolima jer se ne vozite daleko.

Cene su vam dobro poznate, u dinarima, slične onima koje svakodnevno plaćate.

Nema gužve

Jedno je sigurno: niste jedina osoba koja se setila da ide na letovanje kasnije tokom leta, van sezone.

Štaviše, ovo doba godine je novčano povoljnije i privlačnije jer nema ekstremnih temperatura, što će privući porodice sa malom decom koja ne brinu oko škole, mnogo njih, sa kojima ćete se gurati na plaži, slušati njihove grdnje i vrištanje…

A sve ovo možete i da preskočite odlaskom na Kopaonik. Planinsko leto je jednako zdravo, a svi znaju da se i na planinama dobro pocrni. Ako vam nedostaje plivanje, po hotelima ima i bazena, a gužva je sigurno manja nego na tipičnim letnjim destinacijama.

Neka te adrenalin razbudi!

Kopaonik je raj za ljubitelje ekstremnih sportova – a oni su dobar način da obeležite svoj povratak u život nakon nedelja posvećenih učenju i radu, i povratite kondiciju posle sedenja.

rafting na reci

Na Kopaoniku, ponuda je bogata i možete isprobati:

  • paraglajding;
  • rafting rekom Ibar;
  • planinski biciklizam;
  • vožnja zip – lajnom;
  • tjubing;
  • vožnja skejtbordova.

Manjak snega ne znači da se ovde nećete dobro zabaviti! Ekstremni sportovi na Kopaoniku dostupni su u svako doba godine.

Za ljubitelje malo manje ekstremnih varijanti preporučujemo jahanje i panoramsku vožnju žičarom, kao i duge šetnje i planinarenje sa vodičima.

Izlasci za pamćenje

Odlazak na Kopaonik ne znači biti odsečen od svih čari gradskog načina života – naprotiv; ovde dobijate probrano sve najlepše, na jednom mestu, a to se odnosi i na izlaske i noćni život.

Klubovi na Kopaoniku prate u stopu prestonička žarišta dobre zabave, i za svakog se može naći ponešto: zabavnjaci, narodnjaci, kafane, alternativa, ali i kafići za opušteno druženje preko dana. Nema nikakvih iznenađenja i nepoznanica: na „svojoj” ste teritoriji, i čućete omiljene hitove!

Prirodna lepota za odmaranje mozga

Za one koji žele odmor u pravom smislu te reči, okrepljujuća priroda Kopaonika biće kao lek. Šetnja među visokim stablima četinara i Dolinom Jorgovana, svež vazduh, branje velikih buketa planinskog cveća i razgledanje biljnog i životinjskog sveta u Nacionalnom parku Kopaonik vratiće vas u formu i učiniti da ponovo spavate čvrsto i zdravo.

Razmrdajte se, kupajte i sunčajte, pogledajte znamenitosti i opustite u prirodi, popnite na Pančićev vrh i napunite baterije do vrha! Kopaonik je savršeno mesto za to, povoljan, na svežem vazduhu i bez gužve

Podeli