10 najkorisnijih android aplikacija

Odavno je prošlo vreme kada su se mobilni telefoni koristili samo za telefoniranje i slanje poruka. Pored igrica, sada su tu mnoge fanstastične aplikacije, a mi vam predstavljamo 10 najkorisnijih po našem izboru.

android telefon

Viber

Uz pomoć wi-fi ili 3g interneta, omogućava da sa svojim prijateljima iz imenika koji takođe imaju instaliranu aplikaciju, razmenjujete besplatno poruke, šaljete slike, tonove, pa čak i da razgovarate. Takođe može se kreirati i grupni chat, gde ćete se dopisivati sa više prijatelja od jednom. Definitivno aplikacija koju morate imati, koja će vam uštedeti mnogo kredita. Preporučujemo vam i da pogledate smajlije, izbor je ogroman i jako su cool. Alternativa ovome je Whats up.

Flashlight

(Baterijska lampa): Jako praktična aplikacija koja će pomoću blica vaš telefon pretvoriti u pravu baterijsku lampu. Ako vaš telefon nema blic, možete izabrati opciju i osvetliti ekran na najjače sto će biti sasvim dovoljno da nadjete svoje kljućeve u torbi ili se snadjete u mraku. Tu su i neke dodatne opcije kao što su rotaciona svetla, podesiva sijalica i razne nijanse boja ekrana.

Google translate

Omogućiće vam da u bilo kom trenutku proverite šta koja reč ili rečenica znači na jednom od 64 ponuđena jezika. Potrebno je samo da ukucate tekst koji želete da prevedete, izaberete jezik i dobićete sve na tacni, samo za par trenutaka.

Endomondo

Preporučujemo svakom ko se bavi sportom, bilo prefesionalno ili rekreativno. Kada instalirate endomondo na svom telefonu, moćićete da izmerite svoje trčanje, vožnju bicikle ili nekog drugog vida kardio treninga. On pomoću GPS-a, prati trasu vašeg treninga i meri vreme, pređenu distancu i potrošene kalorije. Imate i opciju da sherujete svoj trening na nekim od društvenih mreža, i tako podelite sa svojim prijateljima.

DolphinHD

Ono što ovaj browser za mobilne telefone izdvaja od ostalih ovog tipa su preglednost i brzina. Takodje možete otvarati više tabova, ubacivati bookmarke, obeležavati favorite, pregledati istoriju i pretraživati trenutnu stranicu.

Wi-fi finder

Koliko puta vam se desilo da ste negde u gradu i zatreba vam internet? Ne morate trošiti kredit za pristup internetu. Jednostavno uključite ovu aplikaciju koja će vam na mapi pokazati gde su i koliko udaljene najbliže besplatne wi-fi lokacije

Dropbox

Ponesite svoje slike, fajlove, video klipove bilo gde sa vama u telefonu bez besportebnog popunjavanja memorije. Kada na kompjuteru instalirate ovaj program, sve fajlove koje ubacite u svoj lični fajl, možete otvoriti i na telefonu i podeliti sa svojim prijateljima. Besplatan nalog vam nudi 3gb prostora, a ako vam je potrebno vise, možete platiti i dobiti vise memorije.

Winamp

Najbolji muzički player za mobilne telefone. Možete puštati muziku, praviti playliste, sinhronizovati muziku sa vašeg kompjutera na telefon. Winamp nudi na stotine besplatnih radio stanica, tako da ćete sigurno naći neku koja se i vama dopada.

Accuweather

Krećete na fax, posao i ne znate dal da ponesete duks ili će vam trebati kišobran? Pomoću ove aplikacije, to ćete saznati za samo par sekundi uz veoma veliku preciznost. Možete postaviti widget koji je odlicno dizajniran i koji će pored toga sto će pokazivati vreme i temperaturu, ulepšavati vaš ekran.

Shazam

Koliko puta ste čuli pesmu koja vam se dopala, a ne znate kako se zove i ko peva? Nema potrebe više da pamtite reči kako bi kasnije ukucavali na googlu i tražili je. Dovoljno je samo da instalirate ovu aplikaciju, ona će „odslušati“ pesmu sa vama i izbaciti rezulrate iz baze, tako da jednostavno i lako možete pronaći željenu pesmu.

Podeli