Izmerite trening uz Endomondo

Sportista ste, želite da smršate ili jednostavno volite da ste fizički aktivni? Ukoliko se pronalazite u prethodnoj rečenici, verovatno ste do sada naišli na problem sa „merenjem“ vaše fizičke aktivnosti.

Predstavljam vam Endomondo, aplikaciju koja će vam olakšati praćenje trenigna, a takođe je učiniti i zabavnijom.

tr;anje na asfaltu

Pored same aplikacije tu je i „društvena mreža“, tako da lako možete porediti svoje treninge sa prijateljima ili drugim sportistima, komentarisati, lajkovati, pratiti tuđi rad i napredak.

Zgibove, sklekove ili vežbe sa opterećenjem možemo meriti brojem ponavljanja, a kako izmeriti kardio?

Kardio vežbe su jedan od najvažnijih i zdravijih oblika fizičke aktivnosti. Preporučljive su za sve, svih uzrasta i oba pola. Više o njima možete naći u našem tekstu „Kardio trening“. Endomondo će biti vaš lični trener i motivator.

Dok trčimo, šetamo, skijamo, vozimo biciklu, rolere merimo kilometražu, brzinu, deonice. Do skoro nemoguće, od sada u jednoj aplikaciji, prikazano na veoma intuitivan način.

Možete se registrovati, ili prijaviti sa facebook nalogom, što početak čini još lakšim. Zatim se upoznajete sa izuzetno lakim i preglednim interfejsom, unosite podatke o sebi i svom telu, a posle treninga možete krenuti u potragu za prijateljima na mreži.

Aplikacija je dostupna za  Android, iOS, Windows Phone i symbian operativne sisteme, potrebno je da uređaj ima GPS i internet.
Ne brinite, aplikacija će vam skinuti minimalno podatka, pa čak ni prepaid korisnicima neće biti problem.

Trening pokrećete klikom na dugme play, za vreme treninga na njegovom mestu je pauza, a nešto niže stop. Zavisno od sistema koji koristite moći ćete da podesite šta vam se prikazuje na ekranu tokom treninga.

Na kraju, kroz aplikaciju ili još bolje na sajtu, imate potpuni pregled uz odličnu mapu, koja apsolutno ne pravi greške, vau nešto radi kako treba i u Srbiji :). Aplikacija vam može prikazati i koje ste pesme slušali tokom treninga, a ukoliko vam je potrebno, možete uneti i beleške sa treninga, ukoliko kasnije radite vežbe ili želite da se nečega podsetite, jednostavno.

Pored praćenja pojedinačnog treninga, endomondo sadrži i kalendar u kome će uredno biti ubeležena svaka vaša aktivnost. Ukoliko redovno unosite kilažu, možete videti i grafički prikaz kretanja vaše telesne mase.

Još jedna korisna stvar, ukoliko prelazite velike razdaljine, verovato često ne znate kuda ići, pa razmišljajući o tome skrećete misli sa treninga i tempo opada. Zato postoje endomondo rute. Kada ste kući, na računaru možete isplanirati rute treninga, i dobiti precizne informacije o dužini, samim tim i lako izračunati potrebno vreme.

Većina tokom treninga sluša muziku, koja nam pored ubijanja dosade, daje snagu i tera da treniramo jače. Endomondo sadrži i player, pa tako možete lako voditi računa i o muzici u toku treninga.

Podeli