5 saveta za povoljno putovanje avionom za studente

Studentski budžet je često ograničen, u zavisnosti od toga da li ste na budžetu, živite u studentskom domu, hranite se u menzi i od toga da li postoji neki dodatan izvor prihoda, osim roditeljskog. Različite stipendije, honorarni poslovi i manja zarada za džeparac može, uz malo štednje, studentima da otvori put ka nekom izletu ili putovanju.

Postoji nekoliko uslova koje svako želi da ispuni pre nego što se otisne na neko putovanje, ali je za studentsku varijantu putovanja jedno od najbitnijih da je povoljno. Posebno ukoliko je reč o avionskom prevozu. Bilo da su u pitanju povoljne cene parkiranja na Nikoli Tesli, letovi za koje postoji studentski popust ili last minute ponude, načini na koji može da se negde otputuje avionom povoljno su ono čemu teži gotovo svaki student.

U nastavku pročitajte 5 saveta za povoljno putovanje avionom za studente.

#1 Studentske kartice koje ostvaruju popuste za putovanja

Studentska kartica predstavlja jedno od identifikacionih obeležja koje studenti dobijaju tokom studiranja. Ova kartica služi za kupovinu obroka u menzi, plaćanje studentskog doma i ostalih potrepština u okviru doma (plaćanje mašine ili pozajmljivanje domskih rekvizita), ali predstavlja i jedan od načina da studenti ostvare brojne popuste.

Pored popusta u određenim prodavnicama, na autobuskim i železničkim stanicama i u određenim instutucijama ili objektima, studentske kartice mogu da budu od pomoći kada je u pitanju povoljno putovanje avionom za studente. Jedna od takvih je i studentska kartica pod nazivom Easy Travel Card studentima ostvaruje poput na putničke linije prevoznika u autobuskom i železničkom, koji se nalazi u sistemu ETC (elektronska naplata putarine), ali i u avionskom saobraćaju.

student planiranje putovanja

#2 Povoljan let za studente u sred radne nedelje

Gužve na aerodromima se višestruko uvećavaju određenim danima, posebno vikendima i tokom prazničnih dana u godini. Pored toga, raniji letovi, ali i oni u periodu od 5 do 8 uveče predstavljaju najatraktivnije polaske za poslovne ljude koji moraju negde da otputuju. Samim tim, povoljan let za studente je onaj u sred radne nedelje, tokom “nepopularnih” sati za putovanje, jer su tada cene karata neretko jeftinije i gužva je manja. 

#3 Jeftini letovi za studente – ponude u poslednji čas

Last minute ponude, odnosno ponude u poslednji čas predstavljaju jedan od najboljih trikova kojima se ostvaruju jeftini letovi za studente. Vreme rezervacije igra veliku ulogu kod određivanja cene letova, pa su tako one ponude koje postoje u poslednjem trenutku, neposredno uoči samog leta jeftinije i povoljnije.

putnici sede u avionu

#4 Rezervacija karte na vreme za povoljan let avionom

Pored ponuda u poslednji čas, postoji i druga opcija koja se tiče vremena rezervisanja karata. Ukoliko unapred znate vreme, destinaciju i broj dana koji ostajete na željenoj destinaciji, onda su ranije rezervacije, posebno online, prava prilika da dodatno uštedite kao studenti.

Pored tradicionalnih low cost kompanija koje nude usluge jeftinih letova i predstavljaju dobru opciju za studente, pravovremeno rezervisanje avionskih karata na sajtovima avio-kompanija pruža vam priliku da ostvarite popuste za putovanja i da pronađete jeftinije letove u skladu sa studentskim budžetom

#5 Povoljan let avionom za studente preko jeftinog smeštaja

Nisu samo avionske karte način da se uštedi prilikom leta avionom. Povoljan let avionom za studente je moguće postići i ukoliko rezervišete jeftin smeštaj na destinaciji na koju letite. Postoji veliki broj sajtova koji se bavi rezervisanjem jeftinih smeštaja, a tu su i ponude turističkih agencija koje nude boravak u smeštajnim kapacitetima po povoljnijim cenama koje odgovaraju studentskom budžetu.

Putovanje avionom je odavno prestalo da bude luksuz samo određenog sloja ljudi, ali i dalje postoje brojni trikovi koji to putovanje čine još jeftinijim i povoljnijim. S obzirom na da studenti pripadaju delu društva koje je ekonomski zavisno od brojnih faktora, taj efekat traženja povoljnijeg je posebno izražen. Zahvaljujući inovacijama, e-poslovanju i brojnim kompanijama koje nude jeftine usluge letova, studenti danas mogu da otkrivaju nove horizonte i da ne iskaču previše iz svoje zone komfora, odnosno budžetskih ograničenja.

Podeli