Gde na after posle proslave velike mature?

Iako je matura divan događaj, koji će ti do kraja života ostati u najlepšem sećanju, ona brzo prođe, kako zbog dobrog provoda, tako i zbog uzbuđenja kojem su svi podložni tokom ove svečanosti. Velika matura posebno je zahtevna kada je reč o smišljanju stajlinga i spremanja za maturu, ali kada ona već počne, odmah nakon fotografisanja – možeš da se opustiš i uživaš u ovoj večeri.

Pozdravljajući se sa svojim društvom iz gimnazije ili srednje škole, igrajući i uživajući u muzici, vreme će proleteti, a muzika prestati. Pred kraj proslave velike mature, čuveno pitanje krenuće da se prenosi od uva do uva: Gde ćemo na after?. O tome koje su sve opcije za provod posle proslave velike mature, pročitaj u nastavku teksta.

Šampanjac na after partyu

Organizujte na vreme provod posle velike mature

Pre nego što navedemo sve opcije koje su pred vama za provod posle provoda – moramo da vas posavetujemo da se oko ovoga organizujete na vreme. U trenutku kada se proslava velike mature završi, klubovi i kafane već će biti puni, a bez rezervacije teško da ćete moći da pronađete slobodno mesto na žurci u jeku.

Sem toga, nije li dobro da unapred znate gde ćete završiti veče? Zar pola mature želite da provodite dogovarajući se sa društvom o tome gde ćete na after? Kao što vidiš, puno je razloga da provod posle velike mature organizujete što pre!

Dogovori se sa društvom na vreme gde ćete na after, to možete uraditi uživo, ali i jednostavnom metodom pravljenja grupnog četa! U njemu ćete posle moći i da se čujete i budete u toku, da se dogovarate za viđanja i naredne izlaske.

Takođe, savetujemo da prilikom organizacije birate mesto prema blizini, a ne po tome koje je kome omiljeno, jer teško da ćete se svi složiti, a blizina je bitna stavka kod odlaska na after.

After u kafani – super ćete se uklopiti u kafansku atmosferu

Izlazak u kafanu je definitivno jedna od dobrih opcija za after. Dobre strane nastavka žurke u kafani ili klubu-kafani je to što “prelaz” možda nećete ni osetiti – muzički repertoar biće vrlo sličan onom sa proslave mature, a ni cela atmosfera se neće mnogo razlikovati.

Takođe, ako se odlučite za nešto elegantniju kafanu ili restoran sa muzikom – bićete i sasvim primereno obučeni, u vašim maturskim haljinama, štiklama i odelima i cipelama, pa ćete se uklopiti u ambijent.

Ukoliko se ti i tvoje društvo odlučite da se na provod posle velike mature uputite u kafanu – rezervišite svoje mesto na vreme i napomenite da dolazite sa mature, te da možda nećete stići u određeno vreme za dolazak, te ih zamolite da vam sačuvaju mesto.

Jedina loša strana aftera u kafani je to što žurke u njima uglavnom ne traju dugo, pa ne znamo koliko će se isplatiti cimanje na kratki after. Zato obavezno prilikom rezervacije mesta u kafani pitajte i dokle će trajati žurka.

Devojka u štiklama na podijumu

Izlazak u klub posle mature

After posle mature možete iskusiti i u čarima klubskog noćnog života. Klubova ima toliko da ćete sigurno pronaći onaj koji celom društvu odgovara. Klub u koji ćete otići birajte prema blizini, ali i prema vrsti.

Ovo veče možete otići u provod u bilo koji klub, ali ipak je bolje da odete tamo gde znate da će muzički repertoar biti sličan kao onaj sa mature. Takođe, birajte klub koji ima fensi dress code u koji ćete se uklopiti, ili ako ne code, barem takvu reputaciju. Složićete se da se nećete uklopiti baš najbolje posle velike mature u alternativnom klubu gde se pušta elektronika, iako možda obožavate da rejvujete zajedno.

Ipak – samo je na vama to gde ćete otići na žurku posle velike mature, pa slobodno izaberite onaj po svojim željama. Kao i mesto u kafani, i mesto u klubu morate da rezervišete na vreme. Takođe, napomenite da ćete možda kasniti na određeni termin dolaska i zamolite da vam sačuvaju mesto.

Iznajmljivanje prostora za proslavu posle velike mature

Ako planirate da izađete sa celim svojim odelenjem, ili možda i sa više ljudi od toga posle velike mature – savetujemo vam da iznajmite prostor u koji svi stajete. Ovo je odličan način i da uštedite, jer je često povoljnije da žurku organizujete sami sebi, nego da izađete na već organizovanu. Posebno ukoliko vas je mnogo.

Sem prostora kao što su kafići ili veliki stanovi koji se uglavnom iznajmljuju upravo radi žurke, možete da iznajmite i u poslednje vreme vrlo popularan splav na dan. Ako se odlučite da sami organizujete žurku, onda morate da mislite na mnoge stvari koje spadaju u organizaciju. Narežite muziku, organizujte piće i grickalice i dogovorite se sa vlasnikom od kada do kada ćete biti u prostoru.

Nema sumnje da ćete među ovim opcijama, ti i tvoje društvo iz srednje, sigurno pronaći opciju koja vam najviše odgovara. Nama je ostalo samo da vam poželimo lep i dug provod za vreme i nakon velike mature!

Podeli