Gde na letovanje 2019. – najatraktivnije morske destinacije

Već sa prvim zracima sunca, mnogi razmišljaju o letovanju i odmoru na moru. Kako je leto sve bliže, pravo je vreme za planiranje svog putovanja na neku egzotičnu plažu sveta. Ove sezone, nije nimalo jednostavno odabrati idealno mesto za letovanje, jer su ideje brojne, a aranžmani veoma primamljivi, stoga vam u tome može pomoći veliki broj BalkanFun.travel ponuda.

Kada je u pitanju letovanje postoji mnogo država koje nude sve ono što je potrebno da se leto provede u odmoru i opuštanju. Ako ste se pitali kada je najbolje vreme za letovanje, to isključivo zavisi od vašeg rasporeda, ali ako ste se pitali gde na letovanje ove 2019. sezone, odgovor na to pitanje vas čeka u daljem tekstu.

Gradić na obali mora, Grčka

Grčka i njena rajska ostrva

Grčka je nesumnjivo jedna od najtraženijih i tradicionalno najprivlačnijih destinacija za letovanje, jer nudi zaista veliki broj opcija kada je izbor mesta u pitanju. Pored brojnih priobalnih letovališta koja su veoma pogodna za letovanja sa decom, Grčka nudi aranžmane i za poluostrva i za veliki broj ostrva, kao što su Lefkada, Zakintos, Kefalonija, Krit, Krf koja su veoma popularna grčka ostrva na kojima letuju mladi.

Ako je vaš izbor Grčka letovanje će vam sigurno biti veoma zanimljivo, nezaboravno i puno uzbuđenja, jer je Grčka država koja pruža mnogo toga za videti i obići, ali i ima odlične uslove za odmor u miru i tišini. Takođe, ono što je velika prednost Grčke je lak prilaz svakom letovalištu, pa se možete opredeliti za prevoz po želji, jer niste ograničeni samo na avionski prevoz.

Španija kao sve popularnija destinacija

Španija je postala pristupačna destinacija za letovanje, pa ne čudi što se sve češće mladi, ali i porodice sa decom odlučuju da svoje letovanje provedu baš u ovoj državi. Turiste mami veliki broj aranžmana za brojna letovališta u zemlji osmeha i sunca  – biser Katalonije, Kosta Brava, Tosa de Mar, Santa Suzana. Letovališta u Španiji krase duge peščane plaže i tradicionalni način života.

Španiju izdvaja činjenica da je ona zemlja koja krije veoma bogatu svetsku istoriju, pa je sigurno da bi odmor u ovoj državi bio pun zanimljivih avantura. Ukoliko se odlučite za ovu destinaciju za odmor, obavezno se upustite u turistički obilazak i ne propustite brojne izlete koji u svakom mestu u Španiji stoje na raspolaganju turistima.

Svetionik na obali mora

Letovanje na raskošnoj obali Italije

Ono što svake godine mami sve veći broj turista u zemlju nastanka Rimskog carstva, jednog od najvećih carstava srednjeg veka, svakako su kristalno more, sitan šljunak, gostoljubiv narod i italijanska, izvrsna kuhinja, koja je veoma autentična. Italiju krasi veliki broj ribarskih gradića na moru, koji su stari i po nekoliko vekova.

Za one koji su željni turističkog odmora, aranžmani u bilo koji deo Italije predstavljaju idealan izbor. Italija čini kraljicu evropskog turizma, mode, umetnosti i muzike, pa ne čudi što se turisti svake godine u sve većoj meri odlučuju da svoj odmor i letovanje provedu upravo na bogatoj italijanskoj obali.

Egipat – riznica najlepših iskustva i doživljaja

Letovanje u Egiptu je magično iskustvo, pre svega zahvaljujući peščanim plažama i odličnoj usluzi, kao i suvoj i letnjoj klimi koja privlači turiste tokom cele godine. Čuvene egipatske piramide i ogromna Sahara je nešto što svako mora videti jednom u životu, stoga ukoliko nemate ideje gde za leto ove sezone, a u potrazi ste za aktivnijim odmorom, Egipat je idealna destinacija za vas, jer u ovoj državi možete videti, posetiti i saznati mnogo.

Čisto i toplo Crveno more čini Egipat jednom od najboljih destinacija na svetu kada je letovanje i odmor na moru u pitanju. Takođe, Egipat je vrlo poznat po ronjenju, pa ukoliko ste avanturista i ovisnik od adrenalina, ova država je pravi izbor za vas, stoga na vreme pronađite odgovarajući aranžman i rezervišite sebi nezaboravno letovanje puno avanture i uzbuđenja.

Turska kao zemlja misterije, avanture i neprocenljivih blaga

Turska je vrlo popularna destinacija, jer nudi povoljne aranžmane za leto koji su pristupačniji od mnogih drugih letnjih destinacija. Ovu državu krase odlično opremljeni hoteli sa raznovrsnom i zanimljivom ponudom, koja pruža zabavu kako mladima, tako i starijoj gospodi. Turska je država na dva kontinenta – nalazi se u jugozapadnoj Aziji, dok je 3% njene teritorije u jugoistočnoj Evropi.

Plaža u Turskoj

Ono što je veoma zanimljivo je činjenica da ova država, pored toga što se širi na dva kontinenta, izlazi na čak četiri mora: Egejsko, Mramorno, Sredozemno i Crno more. Takođe, Turska je veoma poznata kao destinacija na kojoj se organizuju party putovanja koja su veoma primamljiva mladima, jer je odličan provod u ovoj državi zagarantovan.

Letovanje u Turskoj je praksa turista iz celog sveta, jer se turska obala može pohvaliti lepim plažama, bistrim morem, veoma ljubaznim stanovništvom i preko 300 sunčanih dana godišnje, što je čini destinacijom na kojoj se leto nikada ne završava. Takođe, letovanje u ovoj zemlji će vam uvek pružiti kvalitetan odmor, odličan šoping i svakodnevnu zabavu za sve generacije.

Nema sumnje da je neka od navedenih država za letovanje baš po vašem ukusu. Kada je u pitanju letovanje, mnogi teže odmoru i dobrom provodu, a navedene destinacije obećavaju nezaboravne trenutke i nostalgične uspomene. Rezervišite vaš aranžman za letovanje što pre, jer je letovanje na korak od nas i odaberite baš onu državu koja je po vašem ukusu!

Podeli