Kada knjige postanu novi nivo umetnosti – skulpture od listova

Knjige prosto obožavamo. Kada smo klinci to obično nije tako, ali se vremenom čitanje zavoli. Proniknemo u potpuno nove sfere života, umetnosti i saznanja. Iz njih učimo i oplemenjujemo vokabular i duh. Ipak, postoje umetnici koji ne posmatraju knjige isključivo kao književnu umetnost i način da se prenesu misli i saznanja. Za njih knjige predstavljaju sredstvo da naprave jedan potpuno drugi vid umetnosti. To su neverovatne skulpture od stranica knjige. Evo o čemu se radi!

stare knjige na polici

Pre nego što pogledate kako izgledaju fascinantne skulpture napravljene od stranica knjige, važno je reći da je pisana verovatno jedno od najvažnijih otkrića koja je čovek pronašao / izmislio. Teško da bismo ikada mogli da se uzdignemo kao ljudska rasa da nije bilo pisane reči. Sa kolena na koleno su se prenosila iskustva i znanja, ali tek kada je čovek uspeo da zapiše svoje misli, i još važnije da ih olakšano štampa u formi knjiga, dostignut je „zadovoljavajući“ stepen obrazovanosti. To je bio kamen temeljac prosvećenosti.

Mnogi koji razmišljaju o knjigama na ovaj način neće blagonaklono gledati na skulpture od stranica knjiga, ali se nikako ne može osporiti lepota ovih kreacija. Pogledajte kako umetnici koriste knjige osim za čitanje i uživanje u pisanoj reči. Ove skulpture od stranica knjige će Vas oduševiti!

Uživajte!

Prelepo cveće od listova knjige – šta kažete na to?

Fantastični svetionik od papira

Životinjsko carstvo od starih listova knjige

Barka i svetionik „na pučini od reči“

Podeli