Kako odabrati nakit za malu maturu

San većine devojaka je da budu zvezde maturske večeri. Dosta devojaka se u procesu osmišljavanja zanese previše ili se ne unose uopšte, pa završe u različitim krajnostima. Ono što svakoj odevnoj kombinaciji daje akcenat je nakit za malu maturu koji svaki stajling dovodi do savršenstva i čini da izgleda kao pravi autfit za malu maturu iz modnog časopisa.

Možda mislite da sitnice niko ne primećuje, ali to nije baš tako. Detalji kao što je nakit za malu maturu ponekad nose kompletnu odevnu kombinaciju, pa je bez njih stajling nepotpun i nedovršen. Savetuje se da se haljine za maturu upotpune nekim komadom nakita, a kako odabrati nakit za malu maturu, saznajte u daljem tekstu.

Minđuše sa cirkonima i dijamantima

Istaknite svoju lepotu uz pažljivo odabran nakit za malu maturu

Nakit za malu maturu je čista emocija koncentrisana u nekom obliku. Nezamislivo je pojaviti se na maturskoj večeri u večernjoj haljini bez nekog svetlucavog komada nakita oko ruke, vrata ili na ušima. Ako je tvoja odevna kombinacija jednostavna, nakit za malu maturu će je učini da izgleda posebno i elegantnije.

Na pitanje kako odabrati nakit za malu maturu odgovor je vrlo jednostavan – budite svoji! Sam izbor nakita je na vama, ali uz savete stručnjaka, ceo maturski autfit će biti kompletan i zasigurno je da će vas odvesti na postolje kraljice mature, zato slušajte iskusnije od sebe, ali i svakom izboru dajte lični pečat.

Minduše kao obavezan nakit za malu maturu

Kada je u pitanju nakit za maturu, minđuše su obavezan deo svake kombinacije, ukoliko imaš probušene uši naravno. Izbor minđuša najviše zavisi od frizure za malu maturu i samih detalja gornjeg dela odevne kombinacije, te je odabir nakita za malu maturu uglavnom nešto što treba poslednje da radiš i kupuješ.

Ako je tvoja haljina zatvorena i prekriva ti i ramena i dekolte, a uz to ima ukrase na kragni, onda su pravi izbor za tebe jednostavne minđuše. Međutim, ukoliko ti je haljina otvorena i imaš gola ramena, možeš izabrati veći i upečatljiviji model.

Sitne minđuše su odličan izbor za puštenu ili ukovrdžanu kosu. Glamurozna frizura zahteva minimalistički nakit za malu maturu i minđuše, dok jednostavna frizura daje prostora upečatljivijem nakitu.

Nakit za malu maturu – ogrlice kao detalj uz haljine bez bretela

Kada biraš nakit za malu maturu, razmišljaj o balansu. Ista je situacija i sa izborom ogrlice za malu maturu. Sama ogrlica ne treba da umanji glam efekat haljine. Maturske haljine koje imaju manji i ne suviše dubok dekolte je idealno kombinovati sa kraćim i efektnim ogrlicama, dok ukoliko si se odlučila za duboki dekolte, duža i masovnija ogrlica ja ono što ti treba.

Takođe, prilikom kombinacije nakita za malu maturu, budi pažljiva. Uz upečatljive ogrlice biraj manje upečatljive minđuše i obrnuto. Ono što je pravilo no.1 kada su u pitanju ogrlice za malu maturu je to da su one veoma važan detalj uz haljine bez bretela. Ali i tu treba biti pažljiv. Ukoliko je gornji deo haljine nakićen, onda je ogrlica višak iako haljina nema bretele, već ističe gola ramena.

Narukvice i prstenje kao poželjan nakit za malu maturu

Prilikom izbora narukvice za malu maturu, imaj na umu da ona mora biti iz kompleta kao i ogrlica ili bar biti iste nijanse i materijala, jer ćeš u suprotnom teško postići balans, pa će tvoj nakit za malu maturu delovati neskladno.

Slična situacija je i kada je odabir prstenja za malu maturu u pitanju. Boja nakit se mora slagati uvek, pa se potrudi da pronađeš onaj model prstenja koji se slaže sa narukvicom i ogrlicom za koju si se odlučila. Naravno, uz prstenje i narukvice, obavezno nalakiraj nokte u nijansi koja se slaže sa samim nakitom i autfitom.

Kutija sa nakitom

Ukrasi za kosu kao zanimljiv nakit za malu maturu

Pored standardnog nakita, ukrasi za kosu mogu biti dodatni nakit koji će upotpuniti tvoj maturski izgled. U zavisnosti od toga za kakvu se frizuru opredeliš, zavisiće i izbor ukrasa za kosu. Ponekad su aksesoari za kosu samo višak, dok postoje situacije kada su zapravo vrlo neophodni.

Punđe izgledaju veoma elegantno i posebno uz jednostavne ukosnice, ali treba biti pažljiv i birati šnalice koje se isključivo slažu sa kompletnim nakitom. Takođe, rajf je idealan deo ukrasa za isfeniranu kosu, jer daje akcenat frizuri, ali i sklanja kosu, pa ističe i fizuru i šminku za malu maturu.

Odaberi svoj nakit za malu maturu na vreme

Ponuda nakita je raznovrsna, a mnoge radnje nude brojne popuste za maturante. Prilikom odabira kompletnog autfita, haljine, pa i nakita, možeš se odlučiti za online kupovinu ili prosto možeđ obilaziti različite radnje, kako bi pronašli svoj idealan nakit za malu maturu. Izbor je isključivo na tebi, pa se možeš opredeliti za zlato i srebro ili za bižuteriju, u zavisnosti od toga šta će se više slagati sa tvojim stajlingom.

Kada zamisliš kako želiš da izgledaš i kupiš sve što će činiti tvoj maturski autfit, potraga za nakitom ne bi trebalo da ti predstavlja preveliki problem. Ali, kako ne bi došla do situacije da je matura sutra, a da ti još uvek nemaš kompletan autfit koji uključuje i nakit, na vreme kreni u potragu za istim.

Kreiraj sopstveni stil uz drugačiji nakit za malu maturu

Za proslavu male mature najvažnije je da se ti lepo osećaš u onome što si obukla i da izgledaš u skladu sa svojim godinama, stoga i izbor nakita za malu maturu treba da bude takav. Nakit za malu maturu jeste kao višnjica na šlagu torte, ali te ne obavezuje da izgledaš kao većina i da slepo pratiš trenutne trendove.

Zato, uz drugačiji i neobičan nakit, možeš zablistati na maturskoj proslavi. Ukoliko se odlučiš za nešto ležerniji stil, neki sat u boji može biti odličan akcenat celoj kombinaciji, dok pak ako se opredeliš za letnju cvetnu haljinicu, neka ogrlica u boho stilu ili jednostavan rajf u kosi mogu biti tvoja odlična zamena za skupocen nakit za malu maturu.

Mnoge devojčice ne znaju pravi način kako odabrati nakit za malu maturu, ali ukoliko se budete držali naših saveta i budete pratili svoj stil, sigurno je da nećete pogrešiti. Prilikom izbora maturskog nakita najbitnije je držati se svojih zamisli kako bi kompletan stajling za maturu dobio i tvoj lični pečat.

Ne treba zaboraviti da je u poređenju sa nakitom i izborom maturskog autfita, veoma značajnije sa kakvim raspoloženjem odlaziš na matursko veče, proslavu završetka tvog osnovnog školovanja.

Podeli