Koji su najbolji preparati za negu kose?

Kosa je jedan od delova tela koji je veoma često izložen spoljnim uticajima. O njoj nekad brinemo više, nekad manje, ali je jedna od presudnih stvari tokom njenog negovanja – kvalitet preparata za kosu koje koristimo.

Kada se koriste kvalitetni proizvodi koji odgovaraju vašem tipu kose, oni mogu da pomognu u održavanju zdrave i sjajne kose, mekane na dodir.

Međutim, sa toliko različitih vrsta proizvoda za negu kose koji su dostupni na tržištu, može biti izazovno otkriti koji su najbolji za vas. Zato smo u ovom tekstu sumirali najbolje preparate za negu kose i napravili smernice za odabir svakog od njih u skladu sa vašim potrebama. Nadamo se da će vam nakon čitanja ovog teksta, izbor proizvoda za kosu biti olakšan.

Kosa

Šampon – osnovni preparat u pravilnoj nezi kose

Šampon za kosu spada u proizvode za negu koje najčešće koristimo, a samim tim ga najviše i kupujemo. S obzirom na tu činjenicu, korisna opcija za vas može biti online prodaja preparata za kosu uz koju neće biti potrebe za tako čestim odlaženjem u prodavnicu kako biste kupili vrhunski preparat za svoju kosu.

Najčešća upotreba šampona je sasvim logična, jer je on osnovni proizvod za negu kose koji je neophodan za održavanje kose čistom i zdravom. Važno je odabrati pravi šampon na osnovu vašeg tipa kose i specifičnih potreba.

Hidratantni šampon je idealan za one sa suvom, oštećenom ili kovrdžavom kosom, dok je šampon za povećanje volumena pogodniji za ljude sa tankom i slabom kosom. Šampon za dubinsko pranje kose može biti odličan za uklanjanje naslaga i ostataka proizvoda za oblikovanje kose, a šampon za obojenu kosu je neophodan za osobe koje su radile hemijski tretman farbanja.

Kada birate šampon, potražite sastojke poput keratina, biotina i kolagena koji mogu pomoći u jačanju i nezi kose. Izbegavajte šampone koji sadrže sulfate i parabene, jer oni mogu isušiti kosu i izazvati oštećenje.

Regenerator – saveznik šampona koji doprinosi kvalitetu kose

Regenerator ili balzam je još jedan od osnovnih proizvoda za negu kose koji može pomoći u hidrataciji, raščešljavanju i jačanju kose. Važno je odabrati balzam koji odgovara vašem tipu kose i specifičnim potrebama.

Za osobe sa kovrdžavom kosom, dobar izbor može biti regenerator koji se ne ispira, dok običan regenerator koji nanosite nakon šampona i ispirate posle par minuta, više odgovara osobama sa normalnom ili masnom kosom. Ukoliko imate masnu kosu, posebno je bitno da vaš balzam za kosu ne bude teške teksture.

Kada birate balzam, potražite sastojke kao što su ši puter, kokosovo ulje i ulje jojobe, koji mogu pomoći u hranjenju i hidrataciji kose. Izbegavajte regeneratore koji sadrže silikon, jer oni mogu otežati kosu.

Maske za kosu – intenzivna nega koja obnavlja vlasi

Maske za kosu su intenzivni tretmani koji mogu pomoći da se kosa dubinski nahrani, oporavi i zaštiti. Posebno su korisni za ljude sa suvom, oštećenom ili farbanom kosom.

Hidratantne maske su sjajne za nadoknađivanje vlažnosti i sprečavanje lomljenja kose, a maske za oporavak kose pomažu u jačanju i obnavljanju oštećene kose. Maske za kosu koje štite boju potrebne su ljudima sa farbanom kosom, jer mogu pomoći u održavanju volumena i sprečavanju ispiranja boje.

Dok razmatrate koju masku za kosu da kupite, imajte na umu da su sastojci poput arganovog ulja, ulja avokada i meda, veoma korisni, jer mogu pomoći u hranjenju i obnavljanju kose. Izbegavajte maske za kosu koje sadrže alkohol ili jake hemikalije, jer mogu dodatno oštetiti kosu.

Preparati za kosu

Serumi za kosu, ulja za kosu i ampule za kosu – preparati koji brzo vraćaju sjaj

Ovu su odlični proizvodi za održavanje kose zdravom, sjajnom i negovanom. Mogu se koristiti na mokroj ili suvoj kosi, a posebno su korisni za ljude sa kovrdžavom ili suvom kosom.

Serum za kosu može pomoći da se kosa zaštiti od oštećenja i raščešlja. Kada birate serum za kosu, potražite sastojke kao što su arganovo ulje, vitamin E i proteini svile, koji mogu pomoći da se kosa pravilno neguje.

S druge strane, ulja za kosu pružaju joj potreban sjaj, ishranu i hidrataciju. Svako ulje ima svoje specifičnosti i bira se u odnosu na individualne potrebe, a često se za kosu koriste kokosovo ulje, ulje jojobe i ricinusovo ulje. Ona utiču na brži rast kose, bolju hidrataciju, a pomažu i u stilizovanju.

Ampule su preparati koji su dizajnirani da obezbede brzo povećanje hranljivih materija i vlažnosti kod veoma oštećene kose. Ampule mogu pomoći da se obezbedi intenzivna hidratacija, pa samim tim i brži oporavak oštećenih vlasi.

Tretmani za kosu – profesionalna dubinska nega

Pored redovnih proizvoda za negu kose kao što su šampon, balzam i serum za kosu, postoje i različiti tretmani za negu kose koji mogu pomoći da vaša kosa bude zdravija i izgleda lepše.

Jedan od njih je keratinski tretman koji može pomoći da se kosa ispravi i ojača, dok tretmani proteinima podstiču oporavak oštećene kose. S druge strane, za poboljšanje opšteg zdravlja kose, odlični su tretmani skalpa koji mogu ukloniti nakupljenu nečistoću i podstaći zdraviji rast kose.

Pored toga, redovno šišanje i tretmani dubinskog hidriranja mogu pomoći u sprečavanju ispucalih vrhova i lomljenja vlasi, te na taj način održavaju kosu zdravom i negovanom. Sve u svemu, uključivanje redovnih tretmana za negu kose u vašu rutinu može pomoći u održavanju zdrave, jake i lepe kose.

Odabir pravih proizvoda za negu kose je od suštinskog značaja za održavanje zdrave, sjajne i lepe kose.

Uz njihovu pomoć, možete adekvatno da nahranite i zaštitite svoju kosu, bez obzira na njen tip i specifične potrebe. Dakle, odvojite vreme da pronađete prave proizvode za svoju kosu i uživajte u brojnim prednostima zdrave, sjajne i negovane kose.

Podeli