Lude ideje za organizaciju proslave diplomiranja

Diplomiranje predstavlja vrlo važnu stavku u našem životu jer znate da je gotov jedan deo odrastanja i obrazovanja. Logično je da želite da proslavite, pa u nastavku pročitajte kako da to uradite na nezaboravan način.

diplomiranje proslava

Kada neko spomene odbranu diplomskog rada, svi odmah pomisle na ludu žurku koja sledi nakon toga. Međutim, postoje i druge, mnogo zanimljivije varijante za one koji nisu partimanijaci, i mi vam ih navodimo u daljem tekstu.

Najbolje od svega je što vam ne treba organizacija događaja u malom prstu kako biste ove ideje sproveli u realnost.

#1 Karaoke veče sa kolegama sa faksa

Nemojte se tripovati – ne morate znati da pevate da biste posetili neku od karaoke večeri u gradu. Bili vi sledeća Adele ili ne, ovaj vid zabave izmamiće vam osmeh na lice.

Možda baš zablistate, a čak i ako se to ne desi – bar ćete moći da se pohvalite kako ste prevazišli strah od javnog nastupa. Možete se dogovoriti i da uzmete bocu šampanjca kako biste nazdravili uspešnoj budućnosti i (mogućem) pronalasku posla u struci.

Ukoliko niste ‘pevanje na javnom mestu’ tip, bez brige – možete organizovati i mini okupljanje sa kolegama kod kuće i koristiti dezodorans kao mikrofon (svi smo to bar jednom radili kao mali, zar ne?).  Pevali vi u duetu ili solo – sigurno je da ćete se ludo provesti.

#2 Koncert omiljenog benda negde u Evropi

koncert zabava

Da, sada je baš pravi trenutak da sebe častite kartom za koncert omiljenog izvođača u nekoj stranoj zemlji koju ste oduvek želeli da posetite.

Diplomiranje se dešava jednom u životu (ako ste baš entuzijasta, možda i više puta) tako da treba sebe da nagradite onim za čime ste žudeli – kao što je to npr. nastup Eda Širana u Beču.

Iako su karte zapravo veoma pristupačne, uvek nam se nešto ispreči i ne da nam da odemo. A da, to je organizacija. E pa, sada imate itekako dobar razlog da sve sredite na vreme i zapevate najveće hitove i igrate koliko možete u prvom redu na tom koncertu.

#3 Road-trip po Srbiji

Nakon godina i godina studiranja, napokon imate vremena da putujete – pa što to ne iskoristiti?  Po internetu vam non-stop iskaču gomile i gomile neistraženih mesta u Srbiji čije vas slike ostavljaju bez daha.

Došao je trenutak da ih vidite i uživo, tako da pozovite nekog ko ima vozačku dozvolu i put pod noge.

#4 Pub crawl

šank u pabu sa pivom

Ako se pitate šta je to – onda niste dovoljno izlazili tokom studiranja. Vreme je da to promenite – organizujte se sa prijateljima i krenite po beogradskim pabovima.

Cela poenta priče jeste da za jedno veče obiđete što više pabova možete i uživate u raznim vrstama piva (čak i ako malo preterate, nije strašno – jednom se živi).

Pub crawl može postati zanimljiviji ako se kostimirate ili se dogovorite sa prijateljima da svi idete isto obučeni. Uključite još i neku zanimljivu aktivnost poput ‘lova na blago’ i o vašoj proslavi će se sigurno pričati godinama.

#5 Probajte neki od ekstremnih sportova

Ako ste nekad poželeli da skočite sa bandžija, ili da probate ‘sky diving’ (skok sa padobranom iz aviona) – preporučujemo da to uradite upravo sada.

Nalet adrenalina koji ćete osetiti nakon skoka će vam zauvek ostati u sećanju.

Preporučujemo da probate nešto što je van vaše zone komfora, jer ćete na ovaj način steći hrabrost koja će vam biti i više nego potrebna za sve životne izazove koji vam slede nakon diplomiranja.

Naravno, savetujemo da maksimalno uživate u proslavi ma bilo koji način da izaberete jer se ipak ne završava fakultet svaki dan, pa ne treba propustiti ovu jedinstvenu priliku.

Organizacija tih događaja nekako uvek ide mnogo lakše kada znate da ste završili školovanje i na vama je sad samo da uživate.  

Da li ste vi pobornik ludih proslava diplomiranja ili ste više za neku ‘tihu’ varijantu?

Podeli