Najbolji budžetski mobilni telefoni za studente

Studiranje zahteva finansijsku fleksibilnost koja je brojnim studentima neophodna za neometan period akademskog školovanja. Od upadanja na budžet, preko obroka u menzi i jeftinih skriptarnica koje povoljno štampaju i kopiraju materijale za faks, veština snalaženja unutar studentskog budžeta je alat koji većina studenata treba da poseduje.

Pored tih egzistencijalnih i akademskih potrepština, studiranje je gotovo nemoguće zamisliti bez tehnoloških dodataka koji olakšavaju život prosečnom studentu, pre svega bez laptopa i pametnog telefona. Pristup internetu, mogućnost provere novih vesti na sajtu fakulteta, ali i razbibiriga u vidu filmova i serija, samo su neki od benefiti takvih uređaja. 

Ako je kod laptopova važno da, pored kvaliteta i dugotrajnosti odgovaraju zahtevima studija, bilo da je u pitanju programiranje ili pisanje seminarskih radova, kod pametnih telefona je važno i da se cena uređaja uklapa u studentski budžet. U nastavku teksta predstavljamo najbolje budžetske mobilne telefone za studente.

pametni telefon

#1 Xiaomi Mi 9T – najbolje performanse po najnižoj ceni

Kineska kompanija Xiaomi je poznata po svojim pametnim telefonima koji daju najbolje performanse i dugovečnost svojih uređaja za cenu koja je najniža na tržištu pametnih telefona. Novi model ove kompanije – Xiaomi Mi 9T koristi veliki broj modernih opcija koje su namenjene globalnom tržištu.

Skener otiska prsta na ekranu, kamera koja se izvlači iz gornjeg dela kućišta i glavna kamera od čak 48 megapiksela, odlično se slažu uz bateriju kapaciteta 18W. Atraktivan dizajn modela čiju prednju stranu telefona u najvećoj meri zauzima ekran pokreće operativni sistem Google Android 9. Iako je zamena displeja retko potrebna, važno je znati da je povoljna zamena ekrana na telefonu dostupna u određenim servisima koji nude takvu uslugu.

Impresivno trajanje baterija Xiaomi Mi 9T modela je tokom testiranja pokazalo da ovaj model može da radi 30 sati sa jednim punjenjem (0-100% za oko 100 minuta). Korišćenje interaktivnih sadržaja poput 4K rezolucije ili video-igara brže iscrpi bateriju, ali je njegova prednost u odnosu na ostale modele slične cene izuzetno štedljiv procesor i jaka baterija koja će omogućiti dugotrajno korišćenje i kod zahtevnijih korisnika. Procenjena cena ovog modela na našem tržištu iznosi oko 275 evra.

#2 Huawei P30 lite – zanimljiv dizajn povoljnog uređaja

Kineska kompanija Huawei je svojim modelom P30 lite kompletirala P30 seriju ovog popularnog telefona. Popularnost ovog modela najviše se zasniva na sjajnom odnosu cene i kvaliteta, posebno kada je u pitanju studentski budžet koji zahteva povoljnu cenu i pouzdan model telefona. 

Ekran od 6.15 inča sa sa 4GB RAM memorije i sa internom memorijom od 128GB koja podržava do 4 puta veće povećane putem eksterne memorije. Zanimljiv dizajn Huawei telefona sa zakrivljenim slovom S na poleđini telefona, uz skener otiska prsta i notifikacionu lampicu čini da ovaj funkcionalni model bude veoma poželjan uređaj u kategoriji povoljnih pametnih telefona. Cena novog modela Huawei P30 lite na tržištu iznosi oko 360 evra.

telefon na stolu sa slusalicama

#3 Meizu 15 – kompaktna veličina povoljnog pametnog telefona

Još jedan kineski proizvođač mobilnih telefona nalazi se na spisku najboljih budžetskih telefona za studente. Meizu 15 je, u odnosu na svoje prethodnike, kompaktne veličine, sa Qualcomm čipsetom, dok je zadnji poklopac bele boje izrađen od keramike, dok je materijal zadnjeg poklopca u drugim bojama izrađen od aluminijuma.

Meizu 15 ima mTouch skener za otisak prstiju, a kod ovog modela sam taster postao senzor za otključavanje. Prednja kamera modela Meizu 15 ima 20 megapiksela, sa senzorima osvetljenja i blizine, kao i indikatorima svetlosti. Za sve one koji žele pametan telefon koji je zgodan za držanje u ruci, Meizu 15 ima idealne dimenzije za udobno držanje i prijatan osećaj. Cena novog modela Meizu 15 na tržištu iznosi oko 230 evra.Pametni telefoni postali su neizostavan deo svakodnevice, pa tako i studiranja. Odabir povoljnog, pouzdanog modela koji svojim specifikacijama odgovara zahtevima prosečnog studenta, a svojom cenom se uklapa u budžetsku konstrukciju akademskog građanina ove zemlje, predstavlja ideal kojem teži svaki student.

Podeli