Najtraženiji brendovi muške garderobe dostupni u Srbiji

Iako muškarci ne uživaju previše u šopingu, čini se da nikada nije bilo lakše da brzo i jednostavno pronađu garderobu za sebe. Naime, sve je više brendova muške garderobe u Srbiji, prvenstveno u šoping centrima, pa je izbor veliki. Ono što je dobro je da se uglavnom radi o povoljnim i pristupačnim brendovima čiji je fokus na tzv. „uličnoj modi“, odnosno modi za svaki dan.

Najtraženiji brendovi muške garderobe dostupni u Srbiji

Dodatno, najavljeno je da će najveći šoping centar u Srbiji i na Balkanu, „BIG FASHION Vidikovac“ (https://bigfashionvidikovac.rs/) biti otvoren 2019. godine. Prema tome, može se očekivati da još više svetski popularnih brendova bude dostupno našim kupcima.

Ukoliko treba da osvežite svoju garderobu, a ne znate odakle da počnete sa kupovinom, možda će vam ova lista natraženijih brendova muške garderobe biti od pomoći. Prema tome, krenite da hvatate beleške, pa vašu sledeću kupovinu završite što pre i što efikasnije. Mnogo je lakše kada znate gde da potražite ono što vam treba.

#1 Zara – za ljubitelje mode

„Zara“ je mnogim ženskim i muškim trendseterima omiljena prodavnica. Čini se da niko brže od ovog brenda ne uspeva da isprati sve trendove koji se pojave na modnoj sceni, a sve to po prilično pristupačnim cenama.

Mnogi kažu i da je „Zarina“ kolekcija za muškarce idealna za tzv. „hipstere“, ljubitelje malo drugačijeg i retro izgleda. Naravno, „Zara“ ima i „basic“ odeljak na muškom odeljenju, gde možete pronaći osnovnu i jednostavnu garderobu. Pored ovog dela, postoji i onaj malo ekstravagantniji gde odeća nije toliko jednostavna, pa samim tim predstavlja i pravu noćnu moru za njeno održavanje, Stoga je vrlo bitno dobro protumačiti oznake na garderobi, tačnije etiketi kako ne biste došli u situaciju da uništite tek kupljenu stvar.

Da je „Zara“ uspešan modni brend govori podatak da je njegov vlasnik najbogatiji čovek u Španiji. U Srbiji „Zara“ posluje od 2006. godine, a kako godinu prolaze, sve više širi svoje poslovanje, što pokazuje da prilično dobro odgovara na zahteve muške populacije.

#2  H&M

„H&M“ je švedska kompanija koja uspešno posluje od 1947. godine. Oko 500 „H&M“ prodavnica radi punom parom širom sveta. Imaju veliku zaradu i od prodaje na sajtu, odnosno od online kupovine.

Moglo bi se reći da je upravo „H&M“ glavni konkurent „Zare“. Ciljaju na istu publiku – mlađe muškarce, a stil garderobe koju prodaju je vrlo sličan. Međutim, muška kolekcija iz „H&M“-a je ipak malo nosivija u odnosu na „Zarinu“.

Od ostalih modnih brendova razlikuju se po svojoj posebnoj „H&M Conscious“ liniji garderobe. Ona je nastala zbog promovisanja recikliranja i zaštite životne sredine. „H&M“ od recikliranog otpada uspeva da stvori lepu i kvalitetnu garderobu, a svim kupcima koji staru odeću, bez obzira koji brend je u pitanju, donesu na recikliranje dobijaju 15% popusta. Ova akcija važi i u Srbiji.

#3 Bershka i Stradivarius – trendovi za tinejdžere

„Bershka“ i „Stradivarius“ su modni brendovi vrlo slični zbog ciljne publike kojoj se obraćaju – tinejdžerima. U njihovom asortimanu muške garderobe mogu se pronaći urbani odevni komadi inspirisani uličnom umetnošću, grafitima i modernom, popularnom muzikom. Prema tome, ukoliko imate više od 25 godina, možda ove radnje ni nisu za vas.

Još jedna stvar je zajednična ovim modnim brendovima – pripadaju istoj kompaniji, a u okviru nje je i „Zara“. Nastali su tokom devedesetih godina prošlog veka, a od samih početaka neguju kreativni modni stil. 

#4 Springfield – za opuštene muškarce

Ukoliko ne volite mnogo da razmišljate o modi, sportski ste tip i volite udobnu i jednostavnu garderobu, onda je „Springfield“ modni brend za vas. Njihova garderoba namenjena je muškarcima od 20-30 godina starosti koji vode opušten život i smatraju da odeća treba da bude praktična.

„Springfiled“ je osnovan 1988. godine, a danas posluje u 63 zemlje širom sveta. Pored muške, od 2006. godine bave se i ženskom modom.

#5 Pull&Bear – zanimljiva grafika

„Pull&Bear“ je još jedna španska modna kompanija koja dominira tržištem povoljne i moderne muške garderobe. Stil koji neguju vrlo je sličan „Springfield“ brendu – ležerna, svakodnevna odeća za urbanog muškarca.

Ono što je karakteristično za njihovu garderobu je upotreba grafičkih elemenata, aplikacija, slika, zanimljivih printova i šara, itd. To je ono što oneobičava inače jednostavnu i praktičnu garderobu.

„Pull&Bear“ je osnovan 1991. godine, a danas širom sveta postoji oko 1.000 njihovih prodavnica. Prva prodavnica koju su otvorili izvan Španije bila je u Portugaliji, a danas se njihova garderoba može kupiti i u Srbiji.

#6 Nike, Reebok, Adidas – najpoznatiji sportski brendovi

Iako se proizvodi ovih sportskih kompanija odavno nalaze u prodaji u Srbiji, tek nedavno su otvorene njihove oficijalne radnje. „Nike Shop“, „Reebok Shop“ i „Adidas Shop“ imaju malo drugačiju ponudu u odnosu na sportske radnje u kojima se nalaze proizvodi više sportskih brendova.

U njihovim specijalnim radnjama može se pronaći sportska oprema namenjena kako pravim sportistima, tako onima koji se sportom bave u slobodno vreme. Zbog modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta kako obuće tako i odeće, modele ovih marki nose i oni kojima je moda najbitnija.

Bilo da se bavite trčanjem, košarkom, plivanjem ili fudbalom ovde možete pronaći sve što vam treba za savršeni sportski stil. Takođe, tu je i garderoba i obuća namenjena za svakodnevne aktivnosti.

Dakle, ovih šest predloga sasvim je dovoljno prosečnom muškarcu koji kreće u potragu za novim odevnim komadima. Kako svaki brend muške odeće neguje poseban stil, treba biti pažljiv prilikom izbora i opredeliti se za ono što najbolje oslikava vašu ličnost.

Podeli