Nauči da samostalno praviš nakit, kozmetiku i još mnogo toga

Ukoliko si kreativna duša i uz to još imaš malo vremena na raspolaganju, ovo je tekst za tebe. Zašto? Zato što u Beogradu postoji kreativno mesto gde možeš da se opustiš, budeš kreativan, upoznaš nove ljude i naučiš kako se izrađuje nakit, ručno pravljena kozmetika, tehnike vajarstva, dekupaž i još mnogo toga!

prstenje u kutiji

Znaš ono kada tražiš savršen komad nakita koji bi da uklopiš sa onom super odevnom kombinacijom, ali nikako ne možeš da nađeš nešto što bi predstavljalo savršeno rešenje? Ne tražiš ništa komplikovano, predimenzionirano, ne izmišljaš boje, sve je poprilično jednostavno, ali toga nema? Da, znam i ja. Moj savet: napravi sama svoj nakit onako kako tebi odgovara. A evo gde možeš naučiti da praviš nakit samostalno.

Pitaš se zašto da praviš nakit samostalno?

Tehnika izrade nakita vuče korene još iz praistorije. Naši preci su koristili najpre kosti, kamenje i školjke kao osnovni materijal, zatim su prešli na metale, staklo, plemenite metale i poludrago i drago kamenje. Materijal za izradu nakita se vremenom menjao, ali sama ideja o nakitu kao takvom i njegova simbolična vrednost se zadržala do danas.

slika

U prilog ovome govori i činjenica da se najstarijim umetničkim delom smatra komad nakita koji je pronađen u Južnoj Africi – male bušene školjke stare oko 75 000 godina.

Evo gde u Beogradu naučiti tehnike izrade nakita

Posetite BeoArt house – „kuću umetnosti“. Radionice za izradu nakita koje organizuje BeoArt House su interaktivne i zanimljive a čak možeš i da se prijaviš za besplatan čas! Pokreni svoju inspirativnost i nauči kako se pravi nakit. Ako kojim slučajem imaš i „male smarače u kući“ (poznati pod nazivom mlađi brat ili mlađa sestra), povedi i njih, Bah organizuje radionice i za najmlađe.

Još jedna dobra stvar je što imaš pravo na jedan besplatan čas, čisto da vidiš da li ti odgovara atmosfera i da li je sve onako kako ti je rečeno da će biti, a pored ovoga škola se obavezuje da obezbedi novopečenim umetnicima sav materijal i pribor koji im je potreban za rad na savršenom komadu nakita.

Ručni rad je nešto što po pravilu opušta i motiviše. Dakle, iskoristi vreme pametno i napravi sebi nakit koji ti je potreban, a uz to i nauči novu stvar. Takođe, ovo je dobra prilika i da napraviš komad nakita i po tuđoj meri, odnosno da svojom kreativnošću napraviš savršen poklon koji će se dopasti tvojoj mami, sestri ili drugarici.

Podeli