Ne plašite se zime: pobedite zimogrožljivost uz ovih top 5 saveta za oblačenje!

Kada temperature padnu, mnogo ljudi se bori sa hladnoćom i može postati izazovno ostati ugrejan dok obavljamo svoje dnevne zadatke. Žene obično više pate od zimogrožljivosti u poređenju sa muškarcima, ali na sreću postoji nekoliko dobrih saveta kako se izboriti sa hladnoćom.

 

Kada smo kod kuće ovaj problem je lako rešiv, obučemo mnogo slojeva odeće, nije bitno da se ona savršeno slaže, pokrijemo se toplim ćebetom i upalimo kalorifer za grejanje. Međutim, može postati izazovno kada moramo da idemo na posao, u školu ili jednostavno obavljamo svoje dnevne zadatke van kuće.

U nastavku pročitajte top 5 saveta za oblačenje ako ste zimogrožljivi.

Devojka na snegu

 

Termo donji veš

Neka vam bude toplo u svakom trenutku sa termo donjim vešom!

Termo donji veš je obavezan za svakoga kome je često hladno. Napravljen je od specijalnog materijala koji zadržava toplotu i održava temperaturu, čak iako je napolju veoma hladno. Termo donji veš je odličan i za zimske sportove kao što je skijanje, ili jednostavno ako odete na odmor na planinu.

Kada birate termo donji veš, potražite materijal koji je istovremeno mekan i topao, kao što je svila ili merino vuna. Ova vuna je odlična kada je grejanje u pitanju, a uz to je prirodan i udoban materijal, i sigurno će vam biti udobno. Ukoliko budete pratili oznake na odeći, održavanje termo donjeg veša će biće jednostavno.

Jakne sa postavom

Ušuškajte se u toploj jakni.

Jakne sa postavom su jedna od najboljih vrsta odeće za sve one koji su osetljivi na zimu. Izolacija u ovim jaknama pomaže da se toplota zadrži i osigurava da će vam u svakom trenutku biti toplo i prijatno.

Potražite jaknu koja je vodootporna i ne propušta vetar, jer će ove karakteristike pomoći da vam ne bude hladno čak ni po oštrim uslovima. Ponekad temperatura nije mnogo niska, ali naleti vetra i vlaga mogu doprineti osećaju hladnoće, a jakna koja ne propušta vetar i kišu je pravi spas u takvim situacijama.

Obratite pažnju da ovakva jakna bude sa kapuljačom, jer će ona obezbediti dodatnu toplotu za glavu i vrat. Čak iako nosimo pamučne kape, one nisu dovoljno otporne na vetar, a ovakva kapuljača će zaštiti glavu od košave.

Helanke obložene flisom

Helanke postavljene flisom će postati vaš najbolji prijatelj!

Helanke su udoban komad odeće koji može da se kombinuje na razne načine, ali u zimskim mesecima mogu biti suviše tanke. Da bi vam noge bile tople, razmislite o ulaganju u par helanki obloženih flisom.

Ove helanke su napravljene od mekog, toplog materijala koji će osigurati da se vaše noge ne smrznu. Takođe su savršeni za nošenje ispod pantalona ili suknji za dodatnu toplotu. Čak i zimi možete nositi suknje i haljine, samo ako pronađete dobre helanke obložene flisom!

Devojka nosi šal

Pronađite savršeni šal

Komad odeće koji je veoma koristan ali i savršen aksesoar!

Šal je dodatak koji može da se stilizuje na razne načine, ali vas može i zagrejati i podići odevnu kombinaciju na viši nivo. Šalovi se proizvode u različitim materijalima, kao što su vuna, kašmir i flis.

Izaberite šal koji je dovoljno dugačak da vam se nekoliko puta omota oko vrata i koji se može ugurati u kaput ili jaknu kako biste obezbedili dodatnu izolaciju. Šal napravljen od debelog i toplog materijala kao što je vuna ili kašmir pružiće dovoljno topline za vaš vrat i grudi. Onaj koji ima interesantan print ili jarku boju takođe može dodati notu originalnosti vašoj odevnoj kombinaciji.

Ne zaboravite na kapu i rukavice

Zaista prave rezliku!

Ne zaboravite na ruke i glavu! Oni su neki od prvih delova tela kojima je hladno, pa obavezno nosite tople rukavice i šešir ili kapu. Glava je mesto na telu preko koje se najviše toplote gubi, pa jednostavno morate utopliti ovaj deo!

Rukavice su dobra opcija jer pružaju toplinu i izolaciju od hladnoće, ali možete se odlučiti i za one sa postavom od toplog materijala, poput vune ili flisa. Šešir ili kapa napravljeni od materijala koji dobro greje, kao što su vuna ili flis, grejaće vašu glavu i uši.

Potražite rukavice i šešire koji dobro pristaju, ukoliko su previše veliki, može doći do gubitka toplote. Razmislite o rukavicama i šeširima od vodootpornih materijala ili materijala otpornih na vetar za dodatnu zaštitu od niskih temperatura.

Oblačenje tokom zimskih meseci može biti izazovno ako ste zimogrožljivi i često vam je hladno, ali sa pametnim odabirom odeće moguće je utopliti se, ali i zadržati tu toplotu! Od termo donjeg veša do jakni sa postavnom, helanki obloženih flisom, dobrim šalom, rukavicama i kapom, ovih 5 toplih komada odeće će vam omogućiti udobnost u toku celog dana.

Podeli