Vrhunski ženski kaputi – kako izabrati savršen kaput za jesen

Kaput je jedan od retkih odevnh komada na koji mnogi ne žale da daju mnogo više novca. Kako i ne bi? Kaput omogućava da izgledamo ženstveno i glamurozno, ali nas istovremeno štiti i od hladnoće, jer su obično izrađeni od finih materijala poput vune i kašmira – poznatih tkanina koji prijaju našoj koži.

Dugački ženski kaput

Kako se hladnije vreme bliži, a vi u ormaru možda nemate jedan ovakav klasik, pomoći ćemo vam da za nastupajuću sezonu pronađete jedinstveni komad koji će vam savršeno pristajati! Odabrati dobar, ženski kaput nije lako – ali postoje načini da u tome uspete!

U bezvremeni kaput treba uložiti

Ženski kaputi važe za neke od bezvremenih komada koji traju veoma dugo. Zahvalni su za održavanje i, čak nezavisno od boje, mogu se idealno ukopiti u svaku odevnu kombinaciju.

Kaputi su najčešće izrađeni u modernim ali i elegantnim krojevima, od kvalitetnih materijala i imaju sposobnost da svaki autfit podignu na veoma visok nivo. Kaput je čest modni oslonac zimi, jer pruža udobnost i neophodnu toplotu telu, a vole ga žene svih generacijama, zbog velikog broja oblika i krojeva – jednostavno, kaput svima stoji!

Zato jedan ovakav komad vredi malo većeg troška!

Kombinujte boje, krojeve i krzna prema potrebama

Ako želite samo jedan kaput koji ćete moći da obučete u svim prilikama – investirajte u neki skuplji komad, od visokokvalitetnih materijala koji neće promeniti izgled nakon nekoliko godina, po mogućstvu kaput nekog poznatog brenda

Tako ćete dobiti savršen kaput za posao i šetnju, u kome uvek izgledate elegantno i sofisticirano. Ako se odlučite za jedan dizajnerski kaput – slobodno razbijte zimsko sivilo i dosadnu svakodnevicu nekom veselom bojom ili cvetnim dezenom.

Krzno na kaputima daje posebnu notu elegancije. Obično se izrađuje kao dodatak koji se može skinuti a dobićete jedan klasični komad koji odlično pristaje svim odevnim kombinacijama!

Kraći kaputi za “prelazni” period

Kaputi dolaze u bezbroj oblika, debeli i tanki, dugački i kratki – za poznu i hladnu zimu ili prelazne periode. Žene kapute obično prilagođavaju prilici i dobu godine kada ga nose.

Kraći kaputi se mogu nositi tokom hladnije zime, ali samo ako su kombinovani sa slojevitom odećom, damskim ili poslovnim haljinama i autfitima. 

Takođe, kraći kaput je obično i deblji, izrađen duplim tkanjem, od vune ili kašmira. Mogu biti ustručeni ali često falta koja se sreće kod dugih modela izostaje, zbog malo materijala.

Dugački kaputi za zimu

Sa druge strane, dugački kaputi mogu biti ustručeni i klasičnog, ravnog kroja. Mnogi imaju i šlic sa faltom pozadi, kako bi kretanje bilo nesputano (sve zbog dužine). Treba znati da oba modela mogu biti urađena sa pojasom ili kaišićem – ali dodavanje pojasa treba izbegavati ukoliko imate dupli red dugmadi i strukirani model!

Kaputi sa krznom – da ili ne?

Devojka koja nosi kaput sa krznom

Ženski kaputi sa krznom oduvek su smatrani simbolom luksuza, nošeni od srane žena istančanog ukusa i, po pravilu – dubokog džepa. Međutim, savremeno društvo prilagodilo se potrebama svakoga, pa danas na kaputim možemo sresti luksuzna i topla krzna od veštačkih materijala.

Međutim, savremeno društvo je donelo još nešto sa sobom… Ljudi su počeli više da razmišljaju o svom okruženju, o šteti koju nanose prirodi, i živom svetu koji do maksimuma eksploatišu.

Tako su se javili razni pokreti koji su smanjili upotrebu pravog krzna, zaštitili životinje i otvorili novu eru u modi, podržani i od strane brojnih, slavnih dizajnera – okrenuvši se održivijim materijalima i veštačkom krznu.

Krzno je i dalje prisutno na modnim pistama, kraseći kapute različitih dizajnera i obezbeđujući jedinstvenu dozu luksuza i otmenosti svakoj dami koja bi se za jedan takav kaput odlučila.

Ovo su bile osnovne karakteristike po kojima se biraju kaputi. Nadamo se da će vam naš sažeti pregled obezbediti topao, ali veoma šik kaput za predstojeće hladne i zimske dane. Vodite se time da vam u kaputu bude udobno i toplo, a nakon toga prilagodite sve svoje zahteve o boji, kroju, ukrasima i drugim dodacima.

Podeli