Pratnja za malu maturu – kreativni načini da pozoveš devojku

U današnje vreme čini se da nije potrebna samo hrabrost da bi se pitala devojka da li želi da bude tvoja maturska pratnja, već to uključuje i čitav niz propratnih efekata. Gledajući popularne tinejdžerske američke filmove momci su pomislili da je za jedan takav čin potrebno nešto spektakularno i upečatljivo kako bi se ostavio što bolji utisak i kako bi devojka sigurno pristala.

To, međutim, ne znači da i ti moraš da smisliš nešto izuzetno i ogromno kako bi postavio to čuveno pitanje – da li želiš da ideš sa mnom na maturu?! Postoji mnogo kreativnih, originalnih i slatkih načina da se to uradi, bez da se pravi neka posebna fešta oko tog događaja. Kada je u pitanju mala matura pratnja za ovaj događaj jeste bitna, ali ne i presudna, zato nema mesta stresu.

Važno je samo da se opustiš, čak i ukoliko je “meta” tvog interesovanja devojka koja do sada nije obraćala pažnju na tebe. U periodu u kom ste vi sada, odlazak na malu maturu predstavlja nešto posebno i događaj je koji se pamti, stoga ne dozvoli da ti stid ili manjak samopuzdanja onemoguće da matursko veče bude najlepše veče u tvom dosadašnjem životu.

Devojka i momak na maturi

Kako pitati devojku za malu maturu – korisni saveti koji će pomoći da se pripremiš

Ako sam sebi postavljaš pitanje kako pitati devojku za malu maturu i strahuješ da će te ona odbiti i učiniti celu situaciju još neprijatnijom – onda je pravo vreme da se opustiš i shvatiš koliko to zapravo nije strašno. Pritom, ukoliko ispratiš nekoliko jednostavnih koraka koji će ti olakšati “proces” pripreme za postavljanje tog pitanja, nema sumnje da je uspeh zagarantovan.

Devojkama je veća dilema gde kupiti haljine za maturu, nego s kim na malu maturu, tako da ukoliko na vreme odlučiš da je pitaš nema razloga da te odbije.

Saznaj da li je slobodna ili već ima pratioca za malu maturu

S obzirom na to da veliki broj momaka toliko vremena provodi pokušavajući da isplanira svoje specijalno obraćanje devojci, mnoge od njih ni nemaju pratioca sve do nekoliko dana pred maturu.

Ipak, nemoj biti među onima koji čekaju zadnji voz, već se na vreme raspitaj da li je tvoja željena pratilja slobodna ili te je neko već preduhitrio.

Najlakši način da to saznaš jeste da je pitaš lično, devojke će umeti da cene samouverenost, a ukoliko ti je baš “frka” da odmah razgovaraš sa njom, raspitaj se kod njenog društva. Ukoliko ti kažu da nema pratioca, možda neko od njih može i da ti pomogne da “probiješ led” i dopreš do nje.

Razmisli o njenoj ličnosti – otkrij njene afinitete

Kada saznaš da je tvoja potencijalna pratnja slobodna to veče i da je niko još nije pitao, onda možeš da porazmisliš o tome kako je najbolje da pristupiš tom činu. Važno je da, ukoliko već ne poznaješ devojku dovoljno dobro, pokušaš što više toga da saznaš o njoj.

Možda je i ona stidljiva, pa joj sigurno neće prijati da bude u centru pažnje i da cela škola gleda u vas. S druge strane ukoliko je devojka ekstrovertna i voli da privlači pažnju onda se potrudi da tvoj način prilaska bude za pamćenje.

Ponašaj se prirodno i budi svoj

Znaj da je u redu ako samo želiš normalno da joj priđeš i opušteno je pitaš da li želi da bude tvoja pratnja za malu maturu. Ne moraš da preteruješ – ukoliko osećaš da bi najbolje bilo da to uradiš ležerno onda je to prava stvar. Nemoj da radiš nešto povodom čega se ne osećaš dobro i komotno, odnosno nešto što te čini nervoznim.

Uvek imaj na umu da je to samo maturska pratnja i da neće biti smak sveta ukoliko te odbije. Ponašaj se onako kako bi se ponašao da prilaziš najboljoj drugarici i pozivaš je na šetnju posle škole.

Nemoj se ustručavati da napraviš kontakt očima, jer ćeš tako delovati samouverenije, a njen odgovor, bio potvrdan ili ne, neka bude samo motivacija za buduće slične događaje.

Dečko i devojka na maturi

Kako pozvati devojku na maturu – kreativne ideje koje će je sigurno oduševiti

Ako si odlučio s kim na malu maturu, ostalo je još samo da pronađeš pravi način kako da joj saopštiš da je ona baš ta sa kojom želiš da ušetaš to veče u salu za ples. Proslava male mature je važna i treba da ostane u najboljem sećanju i tebi i njoj.

Kako pozvati devojku na maturu može biti trik pitanje, ali je važno da ostavi dobar utisak. Ono čime bi trebalo da se vodiš jeste da tvoj način bude kreativan i unikatan, odnosno toliko upečatljiv da devojka neće imati srca da kaže “ne”.

Kada su u pitanju ideje za maturu – ima ih mnogo, važno je samo da odabereš onu pravu, koja je u tvom stilu, pre svega, jer ukoliko nešto radiš iskreno devojka će to sigurno prepoznati.

Ispiši svoj poziv na školskoj tabli

Ukoliko želiš da tvoj potez bude primećen i da tvoja potencijalna pratilja i ti budete u centru pažnje tog dana u školi, onda nema boljeg načina za to nego da na školskoj tabli ispišeš svoj poziv za malu maturu. Napiši joj “javnu poruku” kada nije u učionici tako da efekat iznenađenja bude još veći kada uđe i vidi šta si joj pripremio.

Napiši joj pesmu u kojoj iznosiš svoju nameru

Ukoliko ne želiš da cela škola “bruji” o tvom potezu, već smatraš da je poziv da bude tvoja pratnja za malu maturu intimna stvar između tebe i devojke, onda nema boljeg načina nego da napišeš pesmu u kojoj ćeš izraziti svoju želju da izađe sa tobom.

Na taj način pokazaćeš svu svoju kreativnost, otkrićeš joj svoju romantičnu stranu i prirediti vrlo originalan poziv za matursko veče.

Ostavi poruku u balonu

Napiši svoje pitanje i stavi ga u helijumski balon. Na balonu flomasterom možeš da napišeš “probuši” ili da joj zajedno sa balonom ostaviš i napomenu sa uputstvom. Kada probuši balon videće tvoju porukicu  – dovoljno originalno i upečatljivo da se obraduje i pristane da izađe sa tobom na maturu.

Odštampaj majicu sa pitanjem

Ukoliko definitivno želiš da igraš na kartu kreativnosti, onda je sjajna ideja da odeš u fotografsku radnju i zatražiš da na majici odštampaju pitanje – “Da li želiš da budeš moja maturska pratnja?” Obuci tu majicu i stani ispred nje. Sigurno će biti iznenađena, ali i oduševljena takvim potezom.

Ispiši pitanje na njenom omiljenom slatkišu

Svi u tom uzrastu vole slatkiše, a ukusnim mafinima ili slasnim krofnama niko ne može da odoli. Zato je odlična ideja da potražiš mesta gde prave personalizovane slatkiše, odnosno ispisivanje željenih poruka po njima. Pokloni joj jedan takav slatkiš i sigurno neće moći da odoli, kako kolaču tako i tvom pozivu.

Odlazak na malu maturu nikako ne bi trebalo da bude stresno iskustvo, naprotiv! To je jedan od najlepših perioda u životu i tako bi trebalo i da se ponašaš. Veruj da je devojkama veći problem šta će da obuku za maturu, nego sa kim će da idu, tako da nema razloga da se previše uzbuđuješ oko cele situacije.

Imaj vere u sebe, ponašaj se prirodno i ne stidi se da postaviš to čuveno pitanje. Mali maturanti tek treba da prođu svoj ispit zrelosti, tako da je ovo samo jedna bezazlena situacija, koje ćeš se u budućnosti sa radošću sećati.

Podeli