Spas za studentski džep – onlajn kuponi

Prošli praznici, Nova godina, Božić, srpska Nova godina, sad će Dan zaljubljenih, pa 8. mart, sve odjednom – a na sve to se još moraju platiti ispiti, školarina i razni drugi neizbežni računi. Pročitajte ovaj članak ako želite da malo olakšate svom novčaniku i svojoj savesti!

novac na stolu

 

Kuponi iz novina vs. onlajn kuponi

Ranije se ponekad u novinama mogao naći jedan isečak koji bi vam obećavao neki mali popust (obično 10%) na neki ne-neophodan proizvod.

Tako na primer, retko kada ste mogli naći kupon za hleb, mleko, šećer ili brašno, ali se moglo desiti da ga nađete za šampon, neki suhomesnati proizvod, dezodorans i tome slično.

Onlajn kuponi se unekoliko razlikuju, jer njima vi češće kupujete usluge, nego same proizvode.

Onlajn kuponi su način da kompanije (velike i male) privuku nove korisnike tako što im ponude popust koji je u rasponu od 10% do čak 90%!

Zašto mi je ovo korisno?

Nije hleb ili mleko, ali lekarski pregled, dobra večera, putovanje ili neki kurs jezika svakom koriste, pa što da ih ne dobijete malo jeftinije.

Ovi kuponi, zbog same prirode ovih usluga, nisu za stvari koje su neophodne za preživljavanje, već su nešto što može da koristi ukoliko imate malo para sa strane, i želite nešto da učinite za sebe, ili da poklonite nekom nešto što bi obično bilo veoma skupo.

 

Pravila korišćenja

Različiti sajtovi imaju različite uslove i pravila, ali neke generalne smernice kojih se svi drže su:

 • kupon se mora uplatiti u roku od 2 dana nakon njegove rezervacije;
 • svaki kupon ima ograničen rok trajanja;
 • svaki kupon se može iskoristiti samo u nekom određenom periodu (recimo od 1. do 20. januara);
 • kupon morate poneti na uvid kada odete da ga iskoristite.

Način na koji kupujete kupon je pojednostavljen u odnosu na to kakav je ranije bio.

Pošto odete na sajt koji želite, i kliknete na uslugu koju želite da kupite, videćete veoma veliko dugme negde na stranici na kom piše neka varijanta fraze ,,Uzmi kupon“

Pošto kliknete to dugme, sajt će vas odvesti na stranicu na kojoj ćete ponekad morati da se ulogujete ili napravite korisnički profil, a zatim da unesete svoje podatke.

Kad završite sa formalnostima, najčešće će vam ponuditi da skinete već popunjenu uplatnicu, koju onda možete odštampati i uplatiti u roku koji je naznačen na tom sajtu.

Vrsta usluga koje se mogu naći

Svi sajtovi sa kuponima generalno grupišu svoje kupone/ponude u nekoliko kategorija radi lakšeg snalaženja, a te se kategorije mogu dalje deliti na podkategorije.

Najčešće ćete na sajtu naći grupe:

 • zdravlje i sport – razni doktorski pregledi, analize, provere; ponude raznih klubova, organizacija, grupa i teretana za (obično) mesec dana korišćenja njihovih usluga po promotivnoj ceni;
 • hrana i piće – ponude raznih restorana, kafića i kafana za njihova jela i pića;
 • proizvodi – popusti i kuponi za proizvode koje biste obično videli na TopShop-u ili sličnim programima poput uvijača za sarme, majica za mršavljenje i noža u obliku kreditne kartice;
 • putovanja – obično uključuju samo prevoz i hotel, a u ponudi su najčešće destinacije u Evropi;
 • lepota i wellness – razne ponude za manikir, pedikir, masaže, popunjavanje bora i druge tretmane;
 • edukacija – razni kursevi, mada su najčešće u ponudi kursevi jezika;
 • zabava – kuglanje, klizanje, stoni fudbal, pikado, ali i dečji rođendani, zakupljivanje sale za krštenja, svadbe i punoletstva;

i na kraju

 • neku kategoriju u kojoj su smeštene one usluge koje se ne mogu staviti negde drugde. U zavisnosti od specifične kategorizacije ponuda na tom sajtu, različiti kuponi će završiti u ovoj kategoriji.

Sajtovi

Ovo ne bi bio podroban članak, kad vam ne bismo ponudili i nekoliko sajtova na kojima se mogu naći dobre ponude. Izdvajamo nekoliko naših omiljenih:

Ovo nisu svi sajtovi sa kuponima, već oni koji imaju najveći promet, i samim tim i najveću ponudu usluga i proizvoda.

Uz to, što je sajt ,,javniji“ manje je šanse da dođe do nekih malverzacija, što osigurava kvalitet i bezbednost korisnika.

Da li ste već koristili ovakve kupone? Sa kog sajta ste ih kupili?

 

Podeli