Šta raditi u Beogradu ove zime?

Srpska prestonica nikad ne spava i uvek ju je zabavno posetiti zbog mnogih interesantnih kulturnih događaja i velikog izbora restorana i klubova.

Mnogi naši sugrađani odlučuju se da provedu vikend u Beogradu – u poseti prijateljima, na koncertu izvođača kog vole ili kako bi obišli svoje omiljene restorane i popili kafu pored reke.

U slučaju da ove zime planirate put u Beograd zbog dobrog provoda, evo šta sve možete tamo raditi u hladnijim mesecima.

Hram

#1 Prepustite se uživanju u ukusnoj beogradskoj hrani

Beograd nudi ogroman izbor dobrih restorana sa tradicionalnom srpskom hranom, ali i mnogim specijalitetima internacionalne kuhinje. Širom grada možete uživati u italijanskoj, azijskoj, libanskoj, ali i kuhinjama mnogih drugih naroda.

Ljubitelji veoma popularne italijanske kuhinje biće oduševljeni izborom picerija i restorana u užem i širem centru grada, ali zapamtite da je provereno najbolja pica na Vračaru. Ova opština najmanja je i najstarija u Beogradu. Međutim, ona nudi najveći broj urbanih lokala na tako malom prostoru, te nije ni čudo što mnogi stranci odlučuju da se nastane baš na Vračaru.

Ne postoji lepše mesto za ispijanje prve jutarnje kafe i prvi zalogaj hrskave pice s uvek svežim sastojcima, nego što su vračarske bašte leti, a zimi ukusno i s merom uređeni lokali.

Što se večernjih varijanti izlazaka u Beogradu tiče, nema potrebe da vam posebno predstavljamo Skadarliju. Ova boemska četvrt predstavlja žilu kucavicu Starog grada i nezaobilazna je lokacija svakoga ko prvi put, ali i svaki sledeći, poseti Beograd.

Ne propustite priliku da ove zime sednete u jedan od kultnih restorana u kojima su pre vas sedeli mnogi naši poznati umetnici, glumci, pisci i svi ostali boemi. Ugrejte dušu i telo domaćom srpskom rakijom, dobrim vinom, a zatim i ukusnom srpskom hranom pripremljenom na tradicionalne načine. Mnogi kažu da ih atmosfera u Skadarliji podseća na Niš – grad meraka, boema i dobrih kafana.

Ono što je očuvalo popularnost Skadarlije svih ovih decenija su upravo njen duh i specifična atmosfera nekih drugih vremena.

#2 Doček Nove godine u Beogradu

Srpska prestonica zaista nudi provod za svačiji ukus tokom cele godine, a tako je i za doček Nove Godine. Svaki ljubitelj noćnog života zna za to i zato se Beogradu rado vraća.

Izbor lokacija na kojima se može obeležiti doček je ogroman.

Počev od trga ispred skupštine na kom se svake godine organizuju koncerti, preko Knez Mihajlove ulice i Trga republike gde u vreme praznika možete popiti kuvano vino, probati mnoge slatkiše i uživati u raznim programima za decu i odrasle, pa sve do barova, kafića, noćnih klubova i splavova. Na Trgu uglavnom budu i tezge na kojima se mogu kupiti razne rukotvorine, pa ovde možete i da kupite poklone za Novu godinu dragim osobama.

Postoji doček Nove Godine u Beogradu za svačiji budžet i po svačijem ukusu. Većina lokala nudi večeru i piće uračunato u cenu karte, a u nekima je ulaz čak i besplatan. Raspon cena za doček je od 15 evra pa sve do 200 – ukoliko želite da vas u novogodišnjoj noći uveseljava neka naša muzička zvezda.

Kalemegdan

#3 Klizanje – omiljena zimska aktivnost najmlađih Beograđana

Klizanje na ledu je mnogim Beograđanima omiljena aktivnost u toku zimskih meseci, a u Beogradu postoji desetak lokacija na kojima se može klizati – u centru grada, na Novom Beogradu, na opštinama Palilula i Zvezdara, kao i na Čukarici i u Rakovici. U kom god delu grada da ste smešteni, barem jedno klizalište biće vam blizu.

Ukoliko do sada niste imali hrabrosti ili prilike da stanete na klizaljke, ovo je prilika. U pitanju je veoma lep hobi, koji ujedno predstavlja i odličan vid rekreacije, koja je u zimskim mesecima preko potrebna.

Osim u klizanju, u Beogradu je čak moguće i oprobati se u skijanju! Da da, dobro ste pročitali, u skijanju.

Iako se Beograd, za razliku od Niša, ne može pohvaliti blizinom visokih planina koje su popularne zimske destinacije poput Kopaonika, krase ga mnoga brda. Na jednom od njih locirana je i ski staza. Jedina u Beogradu, pruža se preko severne strane Košutnjaka i Beograđani mogu uživati na njoj tokom cele godine.

I stari i mladi spuštaju se na sankama, skijama ili daskama na njoj dokle god ima snega, a kasnije vole da popiju toplu čokoladu ili nešto jače u nekom od popularnih kafića u blizini, na Banovom Brdu.

#4 Escape room – zabava za ljubitelje mozgalica

Beograd je grad sa najvećim brojem Escape soba. Ova popularna vrsta zabave je idealna za zimske mesece jer vam pruža priliku da okupite porodicu i prijatelje i okušate svoje vijuge, strpljenje i rad pod pritiskom, pokušavajući da nađete izlaz pre isteka 60 minuta.

Mogu se pronaći sobe sa horor tematikom, ,,štreberske” sobe, sobe sa motivima iz poznatih filmova, a čak i zabavne u kojima možete nešto i da popijete dok rešavate zadatke.

Zabava je svakako zagarantovana!

Za koju god aktivnost u Beogradu da se odlučite ove zime, nećete se pokajati!

Podeli