Studentski život: Alat uz koji ćete uštedeti za majstorske popravke

Poznajete li studenta koji nije pokušavao uvek da u svakom trošku napravi i određenu uštedu? Teško! Posebno se to odnosi na studente koji studiraju van svog rodnog grada i ne žive u studentskim domovima, gde je, manje-više, najveći deo troškova prekriven minimalnim iznosima.

Kada nastanu određeni kvarovi, kada su potrebne stitne popravke, majstor je prva stanica koju je potrebno posetiti, ali u stvari, brojni poslovi mogu i samostalno da se urade kako bi se uštedelo vreme, a i novac koji bi otišao za par minuta posla, a koji u studentskim danima znači mnogo. Posedovanje određenog alata može da bude od velike pomoći, od francuskog ključa pa sve do Bosch bušilice, ima dosta toga šta možete i samostalno da završite uz malo umeća i malo truda.

Veoma je važno da svakom poslu pristupite pažljivo, bez brzanja, ali određene stvari i popravke, ne podrazumevaju bilo kakav poseban trud ili znanje, kao što je to recimo zakucavanje eksera u zid. Što biste za jedan takav posao zvali majstora, ako već imate ekser i čekić, zar ne? Tako novac može da se sačuva i uz druge alate.

Zašto su Bosch bušilice potrebne studentima?

Nije sve moguće završiti uz čekić i ekser, iako bi to bilo odlično. Nekada je potrebno ugraditi tiplove, jače šrafove i izbušiti rupe koje su potrebne za montiranje polica, recimo. Tu na snagu stupaju Bosch bušilice koje se koriste lako, sigurno i bez mnogo muke. Naravno, studentima nisu potrebne profesionalne verzije, pa su i akumulatorske, Bosch bušilice na baterije odlična stvar, a možda u studentskim danima još potrebnija.

Za Bosch bušilice cena nije visoka, pa eto jedne ideje da možete nekom studentu građevine, arhitekture ili jednostavno nekome ko voli da popravlja i radi u kući, poklonite nešto jako originalno i korisno.

Bušenje rupa i zidu za tiplove, zavrtanje šrafova, ogromna pomoć u sastavljanju i rastavljanju nameštaja, što je u studenstkim danima nekad i jako često, Bosch bušilice sve čine bržim i jednostavnijim, pa je zato jedan od alata koji ne moraju biti neophodni, ali jesu poželjni, jer se posao može uraditi u trenutku, bez majstora koji bi za nekoliko minuta posla uzeo hiljadu ili dve samo za „ruke“.

Ako ste uz sve to neko ko voli inače da se bavi ovakvim poslovima, neko ko voli „uradi sam“ projekte, onda je ona i te kako potrebna, pa u tom smislu za Bosch bušilice cena je prava sitnica, jer će vam pomoći da mnogo toga uradite.

Koji ručni alat je uvek potreban studentima?

Ako govorimo o nekim električnim alatima, onda su bušilica na prvom mestu, sve ostalo može, ali i ne mora da uđe u obzir. Ali kada govorimo ručnom alatu, tu je izbor već dosta širi. Krenimo od čekića, jer je pomenut još na samom početku, a potreban je za sve i svašta, od kucanja eksera, pa do lomljenja lešnika, jer nije baš da studenti imaju i sav kuhinjski pribor uvek pri ruci, pa je sve pod parolom „snađi se“.

Ovome moramo da pridodamo i klešta. Bilo da su obična, motocangle ili neka druga, zaista nije bitno. Po stanu, kući, sobi, neretko je potrebno da se nešto zategne, stegne, u čemu klešta pomažu najbolje, tako da ne morate ići odmah do komšija i tražiti u pozajmicu. Iako vam klešta neće uštedeti novac, jer za to sigurno ne biste ni zvali majstora, francuski ključevi sigurno hoće. Česme koje cure, oslabljenje gumice na slavinama, zahtevaju malo više rada da bi se zamenile, a za to vam je potrebno zavijanje ventila, određeni francuski ključ i jedna ili više novih gumica. U desetak minuta posao je završen, ne zahteva nikakvo poznavanje, a ušteda je veoma jasna. Svemu tome prirodajmo i pokoji šrafciger i to je jedna kompletna opremljenost dobre, pripremljene studentske radionice i štedionice.

Podeli