Top 5: omiljeni automobili studenata

Obično je studiranje doba kada se donosi odluka da je vreme da se sedne za vozačevo sedište i upravljanje volanom automobila preuzme u svoje ruke. Naravno, za ovo je prvo potrebno završiti važan zadatak – dobiti vozačku dozvolu, a nakon nje i pronaći dobrovoljce (najčešće su to roditelji) koji će svoj auto ustupiti za vežbanje vozačkih sposobnosti početniku.

Ubzo dolazi i vreme za kupovinu svog prvog automobila. Obzirom da je studentski automobil obično i prvi automobil, a prvi automobil, kao što znamo, ne bi trebalo da bude ni luksuzan ni skup, već bezbedan i povoljan – posebno se izdvaja nekoliko modela automobila koji odlično odgovaraju na ove zahteve. U nastavku teksta saznajte kojih su to omiljeni automobili studenata.

Čovek drži ruke na volanu

 #1 Fiat Punto – praktičan i povoljan automobil

O tome koliko je Fiat Punto studentski automobil najbolje govori citat studenta sa jednog internet foruma: “Danas krenuo sa faksa, i dolazim do auta, kad ono pored mog auta sa jedne strane tri Punta, a sa druge Astra, Punto i Stilo. Sve u svemu, došao sam do zaključka da je Fiat postao studentski auto…”

Fiat, posebno model Punto, zaista jeste postao studentski automobil na našim prostorima, a obzirom na sve veću popularnost koju uživa, ne bi čudilo da postane i više od toga – možda i nacionalni miljenik.

Ekonomični Punto malo troši, vrlo je kompaktan i dizajniran tako da bude pravi praktični, gradski automobil. U slučaju kvara nekog elementa Punta, ne morate da brinete, jer se oni lako pronalaze. Potrebno je samo da se obradite pouzdanom servisu koji nudi povoljne i kvalitetne delove, kao što su MD delovi za automobil

Polovni kompaktni automobil – Punto, u dobrom stanju može se pronaći po vrlo povoljnim cenama. Studentima su sve ove karakteristike posebno važne, pa ne čudi što ga toliko preferiraju.

#2 Pežo 206 – studentski auto sa odličnim odnosom cene i kvaliteta

Pežo 206 je sledeći sa liste miljenika studenata. Brend nam dolazi iz Francuske, a volanom modela 206 na našim prostorima studenti obožavaju da upravljaju! Supermini kategorija, kojoj Pežo 206 pripada, preporučuje ga za vožnju gradom (gradski auto), a njegov dizajn obezbeđuje dobru pasivnu bezbednost novajlija na putevima. 

Udoban enterijer i mala potrošnja, kao i povoljna prodajna cena Pežoa 206 odgovaraju mladima. Odličan odnos cene i kvaliteta pobrinuli su se za to da ovaj model 2008. godine (10 godina od početka proizvodnje) bude proglašen najprodavanijim modelom marke Pežo. 

#3 Reno Clio – jedan od najprodavanijih automobila u Evropi

Reno Clio je originalno lansiran 1990. godine, a od tada do danas jedva da je ikada sišao sa liste najprodavanijih automobila u Evropi. Ogroman komercijalni uspeh Clio duguje karakteristikama koje ga odlikuju, a koje su slične kao one kod njegovih prethodnika. 

Studenti ga često porede sa njegovim sunarodnikom, Pežoom – posebno zbog lepog dizajna, tipičnog za francuske brendove. Kod Reno Clio-a studenti vide još jednu odličnu karakteristiku – ekonomičnost (osim kod Sport modela). 

Zavisno od novčanih mogućnosti, studenti se pri kupovini Reno Clio-a odlučuju za nove ili polovne modele, a što moderniju seriju ovog automobila sebi mogu da priušte – imaju i bolji automobil. 

Beli Reno Clio

#4 Ford Focus – automobil za studente koji premašuje njihova očekivanja

Ford Focus je još jedan od kompaktnih, povoljnih i udobnih automobila, sa višedecenijskim uspehom na studentskom tržištu. Ovaj automobill je jedne godine nosio titulu najprodavanijeg četvorotočkaša na svetu. 

Pripada modelima niže srednje klase, ali mnogi koji ga voze tvrde da je premašuje. Posebno dobro za studente kod kupovine Ford Focusa je to što je mnoštvo na prodaju, pa je konkurencija velika, a samim tim cena niža. Zbog navedenih karakteristika, ovo je odličan studentski automobil.

#5 Honda Civic – pouzdan i bezbedan automobil

Honda Civic nije povoljna koliko i njeni prethodnici sa liste, pa se ni ne nalazi često u posedstvu studenata. Ipak, ne možemo da je ne pomenemo kada navodimo pouzdane, bezbedne, a opet pristupačne automobile – onakve kakvi su studentima potrebni. 

Honda Civic važi za automobil čiji se delovi retko kvare. Naravno, kupovina Honde Civic među studentima najčešće podrazumeva opredeljenje za polovni i povoljni automobil. Iako omiljeni među studentima, ove automobile viđaćete svuda, a voze ih i zaposleni, nezaposleni, penzioneri…Svi! Popularni modeli najčešće se voze ulicama Beograda, Novog Sada, kao i ostalih većih i manjih gradova, što nije slučajno – njihov kvalitet premašuje cenovnu vrednost! Radi optimalnije vožnje, uvek pred put proverite stanje na putevima!

Podeli