Stilisti otkrivaju: Frizure za predstojeće leto koje morate probati

Možda vam se ove godine učinilo kao da hladni i kišni dani nikada neće prestati, ali spas je stigao, i topli i sunčani dani su napokon tu. Ima li boljeg načina da ovog leta napravite primetnu promenu u svom izgledu od toga da promenite svoju frizuru? Možda ste čuli za onu izreku – nova frizura, novi život. Mi smo tu da vam pomognemo da udahnete novi život u vašu kosu ovog leta.

I dok smo nedavno pisali o frizurama za male maturante, i dali vam savete kako odabrati najbolju frizuru, sada se fokusiramo na trendove u 2019. godini.

Da bismo vam pomogli da budete u trendu, bacili smo pogleda na frizure poznatih gostiju New York Fashion Week-a, ali i pročitali šta o najnovijim trendovima kažu i CHI globalni ambasador Rocky Vittelli, kao i Dee Lewis, koloristkinja svetski poznatog Educo Salona iz Toronta. Ovde vam prenosimo njihova stručna mišljenja o najnovijim trendovima frizura za leto 2019.

1. Izuzetno plave nijanse

https://www.instagram.com/p/Bki7O5dnKXP/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako su balejaž boje i dalje popularne i zasigurno će biti zasutpljene kao i do sad, najnoviji trendovi za leto 2019, pogotovo ovi što se odnose na boje, idu u pravcu sve češćih prelazaka ka pravim plavim nijansama. Devojke će se u 2019. često opredeljivati za izuzetno plavi ili izblajhani izgled kao što su to uradile iz svog balejaža poznate glumice Hillary Duff ili Lucy Boynton“ – predviđa Dee Lewis.

2. Izuzetno tamno-smeđe

Dee takođe smatra da tamno-smeđe nijanse, kakve recimo nose glumice Charlize Theron, Emma Roberts i Emilia Clarke iz Game Of Thrones-a, nisu rezervisane za ovo leto.

Ako ipak preferirate tamnije boje za vašu kosu, Rocky Vittelli predlaže dodavanje pepeljastih ili karamel pramenova koji će dati frizuri samo malu mrvicu svetlije nijanse. On takođe naglašava da ukoliko ipak uopšte niste za bojenje kose, možete da pokušate kod kuće sa balejaž ekstenzijama .

3. Dužina kose do ramena

https://www.instagram.com/p/BuZJqrJjnun/?utm_source=ig_web_copy_link

Rocky Vittelli i  Dee Lewis se slažu da dužine kose do ramena, koje su postale popularne prošlog proleća, nastavljaju sa svojom popularnošću i ove godine. Iako Dee smatra da je najpopularnija jednaka dužina kose kakvu recimo ima glumicaBrie Larson, ona ipak dodaje da se ne treba bojati ni stepenovanja, ukoliko se osobi  taj fazon dopada.

Sa druge strane, Vittelli preferira rok pevačice kao što su Joan Jett, Pat Benatar, te Janis Joplin kao inspiraciju za najbolje frizure ovog leta: „srednja dužina bila bi iznad ramena, dok bi one teksturirane i slojevite dužine više išle u Rock n’ roll 80-ih“ – kaže ovaj čuveni stilista.

4. Duboke bočne lokne S-vala

Ako ste obraćali pažnju na fotografije slavnih dama sa instagrama, sigurno ste primetili polirane, talasaste frizure visokog sjaja. To nije nimalo slučajno.

Kako Vittelli kaže, „svi koji dolaze u naš salon zbog frizure za izlazak, idu na opuštenu varijantu tradicionalne verzije S-vala kao kod čuvene Veronice Lake. U suštini, ikone poput Rihanne i Julie Roberts su privukle posebnu pažnju s ovakvim frizurama koje su nosile na dodeli Oskara 2019. godine“.

Vittelli savetuje da treba da „spojite ovu frizuru sa bočnim delom uvijenim u lice i preko lica, ili je uparite sa srednjim delom kako biste dali kosi suptilniji ton“.

Da bi frizura izgledala još gušće i bogatije, možete iskoristiti i ekstenzije na češljiće.

5. Prirodna tekstura

Izgledati prirodno nikad nije bilo popularnije. Izbacivanje raznih linija šampona za kovrdžavu i talasastu kosu od strane najpoznatijih svetskih proizvođača kozmetike, čini da je ova sezona u stvari savršen tajming za ohrabrivanje takvog trenda prirodnih frizura.

Na taj način, ne samo da ćete biti pošteđeni od zamaranja oko toplotnih frizerskih pomagala poput pegle ili figara u vrelim letnjim danima, nego ćete moći i da se konačno izvučete iz začaranog kruga konstantnog pravljenja frizure uz pomoć fena, figara ili pegle, dakle na bazi visoke temperature, koja, poznato je, može doneti više štete nego koristi, pogotovu ako je vaša kosa već suva i oštećena.

Zato Dee savetuje da „ako nikad niste nosili prirodnu frizuru, pa niste sigurni kako početi, pre svega posetite svog frizera kako bi vam on napravio odgovrajuću frizuru i oblik, i preporučio proizvode koji najviše odgovaraju prirodnim frizurama.“

„Zamolite svog stilistu da vam pokaže kako oblikovati, raspršiti ili osušiti kosu prema tipu vaših kovrdža, i obavezno ga pitajte za savet u koje sprejeve sa morskim solima i kreme za hidrataciju uložiti novac kako biste kvalitet svoje prirodne kose podigli na viši nivo“ – zaključuje Dee Lewis.

I za sam kraj, pročitajte naše savete za kežual i svečane frizure.

Podeli