Jubilej projekta “Beogradski dani inženjera – EBEC” – prijave su u toku

Ilustracija Beogradskih dana inženjera

Projekat “Beogradski dani inženjera – EBEC” će petnaestu godinu zaredom omogućiti studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu da učestvuju na lokalnom inženjerskom takmičenju. 

Projekat pod organizacijom Udruženja studenata tehnike Evrope – Beograd, biće održan jubilarni petnaesti put u periodu od 24. do 27. marta. Projekat se sastoji iz takmičarskog i edukativnog dela.

Lokalna runda EBEC takmičenja

Po prvi put ove godine, pored studije slučaja takmičenje obuhvata i kategoriju inovativni dizajn koja takmičarima nudi širi spektar mogućnosti da unaprede svoje znanje i sposobnosti. Pobednici takmičenja dobiće priliku da nastave svoje takmičenje u regionalnoj i finalnoj rundi.

U kategoriji inovativni dizajn, na osnovu zadate teme, timovi će smišljati tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem, a zatim će je prezentovati pred žirijem.

U kategoriji studija slučaja, zadatak timova biće da na osnovu datog inženjersko-menadžerskog problema, osmisle i prezentuju rešenje, koje ocenjuje stručni žiri.

Najbolji timovi iz obe kategorije zatim nastavljaju takmičenje u Mariboru, u regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe-Balkan. Pobednici ove runde učestvovaće u finalnoj rundi EBEC Final, koja će se održati u Zagrebu.

Edukativni deo EBEC – a 

Edukativni deo projekta EBEC obukvata različite radionice u kojima će studenti biti u prilici da razviju lične veštine, ostvare interakciju sa predstavnicima kompanija kao i da posete Sajam inovacija. Na Sajmu će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva

Prisustvo će biti dostupno svim zainteresovanima.

Cilj projekta je razvijanje timskog duha i zdrave takmičarske atmosfere među učesnicima, razmene iskustva među njima, kao i ispoljavanje postojećih i sticanje novih veština. Uz zabavu i druženje, učesnici će imati priliku da primene i unaprede svoje znanje koje će im koristiti u daljoj inženjerskoj karijeri. 

Ukoliko želite da učestvujete na “Beogradskim danima inženjera”, možete se prijaviti od 28. februara do 13. marta  na sajtu ebec.best.rs, gde možete pronaći i više informacija o projektu.

Podeli