Kako da izaberete savršen muzički uređaj za sebe

Ne možeš da živiš bez muzike? Svoje omiljene melodije slušaš dok radiš na poslu, kada si u pokretu, tokom sportskih aktivnosti, pa čak i kada odlaziš na spavanje ili učiš? Onda ti je za svaku od ovih prilika potreban adekvatan tip muzičkog plejera, saznaj kako da pronađeš pravi za sebe.

pojačalo za zvučnik

Ne možeš da se odlučiš kojeg proizvođača da izabereš? Na tržištu se mogu pronaći brojni više ili manje poznati brendovi, a svakako je potrebno da pre kupovine svaki ljubitelj muzike razmisli o kvalitetu prilikom biranja plejera i koliko dugo će mu služiti.

Zato je pre kupovine preporučljivo odvojiti malo više vremena za pregledanje ponude različitih prodavaca i odlučiti se za odgovarajući tip plejera.

Za ljubitelje muzike koji vole da budu aktivni

Prenosni MP3 plejeri su idealni za slušanje muzike za vreme trčanja i drugih sportskih aktivnosti.

Brojni redovni korisnici će se složiti da je trening s MP3 plejerom mnogo jednostavniji, brže nam prođe vreme, a istovremeno nas motiviše da treniramo još intenzivnije.

U ponudi su MP3 plejeri različitih proizvođača koji se međusobno razlikuju po brojnim karakteristikama.

Imaju različit broj sati reprodukcije, mogu da uključuju i diktafon, FM radio i pregledač slika, imaju različite veličine memorije, a razlikuju se i po podršci za određene formate.

Oni koji dosta vremena provode u prirodi ili u teretani, često kupuju slušalice za MP3 plejere sa posebnim držačem, koji sprečavaju ispadanje iz ušiju ili omiljene naglavne slušalice s raznim bojama i motivima.

mp3 plejer

Muzička zadovoljstva kod kuće

Za idealan zvuk u sopstvenoj dnevnoj ili spavaćoj sobi možete da se pobrinete kupovinom dodatnih zvučnika ili pojačala. Zvučnike delimo na aktivne i pasivne.

  • Aktivni su oni koji već imaju ugrađeno pojačalo i spremni su za upotrebu
  • Pasivni zahtevaju posebno pojačalo za njihov rad

Zvučnik se može kupiti pojedinačno, to jest, jedno-sistemski, a postoje i višesistemski zvučnici koji su povezani u jedan uređaj.

Raspon cena je veoma širok, a obično je uslovljen kvalitetom i snagom. Na sledećem linku pogledajte vodič za kupovinu zvučnika – https://www.hi-files.com/vodic-za-kupovinu-zvucnika/.

Ako stvarno želiš jedinstven doživljaj zvuka, preporučujemo ti kupovinu pojačala. Pojačala su prvenstveno namenjena za pojačavanje finalnog zvučnog proizvoda.

Konačne faze nije preporučljivo priključiti direktno na računar, već je dobro pre njega postaviti pojačalo. Ova vrsta pojačala je prvenstveno namenjena za koncertnu upotrebu.

U slučaju da spadaš u retro ljubitelje, svakako ti preporučujemo kupovinu gramofona. 😉

gramofonska igla

Povezivanje radija, plejera i USB ulaza

Da li i ti spadaš u velike ljubitelje muzičkih stubova? Muzički stubovi se dele po različitim tehničkim karakteristikama kao što su DVD, CD i MP3 plejeri, mogućnosti prijema RDS informacija i različitih ulaza kojima su opremljeni (USB, AUX, memorijske kartice).

Važan kriterijum za izbor muzičkog stuba je i to da li je opremljen daljinskim upravljačem.

Neki se odlučuju za muzički stub na osnovu toga da li omogućava DVD reprodukciju – u tom slučaju možeš da povežeš stub sa televizijskim prijemnikom i tako na njemu još više uživaš u gledanju omiljenih filmova.

Poslednje, ali ne i manje važno, pre izbora moraš da saznaš s kakvim ulazima raspolaže muzički stub (USB, AUX, memorijske kartice).

Ne zaboravi da proveriš i da li muzički stub nudi mogućnost primanja RDS informacija, koje šalje radio stanica, a onda se prikazuju na ekranu uređaja (informacije o trenutno reprodukovanoj muzici, saobraćaju…).

Dugo putovanje je prijatnije uz muziku

Svi mi koji putujemo na velike udaljenosti znamo da je putovanje mnogo prijatnije uz našu omiljenu muziku ili barem dok slušamo radio.

Kada se vozimo sopstvenim automobilom odmah uključimo auto radio. Problem nastaje u javnom prevozu, pa tako mnogi putnici koriste kombinaciju mobilnog telefona i slušalica.

Ponuda slušalica je danas veoma raznovrsna, od običnih, naglavnih do bežičnih.

Porodični ili prijateljski izlet je mnogo zabavniji sa dobrom muzikom. Za takve prilike su odličan izbor prenosni bluetooth zvučnici koji se mogu bežično povezati sa svim pametnim uređajima, kao što su telefoni, tableti i računari.

Na zvučnik se može povezati veći broj pametnih telefona, tableta ili drugih elektronskih uređaja. Imaju ugrađene baterije i omogućavaju reprodukciju muzike i drugih sadržaja veći broj sati.

Kada vi najčešće slušate muziku?

 

 

Podeli