Da li su ovo najdomišljatije puškice za prepisivanje ikada?

Trud i napor koji su ovi učenici uložili da ništa „ne nauče“ za kontrolni ispit, već da svo potrebno vreme za učenje ulože u pravljenje puškica, zaista „inspiriše“. Mislim da ćete se složiti sa nama kada proverite da li su baš ovo najdomišljatije puškice za prepisivanje ikada?

žena čita knjigu

Svi su u životu barem nešto nekada prepisali na kontrolnom iz istorije, geografije nekog stranog jezika ili iz matematike. Naravno bilo je i onih koji jednostvno nisu imali smelosti da pokušaju da prepisuju.

Naši sledeći junaci ne samo što imaju smelosti da prepišu i varaju na kontrolnom ispitu, oni su uključili kreativu na maksimum, ne bi li uspeli da smisle koji su to neprovaljeni načini za prepisivanje. Neki uključuju prvu umetnost minijaturne kaligrafije, dok su neki jednostavno dovitljivi.

slika

Ovog puta uopšte ne ulazimo u to da li treba prepisivati ili ne, jednostavno ovo su najkreativnije puškice ikada!

#1 Izmišljeni brend flaširane vode

Sigurno ste mnogo puta videli kako je neko odlepio etiketu sa flašice za vodu, potom na poleđini ispisao puškice i zalepio je ponovo nazad. E pa ovaj kretivac je odlučio da osmisli novi brend vode, te da dizajnira etiketu na kojoj će sva slova zapravo biti odgovori sa kontrolnog! Mora se odati čast za upornost!

#2 Božja ruka?

Ovaj dečko je prešao igricu zvanu prepisivanje na kontrolnom. Izvukao je ruku iz rukava, postavio rukav na sto a svoju ruku s telefonom sakrio ispod klupe.

Ne znam koliko je ova distrakcija potrajala jer se telefon sve jedno vidi, ali je ideja sjajna.

#3 Puškice na flasteru, gadno ali radi?

Znate ono, „ne treba se šaliti sa ovakvim stvarima“? U redu, nije bog zna kakva povreda u pitanju pa mu se može oprostiti, a i ideja je sasvim na mestu. Ko bi još odlepio flaster sa „povređene“ ruke đaka da proveri da tu slučajno nisu puškice? Niko!

#4 James Bond stil

U redu, ovo je već ozbiljan prekršaj i graniči se sa „pravilima fer pleja“. Ne samo što je učenik (ili student) posegnuo za visokom tehnologijom, već je potrošio i pristojnu količinu novca, ne bi li uspeo da prepisuje na kolokvijumu. Doduše, mora mu se priznati ekonomični pogled na prepisivanje. Ovo jeste skup metod, ali koristan na svakom kontrolnom, nasuprot kilometara ispisanih puškica. Zar ne? Ipak, nije se baš proslavio, uhvaćen je i nama je drago što je raskrinkan ovakav metod prepisivanja. Sasmo fer plej!

#5 Nail art + kaligrafija = položen kontrolni?

Ne tako inovativna fora, ali itekako delotvorna ako su vaši profesori kratkovidi, ili ih prosto mrzi da se šetaju za vreme kontrolnog.

Voleli bismo i da pitamo naše čitaoce ženske populacije, koliko je zapravo komplikovano ovako sitno ispisati puškice i to na noktima?

#6 „Majstor prerušavanja“ za kraj…

Dobra ideja, ali ne baš tako sjajna egzekucija odlično opisuje ovaj pametni mobilni telefon sakriven u digitron, ali reklo bi se uspešan pokušaj da se nešto prepiše na kontrolnom. Doduše, postavlja se pitanje kakve je odgovore na Google-u učenik mogao dobiti iz matematike osim formula? Kako znamo da većini prepisivača formula ništa ne bi značila, moramo priznati da je zaslužio barem dvojku!

Za one standardne metode kao što su zalepljene puškice na unutrašnjost duksa, ili puškice na butini ispod ženske suknje, kao i sve vrste puškica na hemijskama, srolanim papirićima i hemijskama prosto nije bilo mesta. Ovo su zaista „majstori svog zanata“.

Pitanje za naše srednjoškolce: koliko često prepisujete na kontrolnom ispitu, recimo iz istorije ili bilo kog drugog predmeta, i šta zaista mislite o prepisivanju?

Pišite nam u komentarima.

Podeli