Matematika ne mora biti dosadna! Evo kako… (VIDEO)

Matematika ne mora biti dosadna i naporna! Mnogi se sigurno pitaju kako je to uopšte moguće? E pa odgovor je jednostavan. Odgovor su profesori. Pogledajte video klip kako je profesor matematike na zanimljiv način objasnio šta je broj E u matematici tj. šta je Ojlerov broj. Ovo je pravi primer zanimljive matematike!

Formule i grafikon iz matematike

Kako to profesori utiču na nas? Kada profesor ne ume da prenese znanje na pravi način ili prosto nema želju da se posveti predavanju, to direktno utiče i na njegove učenike. Ako učenici ne osete entuzijazam profesora, sasvim sigurno neće ni sami biti entuzijastični da usvoje ono što im profesor govori.

Ipak, entuzijazam nije jedini problem. Nekada je metod prenošenja znanja previše štur učenicima jer ne vide nikakvu korisnu primenu onoga što treba da savladaju.

slika

Koliko vas je na času matematike nekada reklo: „Ovo mi nikad u životu neće trebati?“

Ovaj profesor je upravo to pokušao da ispravi i  da na jednostavan način pokaže studentima kako im znanje toga šta je Eulerov broj, može pomoći u budućnosti. Ovaj profesor matematike je pokušao da objasni matematičku konstantu „E“ kroz primer obračunavanja kamate i uštede novca u nekoj banci. Naravno da je mladima novac interesantan pojam. Evo kako je to učinio.

Entuzijazam + kreativnost + primenljivost = pažnja studenata

Ušteda novca i zarada štednjom je bila zanimljiva studentima. Pogotovo ako se zna da oni imaju veoma ograničen budžet za život, ishranu i druga sitna zadovoljstva kao što je kafa posle predavanja ili prekopotrebno pivo u pauzi od učenja dok se prave planovi za uspešan biznis u budućnosti.

Dobro, nije to baš bila tema, ali svakako, profesor je svojim entuzijazmom, kreativnošću i primenljivošću onoga o čemu predaje, kupio pažnju studenata i uspeo da objasni suštinu.

Naravno, orgađujemo se od toga da je mnogim učenicima matematika zanimljiva sama po sebi, pa to što će profesor reći nema mnogo uticaja na njihovo interesovanje. Ipak, svi će se složiti da je sa zanimljivim i kreativnim profesorom učenje mnogo lakše, baš kao i uz dobre savete za bolju koncentraciju.

Podeli