Ovo je Eclipster, vaš novi vodič kroz Beograd!

Kada bismo imali zadatak da izdvojimo Beograd po nečemu posebnom, to bi bilo teško gotovo kao prvo polaganje usmenog ispita. Da li su to zanimljiva turistička mesta, živopisna gastronomska scena ili vrhunski noćni život. Neko je dao odgovor umesto nas, a ime mu je Eclipster!

eclipster beograd

Bilo da ste rođeni u Beogradu, ili ste zbog studija došli u Beograd gde živite sa cimerom ili u studentskom domu, prirodno je da želite vremenom da podrobnije istražite prestonicu.

Posetili ste Kalemegdan, videli ste Hram sv. Save i ostale istaknute znamenitosti u gradu, a sada želite da krenete u gastronomsku turu. Odakle početi? Pored toliko restorana, kafića i barova, može biti teško da se donese odluka.

Čak i kada biste svake nedelje posetili po jedan restoran i kafić, trebalo bi vam sigurno nekoliko godina da obiđete sve lokale. Pritom, teško da biste mogli svake nedelje da priuštite izlazak u restoran, nije to studentska menza, pa da ručak košta 72  dinara.

Iz ovih ograničenja, proistekla je ideja o onlajn vodiču kroz beogradsku gastronomiju, noćni život i dešavanja u gradu – ovo je Eclipster

Bilo da tražite:

 • dobru klopu,
 • fantastičan ambijent za kaficu, ili
 • zanimljiva dešavanja u gradu…

Eclipster će biti onaj prijatelj koji je uvek informisan o svemu što se dešava. Eclipster je sajt na kojem ćete pronaći spisak restorana, kafića i barova, kao i vodič kroz noćni i dnevni život u Beogradu, a funkcionalnost pretrage će vas oduševiti. Evo o čemu je reč.

 

Knez Mihailova ulica u Beogradu

Restorani i dobra klopa

Kao što smo rekli, trebalo bi vam mnogo vremena da posetite sve restorane u Beogradu. Možda i ne želite da obiđete baš sve restorane, već ste u potrazi za unikatnim restoranom koji odgovara samo vašim potrebama. Eclipster vam olakšava pretragu restorana tako što omogućava da izlistate sajtove po sledećim kategorijama:

 • Specijalizovan za biftek
 • Specijalizovan za pečenje
 • Specijalizovan za torte i kolače
 • Splav restoran
 • Romantični restoran

Na ovaj način možete brzo da pregledate sve restorane koji nude odličan biftek, pečenje ili torte i kolače. Ako tražite mesto za sastanak iz snova, traženje romantičnih restorana nikada nije bilo lakše.

10 jela od testenina - recepti za špagete i makarone

Pored toga, možete da sortirate restorane po lokaciji, bilo da su na Adi, Zvezdari, Novom Beogradu, Vračaru, Zemunu ili ostalim delovima grada. Ali to nije sve. Znamo da zvuči kliše, ali stvarno smo oduševljeni funkcionalnošću pretrage. Možete filtrirati restorane i po vrsti kuhinje:

 • Nacionalna – Srpska tradicionalna jela
 • Internacionalna
 • Riblja
 • Pizza & pasta
 • Američka

Najbolje od svega u mehanizmu pretrage je što možete kombinovati ove tri kategorije, pa tako možete lako pronaći romantični restoran sa internacionalnom kuhinjom u centru grada, koji je specijalizovan za torte i kolače.

Kada pronađete restoran, odlaskom na profil restorana možete videti podatke o lokaciji, radnom vremenu, slike restorana, a imate i linkove do jelovnika i karte pića. Postoji i opcija onlajn rezervacije za one introvertnije.

Najbolij kafići i barovi

 

Koliko ste novih kafića posetili u prethodnih mesec dana? Činjenica je da ljudi više vole mesta koja dobro poznaju, jer se tako rizik lošeg iskustva smanjuje na minimum. Na Eclispteru možete lako pregledati razne kafiće i barove, videti kakav je enterijer, cene pića i ostale korisne informacije.

Sistem pretrage je takođe veoma koristan kao kod restorana. Kafiće možete izdvojiti po lokaciji i tipu, da li je caffe bar, nargila bar, koktel bar, sushi bar ili kafe poslastičarnica.

Kriterijum izbora takođe može biti da li je reč o:

 • Kafeteriji
 • Specijalizovanom kafiću za ceđene mikseve
 • Kafiću sa hranom
 • Kafiću sa baštom
 • Kafiću sa dečijom igraonicom

Noćni život i sjajni klubovi

Koliko puta ste se našli u situaciji da iznenada dobijete želju da izađete negde, ali nemate ideju gde. Ili vam se sluša poseban muzički žanr. Onda se pogubite tražeći i odustanete od izlaska… Eclipster je mesta za izlazak podelio na splavove, klubove, kafane i restorane.

Svaki lokal ima svoj profil na kojem ćete videti mapu objekta, adresu, galeriju slika, radno vreme, kartu pića sa cenama i broj za rezervaciju.

Kada se baš uželite za određeni žanr muzike, bilo da je narodna, pop & rock, electro house ili stara dobra tamburica, Eclipster vam pruža mogućnost da pretražujete mesta po specifičnom žanru muzike.

Traženje mesta za izlazak zaista nije bilo lakše. Zato kada sledeći put poželite da doživite novo iskustvo, pravac na Eclipster: http://eclipster.com/

Podeli