Ovo su trenutno najbolji pametni telefoni za gejmere

Iz godine u godinu ne prestaje rat između velikih kompanija koje proizvode mobilne telefone. Pomalo paradoksalno, performanse mobilnih telefona više napreduju u pogledu svega ostalog, a ne same telefonije. Tako su nastali i pametni telefoni. Pored svakodnevnog rada i poslova koji zavise od pametnih telefona, tu je i ona druga strana. Zabava i igrice! Evo koji su to najbolji pametni telefoni za gejmere trenutno i zašto ih kupiti.

iphone na stolu

Pored gejmera, ove telefone vole i drugi korisnici

Standardna komunikacija je došla do određenog stepena zasićenja, pa se mnogo više radi na Internet komunikaciji nego na onoj standardnoj, telefonskoj. U moru tih promena, sve je više telefona koji osim za telefoniranje služe za mnogo toga drugog. Društvene mreže kao što su Facebook i sve popularniji Instagram na koji kačimo svoje fotke, mnogo bolje rade na kvalitetnim, jakim pametnim telefonima, a o nekim drugim aplikacijama da i ne govorimo. Posebno onim za orgaizovanje posla i komunikaciju sa kolegama, kao što su Slack, Trello, Asana i drugi. Upravo zato jake telefone vole svi oni čiji posao zavisi od stalne komunikacije i online interakcije.

Mi ovde izdvajamo pametne telefone koji su prilagođeni strastvenim igračima video igrica – gejmerima, kako bi odmenili računare ili konzole. Pričamo o telefonima koji se najbolje kotiraju među gejmerima. Pojedine od njih vreme briše, pa se tako nostalgično sećamo Nokijinih modela poput 1100 ili 3310, gde je čuvena zmijica bila zanimacija mnogih. Stari telefoni završavaju na otpadima ili zaboravljeni u fiokama, a novi nude pregršt mogućnosti.

Najkvalitetniji mobilni telefoni za gejing i fotografisanje

Evo koji su najbolji pametni telefoni za igrice

Samsung Galaxy s7 edge za vrhunsko gejming iskustvo

Za Samsung Galaxy S7 edge ćete morati izdvojiti nešto više novca, ali će vas nagraditi Snapdragon 820 procesorom i RAMom od čak četiri GB, što pruža neverovatno igračko iskustvo. Njegov futuristički oblik i performanse kažu da ćete se sa ovom spravicom moći da igrade garantovano još narednih par godina. Posebnu draž čini ekran zaobljen po ivicama, koji pruža neposrednost u igri.

Razume se da je kupovina novog modela telefona  poduhvat koji zahteva popriliične finansijske mogućnosti. Međutim, uz dobru organizaciju, možete prilično lako svoj stari telefon zameniti novim. Naime, firme za otkup telefona, za vaš telefon koji ste prevazišli, daće vam novac. Na ovaj način ćete određenu svotu novca uštedeti, pa tako možete lakše do telefona koji želite. Samsung Galaxy s7 jedan je od telefona koji se visoko kotira na tržištu.

Nexus 6p za ljubitelje moćnog hardvera

Jedan od telefona koji svojim performansama i te kako obećava, a od prethodno pomenutog je jeftiniji nekoliko stotina eura. Naime, reč je o telefonu izuzetno kvalitetnog hardvera, koji može da parira kako Samsungu tako i Iphonu. Iako je pripadnik srednje klase, igračka iskustva na njemu su odlična, pa ga mnogi preporučuju.

Ljubiteljima zvučnih efekata ponuda iz HTC-a

Ukoliko želite da vam telefon vizuelne efekte prati odličnim, glasnim i jasno artikulisanim zvucima, onda je HTC 10 za vas. HTC – ova desetka, kao i njegov prethodnik ima stereo zvučnike, što u potpunosti doprinosi lepoti igranja. Stvoren je za pucačke igrice i simulatore borbenih aviona, helikoptera ili ekstremnih sportova.

Oneplus X sklad cene i kvaliteta

Ovaj igrač možda nije pravljen da se bori sa velikim zverima iz porodice skupocenih telefona, ali će svakako zauzeti mesto među gejmerskim telefonima za “finu lovu“. Snapdragon 801, jedan od vodećih procesora od pre par godina, daje ovom dečkiću među telefonima i dalje onog šarma koji igrači traže.

Sa cenom od stotinak i kusur evra ovaj telefon može biti primamljiv mnogima koji osim komunikacije vrednuju i igrice. Naravno, ne može se takmičiti sa zverima iz 2016. poput Snapdragon 820, ali je njegova cena ozbiljan argument za razmišljanje. Mnogi bi se požalili na ekran od 5,1 inča, ali u ovom cenovnom rangu, čini se, nema boljeg zamenika konzola i PC – a.

Pristojan, ali nikako preterano jakih performansi Oneplus parira i ponekim skupljim modelima.

Da li vi imate neki pametni telefon za gejmere da predložite koji bi sjajno služio kako za svakodnevno korišćenje tako i za video igrice na telefonu? Pišite nam u komentarima.

Podeli