Pravopisne greške na netu nisu uvek slučajne

U većini slučajeva pravopisne greške se pripisuju nedovoljno obrazovanim osobama i veb sajtovima koji nisu pažljivo dizajnirani, održavani i optimizovani za pretraživače (SEO). U drugim slučajevima, loš pravopis može da bude jedan od najvećih razloga uspeha vašeg poslovanja!

seo optimizacija

Pravopisne greške generalno ostavljaju loš utisak

Generalno govoreći, da, pravopisne greške ostavljaju loš utisak naročito ako se te pogrešno napisane reči nađu u najpopularnijim kategorijama vašeg veb sajta i u važnim linkovima. Ako ste pogrešno napisali link, upućujete saobraćaj u pogrešnom smeru i klikovi koji su trebali da dovedu do vašeg sajta vode na drugi sajt! Takođe, pretraživači ne gledaju sa blagonaklonošću na pravopisne greške i definitivno mogu da vam oduzmu poene ako primete da ste previše puta pogrešili u pravopisu. Sledeći slučajevi prikazuju pravopisne greške koje definitivno mogu da ostave loš utisak za veb sajt.

Ozbiljne teme

Prodaja robe i usluge za zabavu definitivno nisu ozbiljne teme. Ako, sa druge ruke, govorite o temama kao što su pravo, poslovanje ili nauka tada će vaš kredibilitet i na kraju, popularnost vašeg veb sajta da se definitivno smanje ako ste napravili previše pravopisnih grešaka.

Čitaoci intelektualci

Ako je većina vaših čitalaca naklonjena intelektualnim aktivnostima ili imaju napredne fakultetske diplome, vaš veb sajt će zasigurno mnogo da ispašta ako zanemarite brigu o gramatici i pravopisu. Ovaj tip čitalaca odmah primećuje solecizme, tako ako niste sigurni kako se piše određena visokoparna reč, nemojte je uopšte upotrebljavati!

Partneri na internetu

Ako su vam preko potrebni linkovi nekih cenjenih izvora kao što su biblioteke, univerziteti, poslovni časopisi i drugi stručnjaci, vaš loš pravopis može da ih prisili da odbiju da postave linkove na svoj sajt.

Pravopisne greške mogu da donesu bogatsvo

Naravno, ne dešava se uvek da greške u pravopisu nisu dobrodošle. U brojnim slučajevima, to je u stvari uzrokovalo da se posećenost i profit čak povećaju za određeni veb sajt. Ako za vas ne važi ni jedan od primera nabrojanih gore, onda možete dobro da iskoristite pravopisne greške za vaš veb sajt!

Reči pisane na uobičajen način

Ako je URL vašeg sajta ili bilo koja od njegovih ključnih reči ili ključnih fraza ima reči napisane na često korišćeni način, obezbedite da uključite ove pogrešno napisane verzije u i SEO listu ključnih reči. Vrlo često se radi samo o zamenicama i teško je da će one da budu deo vaše liste ključnih reči ali one se tako obično pišu, zar ne? Dakle stvar je u tome da pronađete one koje su važne za vaš veb sajt.

Imena pisana na uobičajen način

I imena se često pogrešno pišu. Ako se vaš proizvod zove „Marian“, treba da budete svesni da postoje drugi prihvatljivi načini pisanja tog imena, kao npr. „Marianne“ ili „Mariane“. Teže je odrediti pogrešno napisane verzije kada se radi o ličnim imenima jer nema granica kreativnosti za spelovanje kod ljudi. Da bi vam se ovde pomoglo, koristite softver za praćenje ključnih reči da saznate o najčešćim pogrešnim verzijama vaših ključnih reči

Reči koje slično zvuče, nazivi i termini

Vratimo se na prošli primer i dotaknimo ime „Marian“ još jednom. Ovo ime zvuči kao „Marion“, zar ne? Pa, ako je osoba samo čula za vaš veb sajt i odluči da ga ukuca u svoj pretraživač, možda će stvarno da ukuca „Marion“ umesto „Marian“, zar ne?

Morate da razumete da pogrešno napisane reči nisu prvenstveno proizvod lošeg pravopisa. Greške u pisanju takođe mogu da se naprave nenamerno i nesvesno usled netačnih informacija.

Procena profitabilnosti grešaka u pisanju

Neće svaki vaš pokušaj da pogrešno napišete reči da donose sreću i bogatstvo vašem veb sajtu. Neke od njih će na kraju samo da iritiraju vaše čitaoce. Koristite softver ili alatku za praćenje ključnih reči da vidite koje su greške u pisanju dovele do profita i zadržite ih. Greške u pisanju koje vašem sajtu nisu pružile ništa osim glavobolje treba naravno ukloniti sa liste!

Ipak, nekoliko reči upozorenja pri korišćenju pravopisnih grešaka: nemojte da preterate. Većina vašeg sadržaja treba, naravno, da bude pravilno ispisana i gramatički tačna. Previše grešaka ovog tipa može da potpuno odbije vaše čitaoce, bez obzira što nisu intelektualci. Ograničite vaše greške u pisanju samo na ono za šta zaista verujete da će da poveća promet i profit vašeg veb sajta!

Podeli