Top 10 – najbolje Chrome ekstenzije za produktivnost koje morate da imate

Šta je to što želiš da postigneš, a da stalno odlažeš jer nemaš vremena? Ako si kao ja, ovo ti se stalno dešava. Vreme je najvredniji resurs, a velika većina ljudi ne prepoznaje njegovu vrednost. Nadam se da ti ceniš, i da baš zato čitaš ovo. Da ne dužim onda, ovo su najbolje google chrome ekstenzije koje će ti znatno unaprediti korišćenje interneta, uštedeti vreme i povećati produktivnost.

ikonica za google chrome

 

#1 Sačuvaj stranice za kasnije

Sigurno ti se desi da otvoriš milion tabova. Onda kažeš sebi, ma pročitaću kasnije, i naravno ne uradiš. Pocket ti omogućava da prostim klikom na dugme sačuvaš stranicu. Ali to nije sve. Ne samo da je sačuva za kasniji pregled, već omogućava pregled stranice oflajn. Što je odlična funkcija ako imaš nepouzdanu konekciju, ili je samo pitanje vremena kada će komšija da stavi šifru na wi – fi.

ja ne kradem komšiji wi fi
realno

Takođe olakšava čitanje, jer menja formatiranje stranice. Možeš da promeniš pozadinu, povećaš font, a i generalno čini tekst preglednijim.

#2 Prestani da gubiš vreme na Fejsu

Hvataš sebe kako skroluješ mnogo duže nakon što si ušao da pogledaš tu jednu notifikaciju koja ti se upravo pojavila? Ili si stalker, pa te zanima u uglu kad se pojavi šta je ko lajkovao? Ova odlična ekstenzija za google chrome će znatno unaprediti tvoje vreme provedeno na Fejsu, skratiće ga.

najbolje chrome ekstenzije facebook news feed eradicator

Funkcioniše tako što radi baš ono što kaže. Uklanja News Feed i zamenjuje ga motivacionom porukom, ili tvojom porukom po izboru. Takođe uklanja deo za stalkovanje sa strane. Međutim, ne može da te spreči da uzmeš telefon kako bi bio neproduktivan građanin.

#3 Prestani da gubiš vreme na bilo kom sajtu

Ako si kao ja, onda mnogo više vremena gubiš na drugim sajtovima, Youtube, Reddit, Cracked. Kažeš sebi ,,još samo ovaj video’’ i ,,još samo ovaj thread’’, ali odlaganju obaveza nikad kraja. Kad bi samo postojao neko ko bi ti merio vreme i naterao da radiš.

Ne govorim o tvojoj majci, žena ima pametnija posla nego tebe da kontroliše. Instaliraj Block & Focus. Namestiš koje sajtove želiš da blokiraš i na koliko dugo. Kad uključiš tajmer, sajtovi će biti blokirani motivacionom porukom koja bi trebalo da te odvrati od isključivanja ekstenzije. Nakon protoka vremena sledi ti pauza koju sam namestiš. Još samo da te neko natera da ne gledaš seriju.

[button link=“https://beleske.com/10-super-windows-precica-koje-produzavaju-san/“]Ovo su super windows skraćenice koje će ti omogućiti da spavaš duže[/button]

#4 Pretražuj Google Drive direktno iz dela za pretragu

Ako često koristiš Drive evo ekstenzije za koju ćeš želeti da ti je odavno bila instalirana. Kad ti zatreba neki doc ili tabela, otvoriš new tab ukucaš drive, pritisneš space i kucaš naziv fajla koji tražiš. Tako jednostavno, a tako korisno.

#5 Prevod u trenutku

Jednostavna ekstenzija koja omogućava brz i tačan prevod. Ja je koristim za pojedinačne reči na koje naletim, a da ne razumem, dok je za neki veći prevod Google Translate bolji, jer je pregledniji.

Ima mnogo dobru funkciju da čuva istoriju prevoda, pa ako se setiš da ne možeš da se setiš reči za koju nisi znao šta znači, potrebno je da samo uđeš u history i pregledaš sve pretrage do sada.

#6 Najbolja Chrome ekstenzija za screenshot

Postoji više načina da se snimi slika na ekranu. Možda koristiš print screen i paint, možda Dropbox ili windows prečicu. Ekstenzije za google chrome koje slikaju ekran su brojne, ali je za chrome Nimbus najbolja. Omogućava da se snimi prikaz trenutno na ekranu, cela stranica ili deo ekrana i da se kasnije uređuje slika.

Moguće je i snimiti video prikaz ekrana, a najbolje od svega je što omogućava lako deljenje sa ostalima i direktan prenos na Slack!

#7 Ispravljanje grešaka u pisanju na engleskom

Kad instaliraš ovu ekstenziju nećeš više morati da proveravaš da li se piše around ili arround otvarajući novi tab, jer će ona to raditi za tebe. Ne, neće otvarati novi tab, nego će ispravljati tvoje greške. Ne samo što obeležava i daje mogućnost ispravljanja slovnih grešaka, već i kontekstualnih. Npr. može da razlikuje lay/lie, loose/lose i ostalo.

Osiguraj sebe raspravljanja sa debilima na internetu jer tvoj misaoni argument ima slovnu grešku, ili nemoj.

#8 Sačuvaj slike sa sajtova gde inače ne bi mogao

Koliko želim da sam za Image Spark znao ranije. Omogućava da sačuvaš slike sa sajta gde ne postoji opcija da se slika sačuva. Npr. instagram. Ako često imaš potrebu da preuzmeš sliku sa nekog sajta, pa stalno kopaš .jpg u inspect element, nema na čemu.

#9 Uštedi vreme ekstenzijom za kopiranje teksta

Ekstenzija koja pravi istoriju tvog kopiranja na pretraživaču i omogućava da jednim klikom ponovo kopiraš nešto od ranije. Takođe možeš da postaviš pojmove koje često kopiraš (mail nalog, username) da ne moraš stalno da ih kucaš pri popunjavanju formulara.

#10 Ako voliš zvuk kiše

Ovo nije ekstenzija, već sajt koji pušta zvuk kiše. Pa ako si osoba koja sluša muziku dok uči ili prosto obožava zvuk kiše, mislim da ćeš uživati.

Ovo su google chrome ekstenzije koje su meni znatno olakšale korišćenje interneta i pomogle da budem produktivniji. Ako znate za neku skrivenu ekstenziju, slobodno podelite ovde nama ostalima. Samo širenjem znanja možemo napredovati.

Podeli